Ανδρέας Νικολάου: Οι βροχές στη Λεμεσό, αυτή τη χρονιά, υπήρξαν ωφέλιμες και ευεργετικές

Ανδρέας Νικολάου: Οι βροχές στη Λεμεσό, αυτή τη χρονιά, υπήρξαν ωφέλιμες και ευεργετικές
Κοινοποίηση:

Του Ανδρέα Νικολάου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση που παρακολουθήσαμε φέτος τις έντονες βροχοπτώσεις στην πόλη μας! Η έστω και μερική μέχρι στιγμής ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, που σχεδιάστηκαν και προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, συνέβαλαν στην αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που υπέφεραν παλαιότερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα υποσχόμενα αντιπλημμυρικά έργα απέδωσαν.


Τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό, δηλαδή το Αντιπλημμυρικό Έργο Μείζονος Λεμεσού και το  Αντιπλημμυρικό Έργο Κέντρου Λεμεσού, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023. Πέραν αυτών τόσο ο Δήμος Λεμεσού όσο και το ΣΑΛΑ συνεχίζουν να προωθούν και άλλες μικρότερες τοπικές παρεμβάσεις βελτίωσης της διαχείρισης των όμβριων υδάτων τα οποία θα δώσουν ακόμα πιο ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία.


Ωστόσο, κανένας δημότης δεν πρέπει να εφησυχάζεται μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των έργων και καλό είναι όλοι μαζί να συνδράμουμε λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως το καθάρισμα των σχαρών κοντά στα υποστατικά μας, να μην αφήνονται εκτεθειμένα αντικείμενα σε ανοικτούς χώρους, προκειμένου να μην επαναληφθούν τραγικά φαινόμενα του παρελθό- ντος. 


Φέτος, λοιπόν, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις, δεν παρουσιάστηκαν  φαινόμενα πλημμυρών και καταστροφές. Χαιρετίζω λοιπόν τις συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου Λεμεσού, του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΣΑΛΑ που επιτέλους καθιστούν τις βροχές ευλογία για την πόλη της Λεμεσού.

Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού

Banner
Νext bike popup