Μια «τρισδιάστατη» καλλιτέχνης με λουλουδένιους πίνακες

Μια «τρισδιάστατη» καλλιτέχνης  με λουλουδένιους πίνακες
Κοινοποίηση:

Η Σταύρη Ιακώβου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Αν και απόφοιτη του οικονομικού κλάδου, που έχει εργαστεί σε αυτό το τομέα, μετέπειτα την κέρδισε ο κλάδος των τουριστικών, με τον οποίο απασχολείται μέχρι και σήμερα. Παρόλο που αγαπά τη δουλειά της, το πάθος της είναι η ζωγραφική, την οποία θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά, ήταν πάντα εκεί μέσα της και βγήκε σαν φυσικό ακόλουθο στη ζωή της. Tης αρέσει να εκφράζεται μέσα από την τέχνη της. Εμπνέεται από τη φύση, δίνοντας συμβολισμούς. Είναι ο τρόπος της για να επικοινωνήσει με τον κόσμο και να δώσει το δικό της μήνυμα. Ως καλλιτέχνης, συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη της ατομική, αρχές του 2023. Μότο της: η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση.   


   
Η ενασχόλησή σας με τη ζωγραφική είναι επηρεασμένη από το οικογενειακό σας περιβάλλον;
Η μητέρα μου από μικρή έδειξε το ταλέντο της στη ζωγραφική. Μάλιστα, στο σχολείο κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό και υποτροφία για σπουδές στο Παρίσι. Δυστυχώς, λόγω κάποιων καταστάσεων, δεν ακολούθησε το όνειρό της. Κληρονόμησα όμως αυτή την αγάπη για τη ζωγραφική από αυτήν. Θεωρώ, πως είναι ο καλύτερός μου κριτής και μου δίνει πολύτιμες συμβουλές.


Τι εκφράζετε μέσα από την τέχνη σας; 
Μέσα από τους πίνακές μου, κρύβεται η ανάγκη να εκφράζω τα συναισθήματά μου. Επηρεάζομαι από την ομορφιά της φύσης και δημιουργώ μέσα από τη δική μου οπτική πλευρά. Η έμπνευσή μου, πηγάζει από σκέψεις, εικόνες και καταστάσεις που βιώνω. Λουλούδια και αντικείμενα μετατρέπονται σε σύμβολα, πάνω στον καμβά μου.

 

Ακολουθήσατε μαθήματα ζωγραφικής ή τεχνοτροπιών; 
Ναι, έχω παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής τα οποία με βοήθησαν πολύ. Είμαι αυτοδίδακτη και δε σταματώ να μελετώ και να αναζητώ την καλλιτεχνική μου ταυτότητα. 

Μιλήστε μας για τη δική σας τεχνοτροπία. Γιατί επιλέγετε να δίνετε έμφαση στην τρισδιάστατη μορφή των πραγμάτων;
Μελέτησα, πειραματίστηκα, δοκιμάστηκα και παρακολούθησα διάφορες τεχνικές. Με κέρδισε όμως, ο συνδυασμός ζωγραφικής και γλυπτικής. Η τεχνική αυτή, αφήνει ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Είναι λες και ζωντανεύουν οι εικόνες μέσα από τους πίνακες.      


 

 

Ποιοι μεγάλοι ζωγράφοι αποτελούν για εσάς, πηγή έμπνευσης; 
Έχω εμπνευστεί από διάφορους μεγάλους ζωγράφους όπως Vincent Van Gogh, Claude Monet, Pablo Picaso. Αξίζει να αναφέρω και τον αγαπημένο μου εν ζωή καλλιτέχνη που είναι ο Justin Gaffrey. Τον λατρεύω, τον μελετώ και ακολουθώ την πορεία του, υιοθετώντας κάποια στοιχεία, τα οποία με εκφράζουν απόλυτα. Φυσικά προσθέτοντας και το δικό μου αποτύπωμα.
 

Τι υλικά σας αρέσει να χρησιμοποιείτε; 
Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι heavy body acrylics και modelling paste, για να δίνω τον επιθυμητό όγκο στους πίνακες. Τα χρώματα, τα δημιουργώ με δικούς μου συνδυασμούς και υλικά για να πετυχαίνω ένα ρεαλιστικό και τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Περισσότερο δουλεύω με σπάτουλα, αλλά και με πινέλα.  


 

 

Πότε θα δούμε την πρώτη σας ατομική έκθεση; 
Έχω πάρει μέρος σε κάποιες ομαδικές εκθέσεις. Τώρα με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι, προετοιμάζομαι για την πρώτη μου ατομική έκθεση που θα γίνει στις αρχές του 2023, στην αγαπημένη μου γκαλερί στο κέντρο της Λεμεσού, Exhibit8.

Banner

Σχετικά άρθρα

Ο Κωνσταντίνος Αβραάμ είναι ένας νεαρός κοινωνιολόγος, παράδειγμα της ταλαντούχας μα αδικημένης νέας γενιάς της πόλης μας, περιγράφει τη ζωή...
Νext bike popup