«Λίφτινγκ» στον πυρήνα του δήμου. Αρχή με την ανάπλαση της πλατείας «Μάριου Τόκα»


Αλλάζει εντελώς όψη ο Δήμος Ύψωνα με την «ανακαίνιση» να έχει ήδη ξεκινήσει. Ανάπλαση της λεωφόρου Μακαρίου και του πυρήνα του δήμου, κατασκευή δημοτικού γηπέδου, αντιπλημμυρικά έργα και ανακατασκευή δρόμων είναι μερικά από τα πλάνα του Δημάρχου Ύψωνα, Παντελή Γεωργίου, ο οποίος έχει θέσει υψηλά τον πήχη.

 


Ο κ. Γεωργίου σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ μας αποκάλυψε τα σχέδια ενός ακόμη μεγαλεπήβολου σχεδίου, που θα εξελίξει τον Ύψωνα ακόμη περισσότερο και αυτό είναι η ανάπλαση της πλατείας «Μάριου Τόκα».


Ουσιαστικά, ο χώρος αυτός που βρίσκεται στην καρδιά του Ύψωνα, σήμερα είναι χώρος στάθμευσης.

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος της πλατείας θα ανέλθει γύρω στις 300 - 350 χιλιάδες ευρώ και τα λεφτά θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου από τα ταμεία του Δήμου Ύψωνα. Όπως τόνισε ο κ. Παντελή, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί εντός 5 μηνών.Στόχος του δήμου, όπως μας είπε ο κ. Παντελή, είναι να μετατραπεί σε ένα πνεύμονα πρασίνου εντός του πυρήνα, με ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας γύρω στις 200 θέσεις και τη δημιουργία μιας πλακόστρωτης πλατείας.

 


Παράλληλα στα σχέδια υπάρχει και μια γέφυρα που θα συνδέει την παλιά εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας με την πλατεία Μάριου Τόκα, έτσι ώστε να είναι εύκολη η διακίνηση με τα πόδια προς την εκκλησία. Η κατασκευή της γέφυρας προνοεί ότι θα ξεκινάει από το προπύλαιο της εκκλησίας και θα καταλήγει στην πλατεία, με τέσσερις καμάρες, εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική της Λόφου.


«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση στους Υψωνιάτες αλλά και στους επισκέπτες ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο χωριό.

 Στόχος μας είναι να τονίσουμε την ιστορική σύνδεση του Ύψωνα με τη Λόφου», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ συνεχίζοντας υπογράμμισε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, όπου ο επισκέπτης ή αυτός που θέλει να δώσει ένα σημείο για ραντεβού να λέει «να βρεθούμε στις καμάρες». Ο Ύψωνας δεν έχει ούτε πλατεία, ούτε κάποιο σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα».

 


Επιπρόσθετα, ο κ. Παντελή υπογράμμισε ότι η πλατεία θα αυξήσει την εμπορικότητα στην περιοχή. «Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα έτσι ώστε να έρθουν να εδρεύσουν μαγαζιά τόσο αναψυχής αλλά και εστίασης, ώστε ο δημότης του Ύψωνα αλλά και οι δημότες της γύρω περιοχής να έχουν ένα χώρο όπου θα μπορούν να περνούν το μεσημέρι, το απόγευμα ή και τα βράδια τους, απολαμβάνοντας τον καφέ και το φαγητό τους, που φυσικά θα είναι φιλικό προς τις οικογένειες, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας».

Διαβάστηκε 2679 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top