Τη σχέση της τροφής μας με την εμφάνιση ή την πρόληψη του καρκίνου, πραγματευόταν η διάλεξη που συνδιοργάνωσαν Δήμος Ύψωνα, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι κάτοικοι του Δήμου Ύψωνα, δυτικών κοινοτήτων Λεμεσού και όχι μόνο, την ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ύψωνα.

 

Στο πλαίσιο της διάλεξης η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, παρουσίασε μια σειρά από εξαιρετικής κρισιμότητας τροφές, όπως ο σκόρδος, ο κόλιαντρος, το μπρόκολο και άλλα πολλά φρούτα και λαχανικά, που αφορούν στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

 

Μάλιστα η κα Πιερίδου επισήμανε πως σύμφωνα με τις έρευνες του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), το 70% παγκοσμίως που έχουν νοσήσει με καρκίνο, οφείλεται στην κακή διατροφή.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Μιχάλης Χριστοφίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος στέκεται αρωγός στις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο, πέραν της ιατρικής περίθαλψης.

 

«Για 48 χρόνια προσφέρουμε υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας προς καρκινοπαθείς οι οποίοι καταπονημένοι από τις δύσκολες θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται, χρειάζονται περαιτέρω φροντίδα και στήριξη για να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν».

 

«Με τη συμβολή και τη στήριξη εν μέρει του κράτους, αλλά και μεγάλων εταιρειών και οργανισμών και κυριότερα της κυπριακής κοινωνίας, είμαστε σε θέση να:

• λειτουργούμε δύο Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα προσφέρουμε:

• υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας ασθενών,

• ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης,

• φυσιοθεραπείας και αρωματοθεραπείας,

• καθημερινή μεταφορά ασθενών από όλες τις πόλεις στα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία,

• παροχή βοηθημάτων, όπως τροχοκαθίσματα, ειδικά κρεβάτια, μηχανές οξυγόνου και πολλά άλλα», πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σημείωσε πως η αποψινή διάλεξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Ύψωνα και την Αστυνομία των Βάσεων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πορείας Χριστοδούλας και στη φιλοσοφία του Αντικαρκινικού για ενημέρωση του κοινού σε θέματα καρκίνου.

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου θέλησε να τιμήσει όλους όσοι στηρίζουν τη μεγάλη και επίμονη προσπάθειά τους στην υλοποίηση της Πορείας Χριστοδούλας Δυτικών Προαστίων, που έχει καθιερωθεί εδώ και 16 χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπεύθυνος της Κοινοτικής Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Λούκας Παναγιώτου, «νοιώθουμε όλοι πραγματικά υπερήφανοι για τη συλλογική προσπάθεια που διεξάγεται στα δυτικά προάστια για ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και στήριξη όλων αυτών που αγωνίζονται καθημερινά για ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας».

Εξ’ αυτών που τιμήθηκαν και η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ που αδιάλειπτα στηρίζει, προβάλλει και προωθεί την Πορεία Χριστοδούλας Δυτικών Προαστίων.

Διαβάστηκε 1069 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top