Μέσα στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 11ου Διεθνούς Διαγωνιστικού Φεστιβάλ Χορωδιών Gaude Cantem 2019 η χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας φιλοξενήθηκε στην πολωνική πόλη Bielsko Biala από την τοπική μικτή χορωδία Hejnal Mazancowice.

 


Συμμετείχε στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ με άλλες 3 χορωδίες και ερμήνευσε κομμάτια από το ευρωπαϊκό και το πολωνικό κλασικό ρεπερτόριο. Τη συναυλία συνόδεψε συμφωνική ορχήστρα και τραγούδησαν επαγγελματίες σολίστ.

 


Καθώς φέτος είναι η 80ή επέτειος από την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, οι χορωδίες Hejnal Mazancowice, Echo και Δήμου Γερμασόγειας ερμήνευσαν σε συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλειστό συναυλιακό χώρο, τραγούδια από τις παραδόσεις τους.

 


Στην ίδια συναυλία η χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας ερμήνευσε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τραγούδια για την Κύπρο και για το ολοκαύτωμα της κτηνωδίας του Auschwitz.

 


Τέλος, η χορωδία του δήμου τραγούδησε στην κλειστή αίθουσα διεξαγωγής του διαγωνισμού των συμμετεχόντων χορωδιών, δίνοντας μια ξεχωριστή και αλλιώτικη μουσική διάθεση στο κοινό που την παρακολούθησε.

 


Επίσης, τα μέλη της χορωδίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής μπύρας σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και το Στρατόπεδο συγκεντρώσεως Auschwitz. 

Διαβάστηκε 912 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top