Το Θέατρο Αντίλογος παρουσίασε στη Γερμασόγεια την ξεκαρδιστική κωμωδία «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» του Ντάριο Φο.


Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο ο Φο σατιρίζει και αποκαλύπτει καίρια πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, ιδωμένα μέσα από ­­­­­τη φάρσα, την πλάκα, το γέλιο και το κομφούζιο. Τη σκηνοθεσία του «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» του Ντάριο Φο είχε αναλάβει η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά, η οποία μαζί με τον Φώτη Φωτίου έχουν την ευθύνη απόδοσης και διασκευής του κειμένου.

 

mesa1

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Μια παράσταση που πρόσφερε άφθονο γέλιο, χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

 

Λίγα λόγια για το έργο:
Υπόθεση: Τι συμβαίνει όταν συναντιέται ένας κυνικός βιομήχανος με έναν αριστερό εργάτη του; Πώς μια πρώην σύζυγος, μια ερωμένη, ένας αστυνομικός, ένας ανακριτής και μια γιατρός μπορούν να ταράξουν την πολιτική και οικονομική ισορροπία της Ιταλίας. Οι καταστάσεις ανατρέπονται, οι συμπτώσεις ξεγελούν, τα πρόσωπα μπερδεύονται και η ιστορία περιπλέκεται.

 

mesa

 

 

Έργο: «Κλάξον, τρομπέτες και…. πλάκες» αποτελεί μια πολιτική κωμωδία καταστάσεων. Ο Ντάριο Φο με αφορμή την απαγωγή και δολοφονία του πρωθυπουργού Άλντο Μόρο από Ερυθρές Ταξιαρχείες συνθέτει το συγκεκριμένο έργο με σκοπό να σχολιάσει την πολιτική κατάστάση της Ιταλίας. Η αιχμηρή του πένα σατυρίζει με σαρκασμό και ανατρεπτικό χιούμορ τη διαφθορά της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την πολιτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, την συγκάλυψη πολιτικών εγκλημάτων, την απραξία της αστυνομίας και το ευμετάβλητο της ζωής. Ένα έργο διαχρονικό που κλείνει πονηρά το μάτι στην κοινωνία που ζούμε!

Διαβάστηκε 807 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top