Χ. Νέστορος / Πολίτης

 

Κι ενώ οι εικασίες δίνουν και παίρνουν και οι πηγές της θαλάσσιας ρύπανσης παραμένουν «φαντάσματα» στα μάτια των απλών πολιτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στη διάθεση τους εδώ και μια εβδομάδα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητα και τη δράση ενός από τους ίσως κατ’ επανάληψη υπεύθυνους για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού και παραμένουν με τα χέρια δεμένα.

 

Κι όταν η καταγγελία για αδράνεια έρχεται από τον δημοτικό άρχοντα της Γερμασόγειας και όχι από έναν απλό πολίτη, ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους παρόμοιες καταγγελίες.

 

Μπροστά στα μάτια τους

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς συνόδευε την 8χρονη κόρη του σε θαλάσσια αθλήματα ανοικτά της Λεμεσού, όταν σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από τα κρηπιδώματα πέρασε από δίπλα τους ένα σκάφος αναψυχής το οποίο κατευθυνόταν προς τη μαρίνα του St Raphael.


Σε πολύ μικρή απόσταση διαπίστωσε έκπληκτος ότι η θάλασσα είχε καλυφθεί από μια μεγάλη καφέ κηλίδα λυμάτων και ότι ένα μαύρο σακούλι γεμάτο σκουπίδια επέπλεε στο ίδιο σημείο.

 

Αμέσως αντιλήφθηκε ότι τα λύματα και τα σκουπίδια απορρίφθηκαν από το σκάφος που μόλις πέρασε ξυστά από δίπλα τους και ενημέρωσε την ιδιωτική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Λεμεσού για θέματα καταστολής της θαλάσσιας ρύπανσης.

 

Μέσω των ραντάρ που διαθέτει η εταιρεία και τη χρήση GPS εντοπίστηκε η ταυτότητα του σκάφους το οποίο είχε αναχωρήσει από τη μαρίνα Λεμεσού και ήταν και το μοναδικό που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

 

Ακολούθως η εταιρεία έκανε επίσημη καταχώριση της αναφοράς προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

 Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστηκε 1819 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top