Εδώ και 4 χρόνια εξαγγέλλεται και δεν υλοποιείται


Σε στασιμότητα έχει παραμείνει η κατασκευή της Α’ φάσης του παραλιακού πεζόδρομου στο Δήμο Γερμασόγειας, δαπάνης €2,5 εκ., ένα έργο το οποίο αναμενόταν να προσφοροδοτηθεί το β’ εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με περσινές δηλώσεις του Δημάρχου Γερμασόγειας Κυριάκου Ξυδιά στην εφημερίδα μας.

 


Η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ανακινώντας και πάλι το θέμα, κάλεσε στα γραφεία της το Δήμαρχο Γερμασόγειας Κυριάκο Ξυδιά, ο οποίος απογοητευμένος από την όλη κατάσταση ήταν έντονα επικριτικός ως προς τη κυβέρνηση, καθώς όπως μας ανέφερε, το συγκεκριμένο έργο εξαγγέλλεται κάθε χρόνο από το 2015.

 


«Κάθε χρόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαγγέλλει ότι είμαστε έτοιμοι και σε 3 μήνες θα προσφοροδοτήσουμε. Δυστυχώς, πριν δυο εβδομάδες, μετά από συνάντηση που είχαμε με το Τμήμα Πολεοδομίας και Διοικήσεως στη Λευκωσία, πληροφορηθήκαμε ότι έμειναν κάποιες λεπτομέρειες στα κατασκευαστικά σχέδια που πρέπει να διευθετηθούν, αλλά το χειρότερο είναι ότι μας ενημέρωσαν πως λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να αναλάβουν την εκτέλεση του έργου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδιάς.Για να προχωρήσει τελικά το έργο, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας μας ανέφερε πως δήλωσαν ήδη την πρόθεση τους στον Υπουργό Εσωτερικών, όπως αναλάβουν οι ίδιοι ως ανάδοχοί του, παρόλο που είναι ένα έργο το οποίο εμπίπτει στα όρια των Δήμων Λεμεσού, Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας.

 

 

 


 

 

«Ευτυχώς ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά το όλο αίτημα μας. Πρέπει να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις και υποστήριξη που χρειάζεται για να προχωρήσουμε στην εκτέλεσή του.


Οπότε, πλέον δεν θα παρα
καλούμε κανένα κυβερνητικό τμήμα, αλλά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Μόλις υπάρχουν εξελίξεις θα σας ενημερώσω για το χρονοδιάγραμμα», επισήμανε ο κ. Ξυδιάς στις δηλώσεις του.Ο δήμαρχος φυσικά τόνισε πως για να αναλάβει ο Δήμος Γερμασόγειας ως «ανάδοχος του έργου», περιμένει την επίσημη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και πιστώσεις, καθώς πρόκειται για ένα έργο συνολικής δαπάνης €5 εκ., όπου τα 2/3 είναι κυβερνητική συνεισφορά και το 1/3 συνεισφορά των δήμων.«Εννοείται, ότι για να αναλάβουμε την ευθύνη πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι τουλάχιστον τα ποσά που θα μας δοθούν, είναι πλήρως διασφαλισμένα», συμπλήρωσε τέλος ο δήμαρχος.

 

Να υπενθυμίσουμε πως η Α’ φάση του έργου αφορά το κομμάτι που ξεκινά από το ξενοδοχείο Crowne Plaza και καταλήγει στο ξενοδοχείο Miramare, και το οποίο με την μορφή που θα πάρει, θα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, αλλά και ένας μοναδικός χώρος για περπάτημα, ξεκούραση και ψυχαγωγία του κοινού.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του υφιστάμενου πεζόδρομου που βρίσκεται μέσα στο «Δασούδι» και τοποθέτηση δυο πεζογέφυρων πάνω από τους ποταμούς που διέρχονται από τα δυο πιο πάνω ξενοδοχεία. Επίσης στα σχέδια προβλέπεται η σύνδεση σημείων όπου δεν υπάρχει σήμερα ποδηλατόδρομος, δηλαδή στην βόρεια πλευρά του «Δασουδιού».

Όσον αφορά την πεζογέφυρα για την Γερμασόγεια, αυτή θα είναι μεταλλική καλωδιωτή (φωτ.) και θα τοποθετηθεί στην εκβολή του ποταμού Άμαθου για να συνδέσει τον πεζόδρομο που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Miramare με τον πεζόδρομο στο Δασούδι.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, ταυτόχρονα θα αντικατασταθούν εντός του Δασουδιού κάποια παιγνίδια που υπάρχουν για τα παιδιά, ενώ αναβάθμισης θα τύχουν και οι χώροι υγιεινής. Ο κ. Ξυδιάς, είπε ακόμα ότι από τη στιγμή που ξεκινήσει το έργο, θα πάρει περίπου 12-18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Διαβάστηκε 1957 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top