Την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, αναφορικά με τον λανθασμένο σχεδιασμό από τον ΟΕΔΑ και τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων στην πόλη της Λεμεσού, αλλά και σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν και επηρεάζουν δραματικά την γενική εικόνα της πόλης μας.


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο ίδιος προκαλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κενά που παρουσιάζονται στον κεντρικό σχεδιασμό, τόσο της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πεντάκωμο, όσο και της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων.


Αναφορικά με τα Πράσινα Σημεία,  ο κ. Ξυδιάς επισήμανε τις βασικές τους αδυναμίες, όπως:
• ότι τα σημεία τα οποία έχουν επιλεχθεί δεν είναι βολικά για τον μέσο πολίτη λαμβάνοντας υπόψη τα αντικείμενα που πρέπει ο ίδιος να μεταφέρει και το όχημα που απαιτείται για τη μεταφορά,
• η ανεπάρκεια των χώρων των Πράσινων Σημείων,
• αναμφισβήτητα, τα ωράρια λειτουργίας τους, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να είναι 24ωρα.


«Η κατάσταση η οποία παρουσιάζεται στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Δήμο της Γερμασόγειας είναι πρωτοφανής και αδιανόητη. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς σε κεντρικά σημεία εντοπίζουμε, καναπέδες, καρέκλες, ψυγεία, σπασμένες τουαλέτες και είναι αδιανόητο, πραγματικά αδιανόητο», ανέφερε.


Μέσω της εφημερίδας, ο δήμαρχος απευθύνεται και στις δύο κατευθύνσεις: και στην κυβερνητική πλευρά, η οποία πρέπει επειγόντως να δώσει λύσεις, αλλά, και στην πλευρά των πολιτών και των επαγγελματιών σε σχέση με το πού εναποθέτουν τα άχρηστα αντικείμενα ή κλαδέματα τους.


Ακολούθως, ο δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος Γερμασόγειας είχε προβλέψει την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις μακρινές αποστάσεις των σημείων αυτών και είχε κατανέμει στο κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο σε σχέση με την λειτουργία των Πράσινων Σημείων. Ακόμη, παρείχε τη δυνατότητα στο κοινό να ειδοποιεί τον δήμο και να αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να μαζεύουν τα αντικείμενα με μία μικρή χρέωση. Δυστυχώς όμως, όπως ο ίδιος αναφέρει «αντί αυτή η μικρή χρέωση να ωθήσει τους πολίτες να μεταφέρουν οι ίδιοι τα αντικείμενα τους, οδήγησε στο να τα τοποθετούν όπου βρουν δωρεάν», συμπλήρωσε.


Ο κ. Ξυδιάς, ξεκαθάρισε πως γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές, ενώ θα εισηγηθεί και αύξησή τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή η κατάσταση αποτελεί ντροπή για την πόλη μας και αυτό αφορά τον καθένα ξεχωριστά».


Κλείνοντας, τονίζει πως επικρατεί μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με το θέμα των Πράσινων Σημείων. «Το πράσινο σημείο δεν είναι χώρος σκουπιδιών, αλλά χώρος ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών» και καλεί όλους όπως συμμορφωθούν.

 

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κενά στο σχεδιασμό. Ταυτόχρονα καλεί και τους πολίτες όπως συμμορφωθούν, αλλιώς θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο, ποινές.

Διαβάστηκε 1937 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top