Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επίσημο εορταστικό δείπνο, με αφορμή τα 40 χρόνια ζωής και λειτουργίας του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (Σ.Κ.Ε.) Γερμασόγειας.
 


Στην επίσημη ομιλία του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του συμβουλίου, αναφερόμενος ταυτόχρονα στην πορεία του ΣΚΕ, που ήταν γεμάτη με αγνούς οραματισμούς, ειλικρινείς προσπάθειες, κόπους αλλά και χαρές που πάντοτε επιφέρει η επίτευξη στόχων.

 


Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Ξυδιάς, «το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού του δήμου, πρωτοπαρουσιάστηκε ως θεσμός το 1977, με στόχο τη συνένωση διάφορων μη κομματικών οργανισμών και φορέων της Γερμασόγειας, έτσι ώστε να προωθηθεί η από κοινού οργάνωση και ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής, προς όφελος των δημοτών μας».

 


Στη συνέχεια τονίστηκε στην ομιλία του δημάρχου, η σημασία της διαχρονικής προσφοράς από τους πολίτες, που αφιέρωσαν και αφιερώνουν σημαντικό μέρος της ζωής τους στην προώθηση θεμάτων κοινωνικής πολιτικής, δηλώνοντας πως κάθε μικρή επιτυχία, κάθε ένα έστω και μικρό βήμα σε μία πορεία 40 ετών, θεωρείται επίτευγμα ουσίας.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Ανάμεσα στις δράσεις του Σ.Κ.Ε συγκαταλέγονται η φιλοξενία παιδιών από 2 - 4 ετών στον Κοινοτικό Παιδικό Σταθμό, η εφαρμογή του προγράμματος «ΛΗΤΩ», το κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων «ΕΛΛΙ», η καθημερινή στήριξη 200 περίπου οικογενειών, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου, η παροχή ψυχολογικής συμβουλευτικής στήριξης προς όλους τους δημότες κ.α.

 


Ο κ. Ξυδιάς, εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την άψογη συνεργασία μεταξύ Δήμου Γερμασόγειας, Σ.Κ.Ε. Γερμασόγειας, Δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Αστυνομικού Σταθμού Γερμασόγειας, αναφέροντας πως «τίποτα από τα πιο πάνω, δεν θα είχε καταστεί εφικτό εάν δεν είχαμε δίπλα μας τους Λειτουργούς του Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας, καθώς και την ευρύτερη - οικονομική και όχι μόνο στήριξη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

 


«Η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως των ηλικιωμένων, των παιδιών, των γυναικών, αλλά και του πολύτιμου θεσμού της οικογένειας, αποτελεί προτεραιότητα και πρώτιστο μέλημα του Δήμου Γερμασόγειας», δήλωσε τέλος ο κ. Ξυδιάς.

Διαβάστηκε 533 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top