papamichail-114713.jpg

Για το έργο που επιτελεί στο Δήμο Γερμασόγειας, παρέθεσε συνέντευξη στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του δήμου και δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ, Χρίστος Παπαμιχαήλ. Όπως μάλιστα ο ίδιος μας ανέφερε, έχει θέσει στόχο όπως ο Δήμος Γερμασόγειας καταστεί πρότυπος δήμος και σημείο αναφοράς, ενώ δεν αποκλείει και την πιθανότητα για μια θέση στο κοινοβούλιο.

Με τι ασχολείται η τεχνική επιτροπή στην οποία είσαι ο Πρόεδρος;

Η Τεχνική Επιτροπή του Δήμου Γερμασόγειας ασχολείται με την εξέταση αιτήσεων ανάπτυξης και συγκεκριμένα την έκδοση αδειών οικοδομής, διαίρεσης οικοδόμων, διαχωρισμού γης σε οικόπεδα, τοπιοτέχνησης χώρων πρασίνου ως επίσης και έκδοσης πιστοποιητικών τελικής εγκρίσεως, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας από το Τμήμα Κτηματολογίου. Επιπρόσθετα μελετά και εκφράζει απόψεις αναφορικά με αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο μελέτης για έκδοση αδείας από την Πολεοδομική Αρχή. Τέλος, η Επιτροπή ασχολείται με διαφορά αλλά, τεχνικής φύσεως, θέματα που απασχολούν ευρύτερα το δήμο, όπως για παράδειγμα την τάση ανέγερσης υψηλών κτηρίων και τον οικοδομικό έλεγχο εντός των δημοτικών ορίων. Κύριος στόχος, τόσο εμένα ως πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, όσο και των άλλων δυο συνάδελφων που απαρτίζουν την Επιτροπή (Αντιπρόεδρο Επιτροπής Ιωάννη Κράνο , Μέλος Επιτροπής - Γιώργο Καζαμία) από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας είναι να δουλέψουμε προς όφελος του Δήμου αλλά και των πολιτών μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα. Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Ποια η εμπειρία σου από τη 2χρονη συμμετοχή σου στην τοπική αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος;

Όταν οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 2016, είχα θέσει ένα προσωπικό στόχο: να δουλέψω σκληρά, με γνώμονα το καλό του Δήμου μου, για να μην τους απογοητεύσω ποτέ για την επιλογή που είχαν κάνει και να είμαι πιστός στην υπόσχεση που έδωσα τόσο στον εαυτό μου όσο και στην οικογένεια μου, να παραμείνω τίμιος, ειλικρινής και κυρίως να παραμείνω ο εαυτός μου. Έτσι, προσπαθώ μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτω αλλά και με την επίλυση διάφορων καθημερινών προβλημάτων, που προκύπτουν, να είμαι δίπλα τους έμπρακτα. Εκείνο που έχω συμπεράνει από την πορεία αυτών των δυο χρόνων είναι ότι πρέπει, πέραν των καθημερινών προβλημάτων, να κοιτάξουμε και την μεγάλη εικόνα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και η μεγάλη εικόνα είναι η μεταρρύθμιση της . Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητος και αν δεν προχωρήσουμε άμεσα ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους δήμους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το κράτος. Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα και, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα, να προχωρήσουμε. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που ο Υπουργός Εσωτερικών είναι αποφασισμένος να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

 

papamichail-114549.jpg

 

Πως θα περιέγραφες στη Γερμασόγεια με μερικές λέξεις;

 

Φιλική στους πολίτες

Συνδυάζει το σύγχρονο με το παραδοσιακό

Επιδιώκει την βιώσιμη ανάπτυξη

Ελκυστική στους τουρίστες

Τι είναι αυτό που «σε χαλάει» στη Γερμασόγεια και θα θελες να φτιαχτεί να διορθωθεί;

Αυτό που με «χαλάει» στην Γερμασόγεια είναι τα ίδια πράγματα που «χαλάνε» και όλους τους ευσυνείδητους συνδημότες μου. Δηλαδή, τα σκουπίδια που πετάνε οι ασυνείδητοι , οι δρόμοι με λακκούβες , τα πεζοδρομία που δεν είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες και γενικά με «χαλάει» η γραφειοκρατία και η στασιμότητα. Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε, όλοι ανεξαιρέτως, και, μεταξύ άλλων, να αποκτήσουμε συνείδηση και να μάθουμε που είναι τα πράσινα σημεία. Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω ότι από τον Σεπτέμβριο του 2018 άρχισαν τη λειτουργία τους τα Πράσινα Σημεία, δηλαδή οι χώροι παραλαβής και διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων, όπου οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν με δικά τους μέσα, τα ογκώδη υλικά τους, όπως έπιπλα, κλαδέματα, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. Το πλησιέστερο στη Γερμασόγεια (9χμ) είναι αυτό που βρίσκεται στο δρόμο προς Φασούλα. Όσο αφορά τα υπόλοιπα ο προγραμματισμός του Δημοτικού Συμβουλίου τρέχει και ο στόχος μας είναι και αυτό διαφαίνεται από τον τετραπλασιασμό του κονδυλίου στον προϋπολογισμό του δήμου για δρόμους και πεζοδρομία, μέχρι το τέλος της θητείας μας εκτιμώ ότι θα φτιάξουμε όλους τους δρόμους και τα πεζοδρομία που έχουν προβλήματα.

 

papamichail-114736.jpg

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου περιοχή στη Γερμασόγεια και γιατί;
Η αγαπημένη μου περιοχή στην Γερμασόγεια είναι ξεκάθαρο, νομίζω, ποια θα μπορούσε να είναι. Είναι σαφώς η γειτονιά μου (γέλια), εκεί στον Ποταμό της Γερμασόγειας, στην οδό Χρηστάκη Κράνου. Το γιατί είναι εύκολο να απαντηθεί, καθώς είναι ο τόπος που μεγάλωσα, οι αλάνες που έπαιζα μικρός , η εκκλησιά της ενορίας μας, ο Προφήτης Ηλίας που κάθε Χριστούγεννα και ανήμερα της γιορτής τον Θεοφανίων μικρός τότε θυμάμαι που γυρνούσαμε τα σπίτια μαζί με τον μακαριστό ιερέα Παπά-Γιάννη, κρατώντας του τον αγιασμό για να «καλαντίσουμε» τα σπίτια των συνδημοτών μας. Πραγματικά, συγκινούμε όταν θυμάμαι εκείνα τα χρονιά.

 

Ποιο έργο την επόμενη δεκαετία θεωρείς σταθμό για την ανάπτυξη της Γερμασόγειας;

Ένα έργο που είναι τόσο προσωπικό μου όνειρο, αλλά εκτιμώ και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι το γραμμικό πάρκο που θα ενώνει την θάλασσα με τον υδατοφράκτη, παράλληλα από τον ποταμό Άμαθο. Έχουμε προχωρήσει με απευθείας ανάθεση για την αποτύπωση από τοπογράφο και σε πρώτη φάση θα οριοθετήσει τον πεζοδρόμο και ποδηλατοδρόμο κατά μήκος του ποταμού κάνοντας παράλληλα τις διαβουλεύσεις με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι ένα έργο που αφορά και την Επιτροπή που είμαι πρόεδρος και είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος της θητείας το έργο θα είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

 

papamichail-114528.jpg

 

Ποιο είναι το προσωπικό σου στοίχημα ως δημοτικός σύμβουλος; Θα έβλεπες τον εαυτό σου υποψήφιο για το κοινοβούλιο ;

Το προσωπικό μου στοίχημα ως δημοτικός σύμβουλος είναι ο Δήμος Γερμασόγειας να αποτελεί πρότυπο δήμου και σημείο αναφοράς σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών στους δημότες, υλοποιώντας την στρατηγική για «έξυπνη πόλη». Να μπορέσει, δηλαδή, ο Δήμος Γερμασόγειας να αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες προς όφελος των δημοτών του, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες υπηρεσίες και υποδομές, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, την προστασία του περιβάλλοντος. Όσον αφορά το κοινοβούλιο είναι μια πρόκληση για τον κάθε νέο που ασχολείται με τα κοινά. Δεν θα μπορούσα να το αποκλείσω και ναι θα με ενδιέφερε μια θέση στο κοινοβούλιο στο μέλλον.

Διαβάστηκε 379 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top