Ιδιαίτερο βάρος σε “πράσινους” στόχους δίνει ο Δήμος Γερμασόγειας, ο οποίος προωθεί την ανάπλαση και δημιουργία πάρκων στο δήμο, στην αναβάθμιση της κεντρικής νησίδας του παραλιακού δρόμου, στην καθαριότητα των υφιστάμενων πάρκων καθώς και μέρος του υδατοφράκτη και μέρος της κοίτης του ποταμού.

Μεταξύ άλλων, ο δήμος βάζει πλώρη για ενίσχυση τομέων όπως το να γίνει ο πιο προσπελάσιμος και ανθρώπινος δήμος για τα ΑμεΑ, καθώς και στη θεμελίωση μελλοντικών αναπτυξιακών έργων με κύριο, τη δημιουργία του Γραμμικού Πάρκου. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος και Υγείας, δημοτικός σύμβουλος ΔΗΚΟ Γερμασόγειας Ιωάννης Κράνος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ.


 

 

Ποιες δράσεις κάνει ο δήμος για καθαρότερη και πιο πράσινη Γερμασόγεια;

Στόχος μας από την αρχή ήταν, είναι και θα παραμείνει η καθαρότερη και πιο πράσινη Γερμασόγεια.

 

 

Έχουμε συνδιοργανώσει με επιτυχία τη μεγαλύτερη δεντροφύτευση που έγινε ποτέ στην επαρχία Λεμεσού και το δήμο μας φυτεύοντας πέραν των οχτακοσίων δενδρυλλίων. Χρηματοδοτήσαμε την αποκατάσταση του μονοπατιού της φύσης στα Φοινικάρια. Προχωρήσαμε στην κατασκευή πέντε καινούργιων χώρων πρασίνου με μεγαλύτερο αυτόν στην οδό Μυκηνών όπου τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στο δήμο μας όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου.

 

 

Αναθέσαμε σε εξειδικευμένο σύμβουλο να ετοιμάσει μελέτη αναβάθμισης της κεντρικής νησίδας του παραλιακού δρόμου τη οποία πήραμε και προχωρήσαμε άμεσα στην έκδοση όρων προσφοράς. Αναμένουμε τις προσφορές για κατοχύρωση και έναρξη εργασιών υλοποίησης της εν λόγο αναβάθμισης.

 

 

Πέραν των εκστρατειών καθαρισμού διαφόρων πάρκων, μέρους του υδατοφράκτη και μέρους της κοίτης του ποταμού από ανθρώπινο δυναμικό, αναθέσαμε σε ιδιώτες την καθαριότητα και συντήρηση μέρους των υφιστάμενων χώρων πράσινου και οικοπέδων τα οποία δεν καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους αποσυμφορίζοντας την υπηρεσία και προσδοκώντας άμεσα ελεγχόμενα και βελτιωμένα αποτελέσματα.

 

 

Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε στη Γερμασόγεια το σύστημα έξυπνης πόλης μέσα από το οποίο θα εντάξουμε και το θέμα της καθαριότητας με άμεση ανταπόκριση και επιβράβευση στου δημότες που θα συμβάλουν σε αυτό.

 

 

Εργαζόμαστε συνεχώς για την καλύτερη δυνατή αναβάθμιση και ανάδειξη του πρασίνου στο δήμο μας προγραμματίζοντας ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις και δρομολογώντας καινοτόμα έργα πρασίνου όπως πράσινα περιτοιχίσματα κατά μήκος του παραλιακού γεφυριού κοντά στην αστυνομία και άλλα.

 

 

Παράλληλα, μελετούμε το σύστημα αποκομιδής σκυβάλων για να έχουμε πιο αποδοτική υπηρεσία. Συμμετέχουμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Biowaste, με το οποίο θα τοποθετηθούν μηχανικοί κομποστοποιητές, που στόχο έχει μελλονικτά οι δημοτες να πληρώνουν όσα σκουπίδια πετάνε, συμβάλλοντας έτσι στη μειώση του όγκου των σκουπιδιών.

 

 

 

47340677_1774430289332096_812640110557265920_n.jpg

 

 

 

Γνωρίζουμε ότι η Γερμασόγεια είναι ευαίσθητη στα ΑμεΑ. Ποιες οι ενέργειες του δήμου για καλυτέρευση της ζωής τους;

Έχουμε είδη κάνει το ξεκίνημα μιας ουσιαστικής προσπάθειας για να πετύχουμε η Γερμασόγεια να γίνει ο πιο προσπελάσιμος και ανθρώπινος δήμος για τα ΑμεΑ.

 

 

Σχεδιάζουμε να αναβαθμίσουμε το υφιστάμενο πάρκο ΑμεΑ που ήδη έχουμε και προσδοκούμε να δημιουργήσουμε και άλλα, συνδυάζοντας τα με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή των ΑμεΑ.

 

 

Έχουμε εξοπλίσει το παραλιακό μέτωπο και με δεύτερο αμαξάκι πρόσβασης στη θάλασσα για τα ΑμεΑ.

 

 

Θα προχωρήσουμε με καταρτισμό σχεδίου και άμεση έναρξη υλοποίησης προγράμματος ελεύθερης προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια μας δημιουργώντας ράμπες ξεκινώντας από κύριες αρτηρίες όπως παραλιακός δρόμος, οδός Χριστάκη, Κράνου, οδός Κολωνακίου και μετά δευτερεύοντες δρόμοι καθώς επίσης και μέσα στο χωριό. Στο παραλιακό δρόμο έχουμε ήδη ξεκινήσει την επιδιόρθωση μέρους του πεζοδρομίου και συνεχίζουμε.

 

 

Το ίδιο το δημαρχείο σήμερα δεν είναι προσβάσιμο. Μεταφερόμαστε σε ένα κτήριο το οποίο ενοποιει υπηρεσίες και θα είνια προσβάσιμο για όλους.

 

 

 46866271_304696963586792_1195247569790304256_n.jpg

 

 

Είναι ο Δήμος Γερμασόγειας ένας «φιλόζωος» δήμος;

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουν τη απαραίτητη άδεια και να εγγράψουν τους σκύλους τους όσοι το δυνατό περισσότεροι κάτοχοι σκύλων στην επικράτεια του δήμου μας. Σχεδιάζουμε μέσω εκστρατειών και εκδηλώσεων να τους ενημερώσουμε τόσο για δικαιώματα τους όσο και για τις υποχρεώσεις τους.

 

 

Σε πρώτο στάδιο έχουμε τοποθετήσει αρκετούς κάδους για τα περιττώματα των σκύλων σε διάφορα σημεία στο δήμου μας κυρίως έξω από χώρους πρασίνου.

 

 

Έχουμε είδη προβεί σε ενέργειες προς τις διάφορες υπηρεσίες όσον αφορά την κατασκευή πάρκου των σκύλων έχουμε λάβει θετικές απόψεις από όλες τις υπηρεσίες, μελετούμε το σχεδιασμό ενός τέτοιου σύγχρονου πάρκου και ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε τα τελικά σχέδια για να εξασφαλίσουμε τις σχετικές άδειες και να προχωρήσουμε με όλες τις νομότυπες διαδικασίες στην κατασκευή του.

 

 

Ο δήμος μας διατηρεί ένα από τα καλύτερα καταφύγια σκύλων στην επαρχία Λεμεσού το οποίο έχει μεγαλώσει πρόσφατα και μας έχουν δοθεί τα εύσημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

 

 

 

Εδώ και χρόνια γίνεται συζήτηση για δημιουργία Γραμμικού Πάρκου στη Γερμασόγεια. Ποιες οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα;

Ο κύριος στόχος της επιτροπής πρασίνου και γενικότερα του δημοτικού συμβουλίου είναι ο σχεδιασμός και θεμελίωση μελλοντικών αναπτυξιακών έργων όπως η κοιλάδα να γίνει ένα μελλοντικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων που θα στολίζει το δήμο μας.

 

 

Όσον αφορά το πιο πάνω έργο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχουμε διορίσει τοπογράφο ο οποίος ανέλαβε να αποτυπώσει τον ποταμό Άμαθο και σε πρώτη φάση να οριοθετήσει τον πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο κατά μήκος του ποταμού κάνοντας παράλληλα τις διαβουλεύσεις με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αυτού ούτως ώστε να προχωρήσουμε με την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών και να ξεκινήσουμε τμηματικά την κατασκευή του.

 

 

Όραμά μας οι ντόπιοι και οι τουρίστες να έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να ποδηλατίσουν σε μια όμορφη διαδρομή που θα συνδέει τη θάλασσα με τον υδατοφράκτη.

 

 

Διαβάστηκε 503 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top