Ένα υπερσύγχρονο πάρκο, το οποίο θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της Medochemie, Δρα Ανδρέα Πίττα αποκτά σύντομα η Λεμεσός, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της εταιρίας, Δρ. Χριστάκη Σεργίδη. 

 


Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Lemesos Tv, το πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου και θα συνορεύει με το εργοστάσιο της Medochemie και την οικιστική περιοχή Λινόπετρας, θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου στην καρδιά της πόλης, με έκταση πέραν των 30.000 τ.μ. Το πάρκο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζόδρομο με γέφυρα, χώρους αθλοπαιδιών, πράσινες διαδρομές, μικρό θεατράκι, παιδότοπο και χώρο στάθμευσης. «Θα είναι ένας μεγάλος ανοικτός χώρος πράσινου, από αυτούς που τόσο πολύ λείπουν σήμερα από την Λεμεσό».


Το «οικολογικό αυτό στολίδι» όπως το χαρακτήρισε, αναμένεται να καταστεί σημείο αναφοράς και ξεκούρασης για τους εργαζόμενους στην περιοχή, αλλά και οικολογικός πόλος έλξης για τους κατοίκους ολόκληρης της Λεμεσού.
Το κόστος διαμόρφωσης και συντήρησης του πάρκου «Δρ. Ανδρέας Πίττας», το οποίο θα ανέλθει γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η φαρμακοβιομηχανία Medochemie, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ευθύνης της εταιρείας.

unnamed
 

Ο δρ. Σεργίδης είπε χαρακτηριστικά πως, «αν δεν βάλουμε ένα μεγάλο φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κάτι που επιτυγχάνουν τα δέντρα και τα φυτά κατά την διάρκεια της φωτοσύνθεσης τους, τότε θα συνεχίσουμε να υπονομεύομε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα, νερό και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Ως εκ τούτου, ο πνεύμονας πρασίνου στο ‘’Πάρκο Δρ Ανδρέας Πίττας’’ θα αποτελέσει φυσική πηγή αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».


Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Δήμο Αγίου Αθανασίου και την Επιτροπή του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.
Σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου μας είπε πως η Medochemie θα προχωρήσει σε μια μελέτη η οποία απαιτείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

 

Διαβάστηκε 525 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top