Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου και η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο ανάδοχης οικογένειας «Φωλιά Αγάπης», διοργάνωσαν μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Μαρίνος Κυριάκου ανέφερε πως ο σκοπός της διάλεξης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για ένα κοινωνικό ζήτημα που έχει να κάνει με τον θεσμό της αναδοχής ανήλικων παιδιών, που για οποιοδήποτε λόγο στερούνται την οικογένειά τους. Συνέχισε δε, τονίζοντας ότι η παρουσία όλων, όχι μόνο στηρίζει τη δράση και την προσπάθεια του Συvδέσμου, αλλά κυρίως τα παιδιά που χρειάζονται περισσότερη στήριξη από όλους εμάς.

 

dialeksi-oikogeneia

 

Τέλος, συγχάρηκε ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο και την Επιτροπή Πρόνοιας του δήμου για την πρωτοβουλία τους για τη διοργάνωση αυτή, ενώ ανέφερε ότι κανένα παιδί δεν αξίζει να είναι στο περιθώριο, η αναδοχή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όλοι πρέπει να στηρίξουν και να προωθήσουν την επιλογή αυτή.

Η λέξη εθελοντισμός κρύβει μέσα της πολλά και η αναδοχή είναι πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς.

 

Εκ μέρους της Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Στάσα Γεωργιάδου τόνισε ότι η ανάδοχη φροντίδα είναι μια σημαντική μορφή παιδικής προστασίας, η οποία παρέχεται από το κράτος το οποίο προβλέπει μια εναλλακτική επιμέλεια για το παιδί η οποία μπορεί να πάρει τη μορφή τοποθέτησης του σε μια οικογένεια. Τόνισε δε ότι στόχος της διάλεξης είναι η προσπάθεια για προβολή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για να έρθει πιο κοντά και να γίνει ενεργή όσον αφορά τον θεσμό αυτό.

 

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου «Φωλιά Αγάπης», ομιλία έκανε ο πρόεδρος τους κ. Δήμος Θωμά, ο οποίος εξήγησε τι είναι ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας και τα είδη της αναδοχής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Αγίου Αθανασίου για τη διοργάνωση αυτής της διάλεξης, ούτως ώστε το θέμα να γίνει γνωστό και όλοι, ιδιαίτερα οι τοπικοί φορείς, να συμβάλουν με τη δική τους σειρά στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για απάμβλυνση του προβλήματος.

 

dialeksi-oikogeneia

 

Στη συνέχεια, μέλη του Συνδέσμου παρουσίασαν και επεξήγησαν τη διαδικασία μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να αιτηθεί και να εγκριθεί ως ανάδοχος γονιός. Έγινε εκτενής αναφορά, μεταφέροντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες ατόμων γι’ αυτά τα θέματα. Η διάλεξη ήταν άκρως εποικοδομητική και η συμμετοχή των παρευρισκομένων με ερωτήσεις που τέθηκαν έδειξε το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Η διάλεξη τελείωσε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση.

 

Διαβάστηκε 846 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top