Ο πρώην οικισμός Βερεγγάρια εφάπτεται οικιστικής περιοχής, εντός του ιστορικού κέντρου των Κάτω Πολεμιδιών και πρόσφατα πάρθηκε η απόφαση για αξιοποίηση του τόσο από το Πανεπιστήμιο του ΤΕΠΑΚ όσο και από την τοπική αρχή. Υπάρχουν και σχέδια για να γίνει εκεί το Μητροπολιτικό πάρκο (που μπορεί να μετεξελιχθεί σε δάσος) Λεμεσού.


Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Πολεμιδιών με επιστολή της (06 Ιουλίου 2021) προς τον διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Έργων γνωστοποιεί τα προβλήματα που υπάρχουν στον οικισμό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε θέματα «ασφάλειας των πολιτών».


Ο Γιώργος Μαυρής, επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς στο Δήμο, μιλώντας στην εφημερίδα «Λ», μας τόνισε την άμεση αναγκαιότητα για «καθαρισμό της ξηράς βλάστησης και την συντήρηση του οικισμού σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας».


Ο κ. Μαυρής μας τόνισε ότι η διαιώνιση των προβλημάτων δημιουργεί τεράστια επικινδυνότητα στα θέματα. «Οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων κινδυνεύουν άμεσα από μια τυχαία πυρκαγιά» είπε και κάλεσε τον διευθυντή Δημοσίων έργων όπως τους ενημερώσει το συντομότερο «για τις ενέργειες που θα κάνουν τα Δημόσια Έργα ώστε να επιλυθεί οριστικά και ριζικά το θέμα και να μη χρειαστεί να επανέλθουν».


«Ως δήμος ζητήσαμε από τα Δημόσια Έργα να μας δώσουν κάποια λεφτά για να καθαρίσουμε τον χώρο και μας είπαν όχι, θα το καθαρίσουμε εμείς και θα βγούμε σε προσφορές. Πρέπει να τρέχουμε πριν τις εξελίξεις, πριν μας βρουν τα δυσάρεστα, γιατί εκεί αν πιάσει μία φωτιά γειτνιάζουν σπίτια», κατέληξε τέλος στις δηλώσεις του.

 

«Διαμάντι» για όλη τη Λεμεσό θα αποτελούν τα Βερεγγάρια

Ο χώρος του Βερεγγάρια πρόκειται να γίνει ένα διαμάντι όχι μόνο για τα Πολεμίδια, αλλά για ολόκληρη τη Λεμεσό. Ο δήμος μου από την πλευρά του έφερε εμπειρογνώμονες - πολεοδόμους και έγινε ένα ολοκληρωμένο master plan όσον αφορά τον συγκεκριμένο χώρο», δήλωσε στο Lemesos Tv ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ Δήμου Κ. Πολεμιδιών Γιώργος Μαυρής.


Ο κ. Μαυρής πρόσθεσε ότι προς το παρόν η γη δεν ανήκει στο δήμο αλλά στο κράτος, αφού οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν τους έχουν ακόμη δοθεί. «Βάσει του master plan που ετοιμάσαμε, θα γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχει μία αίτηση σε εξέλιξη για κολυμβητήριο. Παρ’ όλο που το διεκδικεί και ο Δήμος Λεμεσού, η συγκεκριμένη περιοχή είναι καταλληλότερη», επισήμανε.


Ταυτόχρονα, ο κ. Μαυρής αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου με τον ΚΟΑ και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, όπου έδωσαν τις εισηγήσεις τους και πλέον ετοιμάζονται, όπως είπε, σχέδια από έναν διεθνή οίκο που τηρεί ευρωπαϊκές προδιαγραφές.


Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ Κ. Πολεμιδιών τόνισε ότι στα Βερεγγάρια θα γίνουν δενδροφυτεύσεις, δρομάκια και πεζοδρόμια.


«Πρέπει να προσέξουμε όταν γίνει ο σχεδιασμός, γιατί υπάρχουν δέντρα 60 - 100 χρόνων, ώστε να τα διατηρήσουμε. Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος απόδρασης των Λεμεσιανών και όχι μόνο των Πολεμιδιωτών», συμπλήρωσε.


Παράλληλα, ο κ. Μαυρής δήλωσε ότι έχει παρθεί απόφαση για να δοθεί στο Δήμο Πολεμιδιών ένας χώρος περίπου 4.000 τ.μ. για δικές του χρήσεις. «Υπάρχει σκέψη να χτίσουμε Δημοτικό Μέγαρο, όμως προς το παρόν δεν είναι και τόσο εφικτό. Είναι έργο όμως, πουαν γίνει, θα αργήσει δε θα γίνει ούτε την επόμενη πενταετία», ανέφερε.


Τέλος, ο κ. Μαυρής εξέφρασε την άποψη, πως το κράτος πρέπει να διορίσει κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο για πέντε με έξι χρόνια, ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο project, ενώ θα αποτελεί και τον σύνδεσμο μεταξύ ΤΕΠΑΚ, δήμου και κράτους.
Μόνο έτσι θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί που αφορούν το Βερεγγάρια, τόνισε.

Διαβάστηκε 857 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top