Την ώρα που οι δημοτικές Αρχές Κάτω Πολεμιδιών έχουν καταλάβει στο κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών και μετακομίζουν εκεί τα γραφεία τους, ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί τους αρμοδίους να προχωρήσουν στην εφαρμογή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση του κτιρίου στον κατεχόμενο Δήμο.Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Αμμοχώστου «επαναλαμβάνει εμφατικά, για άλλη μια φορά, ότι αναμένει από εκείνους που έχουν λάβει την απόφαση παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου στον Δήμο Αμμοχώστου, αλλά και από εκείνους που έχουν την ευθύνη υλοποίησης της εν λόγω απόφασης, να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της».


 
Είναι πραγματικά λυπηρό, προστίθεται, σε μια περίοδο που η Αμμόχωστος βάλλεται ανελέητα από την Τουρκία η οποία, ετσιθελικά και αντίθετα προς τις αρχές δικαίου αλλά και κατά παράβαση σωρείας ψηφισμάτων διεθνών οργανισμών, ανοίγει την περιφραγμένη περιοχή της πόλης μας - με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό το γεγονός θα έχει σε βάρος ολόκληρης της Κύπρου - να παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ μια επίδειξη παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τους Αμμοχωστιανούς, οι οποίοι το μόνο έγκλημα που έχουν διαπράξει είναι ότι είναι εκτοπισμένοι στην ίδια τους την πατρίδα».


 
Σημειώνεται δε ότι, δεν υπάρχει καμία διάθεση παρέμβασης στα της τοπικής κοινωνίας των Πολεμιδιών και «καμία επιθυμία κριτικής στον τρόπο που θέλουν να χειρίζονται τα θέματα τους αιρετοί και άλλοι αξιωματούχοι».


 
Ο Δήμος καλεί όλους να σεβαστούν την Αμμόχωστο και να την αφήσουν «έξω από αυτά τα παιχνίδια» και  να σταθούν δίπλα στους Αμμοχωστιανούς, «γιατί αν χαθεί η Αμμόχωστος θα χαθεί και η Κύπρος όλη».


 
ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 383 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top