Ως λύση ανάγκης, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, οι υπάλληλοι καθώς και ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, μπήκαν στο κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών.


Μάλιστα, σκοπός τους είναι να μεταφέρουν όλα τα γραφεία που υπάρχουν από το υφιστάμενο κτίριο του δημαρχείου, το οποίο βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση. Οι ίδιοι ζήτησαν την πρώην ΣΠΕ για μετακόμιση όμως, σύμφωνα με το Υπουργικό Συμβούλιο, θα δοθεί στον Δήμο Αμμοχώστου, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται.

 

Να θυμίσουμε πως οι υπάλληλοι πριν λίγες μέρες αλλά και πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, καθώς δηλώνουν πως το κτίριο είναι ετοιμόρροπο, ενώ ανά διαστήματα υποχωρεί μπετόν από το ταβάνι, έχει διαβρωθεί η τοιχοποιία από την υγρασία και η μυρωδιά μούχλας ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες είναι εκτός από ανυπόφορη και επικίνδυνη για την υγεία τους.
 

Σε δηλώσεις του στη «Λ», ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου μας ανέφερε πως έπειτα από διαπίστωση ότι το στατικό πρόβλημα του κτιρίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι θεωρούσαν, οι υπάλληλοι λόγω ανασφάλειας αρνούνται πλέον να εισέλθουν σε αυτό για να εργαστούν.
 

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι «τα κτίρια της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών έγιναν με τη μέγιστη συμβολή των συνεργατιστών, μέσα από τις μετοχές, τις συνδρομές, εισφορές και εράνους από την τοπική κοινωνία. Η Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Πολεμιδιών είχε αναλάβει την υποχρέωση ως αντάλλαγμα των πιο πάνω, τα μέλη της, δηλαδή η τοπική κοινωνία, να έχουν απρόσκοπτο όφελος και συνεχή πρόσβαση προς αυτά. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, αλλά και στο πνεύμα της εξαγγελίας της Κυβέρνησης ότι τα κτίρια της ΣΠΕ θα παραμείνουν στην τοπική κοινωνία και βλέποντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών σε συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2021, αφού συζήτησε διεξοδικά τα πιο πάνω και λαμβάνοντας υπόψη την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο προσωπικό του δήμου λόγω ανασφάλειας στο χώρο εργασίας, αποφάσισε να δώσει οδηγίες στην υπηρεσία να θέσουμε το κτίριο στην κατοχή μας το συντομότερο δυνατόν», επισήμανε.
 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών έπειτα από ομόφωνη απόφασή του στις 5 Απριλίου 2021, είχε αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία έκανε έκκληση, όπως το Υπουργικό Συμβούλιο ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία παραχωρούσε το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών στον Δήμο Αμμοχώστου.
 

«Το αίτημά μας αιτιολογείτο λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την ώρα λήψης της πιο πάνω απόφασης δεν είχε ενώπιον του όλα τα στοιχεία και αιτήσεις που υπέβαλε ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών για παραχώρηση του συγκεκριμένουκτιρίου στον δήμο μας. Θεωρούμε ότι στη βάση των επίσημων εξαγγελιών του Κράτους προτεραιότητα στα κτίρια αυτά έχουν οι τοπικές αρχές», υπογράμμισε ο κ. Αναστασίου.
 

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, όπου του έθεσαν το πρόβλημα, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει ότι δε γνώριζε ότι υπήρχε τόσο σοβαρό στεγαστικό θέμα στο δήμο.
 

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασίου, έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, άρχισαν διαβουλεύσεις για τον διαχωρισμό κτιρίου της ΣΠΕ Πολεμιδιών που βρίσκεται στην οδό Θεοφάνους Κρητός, στο Μονοβόλικο. «Αποστείλαμε εκ νέου επιστολή στον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Τσιόλα, τον οποίο και ενημερώσαμε λεπτομερώς ότι είναι εφικτό να εκδοθεί ξεχωριστός τίτλος ιδιοκτησίας για το κτίριο στην οδό Θεοφάνους Κρητός και θα μπορούσαν απρόσκοπτα να προχωρήσουν στην παραχώρησή του στο Δήμο Αμμοχώστου».
 

«Με βάση έγκυρες πληροφορίες μας μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια για να εκδοθούν ξεχωριστοί τίτλοι ιδιοκτησίας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε ότι έπειτα από προειδοποιητική επιστολή των συντεχνιών ότι θα κατέλθουν σε απεργία, εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα από το δήμο για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, έστειλαν εκ νέου επιστολή στις 11/5/2021 στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ζητούσαν επίσπευση των διαδικασιών παραχώρησης του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών.
 

Έπειτα από τη διαπίστωση ότι το στατικό πρόβλημα του κτιρίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο πήρε την κατάσταση στα «χέρια του» και μετακόμισαν τα γραφεία τους στο πρώην οίκημα της ΣΠΕ. Μάλιστα ο κ. Αναστασίου δήλωσε ότι εάν θεωρήσει ο υπουργός ότι δεν ήταν μέσα στα δικαιώματά του, το να προχωρήσει στην «κατάληψη» της ΣΠΕ, τότε είναι έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί, επισήμανε.

Διαβάστηκε 323 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top