Πυρ και μανία έγινε ο δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου για το θέμα εξεύρεσης στέγης του δήμου του. Κληθείς να σχολιάσει στη «Λ», εάν έχει ανακληθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία του παραδινόταν το κεντρικό κτήριο της πρώην ΣΠΕ Κάτω Πολεμιδιών για τη μεταστέγαση του δημαρχείου του, ο κ. Ιωάννου «εξερράγη».


Αφού πρώτα μας ενημέρωσε ότι δεν έχει αλλάξει η απόφαση που πάρθηκε πριν λίγους από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αμμοχώστου διερωτήθηκε γιατί ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών δεν αρχίζει να κτίζει το νέο του δημοτικό μέγαρο, στον χώρο που του έχει παραδοθεί εντός του πρώην οικισμού Βερεγγάρια.


«Ότι προσέφεραν οι πρόσφυγες σε μία περιοχή για να αναπτυχθεί, το γνωρίζουν όλοι. Πέστε μας πού πρέπει τελικά να στεγαστεί ο Δήμος Αμμοχώστου; Όπου πάμε μας διώχνουν. Θέλετε να ζητήσουμε από τον Ερσίν Τατάρ να μας δώσει πίσω το Καλλιμάρμαρο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο; Είναι η έκτη περίπτωση που οι τοπικές αρχές μας διώχνουν», δηλώνει με έντονο ύφος.


Συνεχίζοντας, ο κ. Ιωάννου ανέφερε και την κακή κατάσταση των υφιστάμενων γραφείων του δήμου του, λέγοντας ότι «το κτίριο είναι ετοιμόρροπο, μπάζει νερά, ενώ τα πατώματα και τα παράθυρα έχουν λιώσει».


Ερωτηθείς για την πρόταση να παραχωρηθεί στον Δήμο Αμμοχώστου το κτήριο της Αθλητικής Ένωσης Μονοβόλικου, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά «γιατί δεν πάει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών; Δεν αξίζει στον Δήμο Αμμοχώστου με την αίγλη που φέρει, την οποία δεν έχει κανένας, να μείνει σ’ ένα κτίριο γεμάτο ποντίκια. Τους είχαμε ζητήσει ένα κατάλληλο κτίριο, το οποίο να είναι άξιο του δήμου μας».
Ακολούθως, ο δήμαρχος είπε ότι δε θέλει να έρχεται σε αντιπαράθεση με κανέναν και αναμένει τις τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο. «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κατάλληλο κτίριο που να αρμόζει στον Δήμο Αμμοχώστου».

Διαβάστηκε 806 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top