Την Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή του πραγματοποίησε ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών με το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Ευαγγελίστριας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου έκανε και ένα σύντομο απολογισμό του 2019, ενώ αναφέρθηκε και στις νέες προκλήσεις που έρχονται.

 

Οι στόχοι μας υλοποιούνται

Αναφερόμενος στον πρώην βρετανικό οικισμό «Βερεγγάρια», ο κ. Αναστασίου φανερά περήφανος δήλωσε ότι οι στόχοι τους, μέρα με τη μέρα υλοποιούνται.
Όπως ανέφερε, ήδη το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ετοιμάσει το σχεδιασμό των νέων φοιτητικών εστιών, καθώς επίσης και το κέντρο έρευνας και καινοτομίας του ΤΕΠΑΚ όπου και αναμένεται να συνεργαστεί και να στηρίξει ένα μικρό εξειδικευμένο Τεχνολογικό Πάρκο το οποίο επίσης θα στεγαστεί στο χώρο των Βερεγγαρίων.
Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε είπε και το αίτημά τους για  δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμοι, χώροι ψυχαγωγίας, άθλησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών. «Ένας πολυχώρος, πνεύμονας πρασίνου που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δήμο μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας ως γνώμονα του το περιβάλλον αλλά και τις κλιματολογικές αλλαγές έχει αναθέσει σε γνωστό εμπειρογνώμονα τη μελέτη για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου πρασίνου που ανέρχεται στις 35.000 τμ αλλά και τρόπους σύνδεσής του με άλλους πνεύμονες πρασίνου όπως είναι το Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη και το δάσος των Πολεμιδιών, δυτικά του στρατοπέδου, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό πνεύμονα πρασίνου», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις ευχαριστίες του στον απελθόντα Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πετρίδη, ο οποίος υιοθέτησε το αίτημα  τους για παραχώρηση  4.000 τ.μ. για κάλυψη  των κτήριακών αναγκών του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών. Επίσης ευχαρίστησε και τον απερχόμενο Υπουργό Παιδείας, κ. Χαμπιαουρή, ο οποίος προώθησε το αίτημά τους για την ανέγερση εντός του καθορισμένου χώρου, κοινοτικού εξοπλισμού, 7.000 τμ, του νέου κολυμβητήριου Λεμεσού.

 

mesa

 

Το 2021 η έναρξη του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων  

«Σοβαρές εξελίξεις στο δήμο μας έχουμε και στην περίπτωση του ΣΑΛΑ, καθώς έχουν αρχίσει τα κατασκευαστικά έργα Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Δυτικής Λεμεσού και αναμένεται η λειτουργία του το 2021», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος.
Όπως ο ίδιος είπε, ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ Ιάκωβος Παπαϊακώβου τους έχει ενημερώσει πως, στόχο έχουν όπως μέχρι το 2021 να ολοκληρωθούν όλα τα έργα εντός των οικισμών και συνοικισμών του δήμου και αυτόματα με τη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού να γίνει και η σύνδεση όλης της περιοχής του δήμου με το δίκτυο του ΣΑΛΑ. Παράλληλα είπε, θα ολοκληρωθούν και όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν την οδό Παναγιώτη Αναγνωστοπούλου, Ευγενίου Βουλγάρε- ως, Μαρίνου Γερουλάνου και Μελίνας Μερκούρη.

 

Ενεργοποίηση κτηνοτροφικής Ζώνης Κάτω Πολεμιδιών

Αναφορικά με το χρόνιο πρόβλημα του δήμου με το θέμα της κτηνοτροφικής περιοχής, ο κ. Αναστασίου ανέφερε πως έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του δήμου, των κτηνοτροφών και της Βουλής των Αντιπροσώπων κατάφεραν να πείσουν τον Υπουργό Γεωργίας για την αναγκαιότητα ενεργοποίησης της κτηνοτροφικής Ζώνης Κάτω Πολεμιδιών, η οποία βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του δήμου και συνορεύει με το Δήμο Ύψωνα. «Έχουν ολοκληρωθεί οι χωρομετρικές εργασίες και αποτύπωση του δρόμου και έχει αναλάβει την ευθύνη κατασκευής του δρόμου καθώς και όλων των αναγκαίων υποδομών το Υπουργείο Γεωργίας. Διαφαίνεται ότι το ενδιαφέρον υπάρχει και πολύ σύντομα αναμένονται οι πρώτες αιτήσεις για χορήγηση άδειας οικοδομής», σημείωσε ο δήμαρχος.

 

Κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής

Ο κ. Αναστασίου επισήμανε επίσης ότι έχουν πετύχει την έγκριση από το ΣΥΛ για την κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής, η οποία θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της νέας περιοχής, δυτικά του Νοσοκομείου, ενώ θα τοποθετηθεί και αγωγός άντλησης αλλά και παροχής. Το όλο έργο θα κατασκευαστεί με έξοδα του ΣΥΛ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια περίπου.

 

Πυλώνες ΑΗΚ

Έχει προχωρήσει ο προγραμματισμός κατασκευής νέων γραμμών και αναμένεται πολύ σύντομα να αρχίσει και η αποξήλωση των πυλώνων που περνούν μέσα από την κατοικημένη περιοχή, ανέφερε ο δήμαρχος. Επίσης, ο δήμος έχει υπογράψει με την Εsco Αηκ LTD, την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων οδικού φωτισμού στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Η εξοικονόμηση ενέργειας στο δήμο αναμένεται να ξεπεράσει το 67%, είπε. Το κόστος αντικατάστασης των λαμπτήρων ανέρχεται στο ποσό των €600.000.

 

mesa1

 

Οδικά έργα
Οι Επιδιορθώσεις δρόμων και πεζοδρομίων, τη χρονιά που μας πέρασε, αγγίζουν τις €350.000, δήλωσε ο δήμαρχος στον απολογισμό του.  «Υπολογίζουμε εντός του 2021 να έχουμε επιδιορθώσει όλους τους δρόμους που χρήζουν βελτίωσης», τόνισε. Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε και στο αίτημα για κατασκευή του συνδετήριου δρόμου Ανθούπολης με τη Λεωφόρο Νίκαιας, υπογραμμίζοντας πως η πρώην Υπουργός Μεταφορών είχε δεσμευτεί να το εντάξει στο τριετές προϋπολογισμό 2020-21-22. Παράλληλα ζήτησε να συντονιστούν με το Τμήμα Πολεοδομίας, για να προχωρήσει στην διαδικασία απαλλοτρίωσης της τουρκοκυπριακής γης μέσα από την οποία διέρχεται ο δρόμος.

 

Τέχνη και Πολιτισμός
Συνεχίζεται ο θεσμός του Πολιτιστικού Μήνα Μαθητικής Δημιουργίας. «Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό που σκοπό έχει την προώθηση και ανάδειξη των ταλέντων των παιδιών μας. Γίνεται σε συνεργασία με τα σχολεία και τους Συνδέσμους Γονέων. Ο θεσμός τυγχάνει επιχορήγησης από το δήμο με το ποσό των €400 για κάθε σχολείο».
Παράλληλα όπως κάθε χρόνο, ο δήμος προωθεί σωρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως οι πρωτοχρονιάτικες και πασχαλινές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο.

 

ΟΕΔΑ / Πράσινα Σημεία / Ανακύκλωση / Καθαριότητα
«Εδώ και δυο χρόνια έχει αρχίσει η λειτουργία  της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στερεών και οικιακών απορριμμάτων γνωστή ως ΟΕΔΑ. Ο δήμος μας σε συνεργασία και με όλους τους Δήμους Λεμεσού αλλά και τις κοινότητες, συνεργάζονται για να δώσουν λύση στο όλο πρόβλημα όπου και σύντομα αναμένονται εξελίξεις», ανέφερε.

 

 eksw

 

Κέντρο προστασίας και απασχολησης παιδιού "ΔΑΜΩΝ"
Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αποτέλεσμα της Σύμπραξης με το Σύνδεσμο Πολυτέκνων και τον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.
Στο Κέντρο απασχολούνται παιδιά από 5 μέχρι 12 χρόνων, σε ειδικά διαρρυθμισμένες αίθουσες υπό την καθοδήγηση προσοντούχου προσωπικού, κατά τις απογευματινές ώρες, στις σχολικές αργίες και διακοπές.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Κέντρο στήριξης οικογένειας και νέων «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας το οποίο μέσα από διάφορες ψυχοθεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες έχει ως απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του οικογενειακού θεσμού αλλά και των νέων.
Σημαντικό να σημειωθεί ότι όλες οι υπηρεσίες του εν λόγω προγράμματος παρέχονται δωρεάν.

 

Πρόγραμμα κοινοτικής εργασίας χωρίς αμοιβή
Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών σε συνεργασία με το ΣΚΕ Κάτω Πολεμιδιών,  έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και συμμετέχει στο πρόγραμμα «Κοινοτική Εργασία Χωρίς Αμοιβή».

 

Τράπεζα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης
Για την ανακούφιση των ατόμων και των οικογενειών που βρέθηκαν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών λειτούργησε την Τράπεζα Παροχής Ειδών Πρώτης Ανάγκης.
Η Τράπεζα παρέχει τρόφιμα και δωροκουπόνια, μεταχειρισμένα έπιπλα, είδη ένδυσης / υπόδησης, παιχνίδια και οικιακά σκεύη σε καλή κατάσταση.
«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε το πρώτο στο είδος του Κοινωνικό κατάστημα στην Λεμεσό το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της πόλης της Λεμεσού με προτεραιότητα βέβαια τους δημότες των Κάτω Πολεμιδιών», επισήμανε ο δήμαρχος.


Ταμείο Υποτροφιών
Πρόκειται για ένα θεσμό στήριξης των νέων στα πρώτα τους βήματα, κυρίως μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που ζούμε. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περίπου δοθεί υποτροφίες μισού εκατομμυρίου ευρώ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου προχώρησε στην παραχώρηση κουπονιών σε άπορες οικογένειες του δήμου. Κάθε χρόνο βοηθούνται περίπου 150 οικογένειες.

 


Στάσεις λεωφορείων
Στην βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου έρχεται να προστεθεί και η υπογραφή συμφωνίας με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων η οποία προβλέπει την αντικατάσταση αλλά και προσθήκη νέων στάσεων λεωφορείων, σημείωσε ο κ. Αναστασίου.
Οι νέες στάσεις θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων ηλεκτρονική ενημέρωση. Επίσης θα μπορούν να τοποθετηθούν και διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν έσοδα για το δήμο.

 

Διαβάστηκε 1395 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top