Τεράστια αναμένεται να είναι η οικοδομική ανάπτυξη και συνάμα η οικονομική του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών τα προσεχή χρόνια. Ο λόγος φυσικά η περιοχή Βερεγγάρια, που σιγά – σιγά θα αρχίσει να διαμορφώνεται και να μετατρέπεται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών Νίκο Αναστασίου, σε μια νέα πόλη που θα δώσει ώθηση και ζωή στην περιοχή.

Ο κ. Αναστασίου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, τόνισε τις αναπτύξεις που θα λάβουν χώρα στο Βερεγγάρια, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στην ένωση των Πάνω Πολεμιδιών με τα Κάτω Πολεμίδια. «Μια νέα μέρα ξημερώνει για το δήμο μας που θα αναδείξουν τα Πολεμίδια μια οντότητα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε φλέγοντα θέματα του δήμου, όπως η αξιοποίηση του παλαιού νηπιαγωγείου, το χρόνιο πρόβλημα της σύνδεσης της περιοχής Ανθούπολης με το δήμο, τα αντιπλημμυρικά έργα και άλλα.

 

anastasiou

Μια πόλη «αναγεννιέται»

Μέχρι το τέλος του 2019 θα παραδοθεί αποψιλωμένη η περιοχή Βερεγγάρια, ένα έργο το οποίο, όπως είπε ο κ. Αναστασίου, λόγω απρόβλεπτων εργασιών που έχουν προκύψει, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση παράδοσής του.

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε, ως δήμος προχώρησαν σε ανάθεση μελέτης για τον εντοπισμό πιθανών θετικών και αρνητικών επιπτώσεων από την αναμενόμενη ανάπτυξη που σχεδιάζεται στην περιοχή.

«Όπως είναι ήδη γνωστό περίπου 74.000 τ.μ. έχουν παραχωρηθεί στο ΤΕΠΑΚ για κάλυψη των δικών του αναγκών που αφορούν τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, αθλοπαιδιές, καθώς και εργαστηριακές εγκαταστάσεις, ενώ 35.000 τ.μ. προορίζεται για δημόσιος χώρος πρασίνου», ανέφερε.

Ο κ. Αναστασίου υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει εξασφαλίσει από το Υπουργείο Εσωτερικών, 4.000 τ.μ. για κάλυψη των δικών του κτηριακών αναγκών, ενώ παράλληλα του έχουν δοθεί για σκοπούς Κοινοτικού Εξοπλισμού περίπου 7.000 τ.μ..

«Στο χώρο αυτό, με βάση τον νόμο, μπορούν να υλοποιηθούν χώροι για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων», επισήμανε.

Γι’ αυτό και έχοντας υπόψη τη μεγάλη ανάγκη για δημιουργία στην πόλη μας ενός σύγχρονου νέου κολυμβητηρίου, τόνισε πως ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με τον ΚΟΑ όσο και με τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, όπου επήλθε κατ αρχήν συμφωνία για δημιουργία του Νέου Κολυμβητηρίου Λεμεσού.

Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας μας, πως το όλο θέμα του νέου Κολυμβητηρίου Λεμεσού, καθώς και η ολοκλήρωση της μελέτης επιπτώσεων θα συζητηθούν με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, το συντομότερο δυνατόν.

 

Ανακατασκευή Παλαιού Νηπιαγωγείου

Τέλη Φεβρουαρίου 2020 θα αρχίσουν, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αναστασίου, οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του παλαιού νηπιαγωγείου του δήμου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ήδη έχουν διενεργηθεί διάφορες συζητήσεις και συναντήσεις με λειτουργούς του Υπουργείο Εργασίας, καθώς και επί τόπου επισκέψεις για αξιολόγηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Όπως τόνισε, στις αμέσως επόμενες μέρες θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αξιολογήσει την έκθεση των λειτουργών και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

 

Σύνδεση Ανθούπολης

Ένα χρόνιο πρόβλημα του δήμου αποτελεί ο συνδετήριος δρόμος της Ανθούπολης, για τον οποίο όπως μας δήλωσε στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Νίκος Αναστασίου, υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν με την πρώην Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, έθεσαν όπως είπε επιτακτικά το αίτημα για κατασκευή του συνδετήριου δρόμου Ανθούπολης με τη Λεωφόρο Νίκαιας.

«Υπήρξε δέσμευση από μέρους της Υπουργού όπως εντάξει το έργο στο προϋπολογισμό 2021-2022. Παράλληλα, ζήτησε να δοθούν οδηγίες προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για να προχωρήσει στη διαδικασία απαλλοτρίωσης της Τ/Κ γης μέσα από την οποία διέρχεται ο δρόμος», δήλωσε.

 

Ενιαία τα Πολεμίδια

Όσον αφορά το φλέγον θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών υπογράμμισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σύμφωνο με την αναγκαιότητα αυτή. «Το υπάρχον σύστημα είναι ξεπερασμένο και επιβάλλεται η μεταρρύθμιση. Θεωρούσαμε την συνένωση μας με τα Πάνω Πολεμίδια ως μια φυσιολογική εξέλιξη, καθώς υπάρχουν κοινοί δρόμοι, σύνορα, αλλά και πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά», ανέφερε.

Ο νέος δήμος που πρότεινε ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα αριθμεί πέραν των 33.000 κατοίκων και θα έχει περί τους 17.000 ψηφοφόρους, με μια αρκετά μεγάλη έκταση. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νέοι δήμοι που προτείνεται να δημιουργηθούν θα έχουν το ίδιο ή και λιγότερο πληθυσμό, θεωρούμε ότι τα Κάτω Πολεμίδια ορθά σχεδιάζεται να δημιουργήσουν μια ενιαία οντότητα με τα Πάνω Πολεμίδια», συμπλήρωσε.

 

Οδικός φωτισμός, στάσεις λεωφορείων και αποξήλωση πυλώνων

Ο κ. Αναστασίου δήλωσε πως ήδη στο δήμο έχει αρχίσει η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού, κάτι το οποίο θα επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας (περίπου 67%).

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι λίαν συντόμως θα αρχίσει και η αποξήλωση των πυλώνων που περνούν μέσα από την κατοικημένη περιοχή του δήμου.

Επίσης, σημείωσε πως αναμένεται σύντομα και η αντικατάσταση, αλλά και προσθήκη νέων σύγχρονων στεγάστρων λεωφορείων, όπου ο δημότης θα τυγχάνει ηλεκτρονικής ενημέρωσης για την ώρα άφιξης, τους προορισμούς των λεωφορείων, αλλά και για τοπικά γεγονότα.

 

Αντιπλημμυρικά έργα €2,5 εκ.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που θα αρχίσουν με τη νέα χρονιά. Όπως ανέφερε, στο συμβόλαιο προβλέπεται να γίνουν έργα αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορούν τις οδούς Παναγιώτη Αναγνωστοπούλου, Μαρίνου Γερουλάνου και Ευγενίου Βουλγάρεως.

 


antripattixi
Άντρη Παττίχη: Δημοτική Σύμβουλος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Κάτω Πολεμιδιών
«Τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών προχωρά με μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Αυτές τις μέρες, έχει ήδη ξεκινήσει η αντικατάσταση του παλαιού τύπου λαπτήρων οδικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας λαπτήρες Led με 65% εξοικονόμηση ενεργείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ερευνώντας και συγκρίνοντας τις επιλογές της αγοράς ως προς το τι θα μας επέφερε την καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας προχώρησε σε συμφωνία για την αλλαγή σε όλη την επικράτεια του δήμου μας. Να αναφέρω, οτι η αντικατάσταση αυτή θα επιφέρει μελλοντική μείωση του κόστους και προς τους δημότες μας, αλλά άμεσα προσφέρει σε πεζούς και οδηγούς καλύτερη ποιότητα φωτισμού, μιας και το κεφάλαιο της οδικής ασφάλειας δεν πρέπει να το παρακάμπτουμε».

 

antros-theothorou1Ανδρέας Θεοδώρου: Πρόεδρος Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ Κάτω Πολεμιδιών
«Ως Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διαθέσουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Έχουμε δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τα γήπεδά μας με νέες εγκαταστάσεις για καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, τένις κ.ο.κ.
Έχουμε φροντίσει σε όλες τις γειτονιές να υπάρχουν υποδομές για να ασχολούνται έμπρακτα με τον αθλητισμό οι νέοι μας μακριά από ναρκωτικές ουσίες και βία.

Καθιερώσαμε τον θεσμό τον Α.Γ.Ο και επιχορηγούμε για να αθλούνται μικροί και μεγάλοι. Ταυτόχρονα όλα τα σχολεία της περιφέρειάς μας είναι ανοικτά στον αθλητισμό.
Στόχος και όραμά μας είναι η συνεχής επένδυση στον αθλητισμό.
Γι’ αυτό δεν σταματάμε, συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε τα καλύτερα.
Το 2020 στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε τους αθλητικούς μας χώρους, να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ΑΓΟ, τη διοργάνωση ποδηλατικού γύρου και βραβεύσεις αρίστων αθλητών μας».

 

mouseio-polemidia

 


mamas-paterasΜάμας Πατέρας: Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ Κάτω Πολεμιδιών
«Ενώ πλησιάζουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων, τις γιορτές της αγάπης, η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών δέχεται αιτήσεις για φοιτητικές χορηγίες που θα δοθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων της, σε φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες που διαμένουν στον δήμο μας και έχουν χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με κριτήρια τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Οι χορηγίες φέτος για πρώτη φορά θα δοθούν στην καθεχρονική χοροεσπερίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και όχι σε ξεχωριστή τελετή που γινόταν πριν τα Χριστούγεννα.
Στο μεταξύ η επιτροπή όπως πάντα ετοιμάζεται να παραχωρήσει δωροκουπόνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε οικογένειες με οικονομικά θέματα που διαμένουν στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του δήμου μας για να δηλώσουν τα στοιχεία τους.
Ευχαριστούμε όλους όσοι είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν ώστε να βοηθούμε! Παράκληση, όπως συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες της επιτροπής μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας μας: εισφορές, αγοράζοντας λαχνούς, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

 

giwrgos-mavrisΓιώργος Μαυρής: Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής, Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Κάτω Πολεμιδιών
«Αρμοδιότητα της Τεχνικής Επιτροπής είναι ο έλεγχος της ανάπτυξης σύμφωνα με τον περί πολεοδομίας και χωροταξίας νόμο, των περί ρυθμίσεως οδών και οικοδομών νόμο και τα συναφή θεσμικά πλαίσια, ώστε να εφαρμόζεται ορθά η πολιτική του δήμου.
Η τεχνική επιτροπή ελέγχει και εγκρίνει της εισερχόμενες αιτήσεις για ανάπτυξη, όπως οικιστικές, εμπορικές, γραφειακές, βιομηχανικές, άδειες διαχωρισμού οικοπέδων και εκδίδει τα πιστοποιητικά τελικής έγκρισης.
Επίσης η επιτροπή εξετάζει παράπονα και καταγγελίες για αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και αποκαθιστά μεσώ της υπηρεσίας την πολεοδομική και οικοδομική τάξη.
Τα μέλη της συνεδριάζουν μια φορά τον μήνα και επιλαμβάνονται των πιο πάνω θεμάτων, όμως μερικές φορές όταν υπάρχουν επείγοντα θέματα μπορεί να συνεδριάσουν και εκτάκτως.

Με το νέο νομοσχέδιο που συζητιέται που αφορά τους δήμους, την οικοδομική ανάπτυξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και τις νέες προκλήσεις που έρχονται σύντομα, όπως η ανάπτυξη της περιοχής του Βερεγγάρια, η τεχνική επιτροπή θα έχει επιφορτισμένο έργο.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών για την άψογη συνεργασία που υπάρχει με την τεχνική επιτροπή».


Χριστόδουλος Μαυρομούστακος: Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Κάτω Πολεμιδιών
«Ως Δήμος Κάτω Πολεμιδιών αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με τα πιο σοβαρά από αυτά να επικεντρώνονται, κατά την προσωπική μου άποψη αλλά και από τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από την επαφή που έχουμε με τους δημότες μας, σε :

• υποστελέχωση υπηρεσιών

• κτιριακά και προβλήματα στέγασης των υπηρεσιών μας

• προβλήματα καθαριότητας

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στη τοπική αυτοδιοίκηση και την εξαγγελία του τέως Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για συνένωση του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών με τα Πάνω Πολεμίδια , προσωπικά με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο και σύμφωνο.

Θεωρώ ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε προς τη σωστή κατεύθυνση για να καταφέρουμε να προσφέρουμε προς τους δημότες των Πολεμιδιών όλα αυτά που χρειάζονται για να κάνουμε την καθημερίνη τους ζωή καλύτερη και ποιοτικότερη, μέσα από ένα νέο δήμο που θα έχει πλέον αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες.

Οι προκλήσεις και η ανάπτυξη που αναμένουμε στην περιοχή μας θεωρώ ότι θα είναι πολύ μεγάλες, κυρίως από την οργανωμένη ανάπτυξη που σχεδιάζεται στην περιοχή του Βερεγγάρια, αλλά και από τη γενικότερη ανάπτυξη που έχουμε στα όρια των Πολεμιδιών τα τελευταία χρόνια».
 

Διαβάστηκε 1940 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top