Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Πολεμιδιών για την αφαίρεση οκτώ δέντρων στην οδό Κοκκινόκαμπου, καταδικάζει η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλος σάλος για αυτή την απόφαση.

 

«Επισκεφθήκαμε την περιοχή στην παρουσία του Αντιδημάρχου και θεωρούμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εσφαλμένη, γιατί δεν συντρέχει κανένας λόγος για να αφαιρεθούν τα δέντρα. Δεν εμποδίζουν ούτε την διέλευση πεζών, κυρίως όμως αναπήρων. Δεν εντοπίσαμε επίσης κανένα πρόβλημα στο πεζοδρόμιο από τις ρίζες των δέντρων, ούτε πτώση φύλλων όπως κάποιοι επικαλούνται. Φαίνεται ότι τα δέντρα θα πέσουν θύματα αντιπαράθεσης μεταξύ γειτόνων και όχι για κάποιο ουσιαστικό λόγο», επισημαίνεται.

Ενδεικτικά, σημειώνεται, ότι ακριβώς απέναντι υπάρχουν αρκετά δέντρα τα οποία με αυτή τη λογική πρέπει να αφαιρεθούν. «Σε μια περίοδο που ξεκίνησε ένα τεράστιος αγώνας να πρασινίσει όλη η Κύπρος το Δημοτικό Συμβούλιο υποκύπτει σε πιέσεις δημοτών των οποίων τα κίνητρα είναι προσωπικά και δεν έχουν να κάνουν με την ουσία του θέματος», υπογραμμίζεται.

 

oikologoi2

«Δυστυχώς», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Δήμαρχος Κ. Πολεμιδιών δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη ούτε το μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου για «Πράσινα και Ελεύθερα» πεζοδρόμια, παρά το γεγονός ότι έχει αρκούντως ενημερωθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης μας στις 30 Ιουλίου 2019 στο δημαρχείο Λεμεσού».

 

oikologoi1

 

Διαβάστηκε 297 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top