Χ. Νέστορος / Πολίτης

Κυκλοφοριακό έμφραγμα αναμένεται να προκληθεί μετά το πέρας των θερινών διακοπών στην περιοχή του πρώην Ορφανίδη στα Πολεμίδια, καθώς η λειτουργία των νέων εμπορικών αναπτύξεων στο Limassol Shopping Center (πρώην Ορφανίδης), φέρνει στο οδικό δίκτυο της περιοχής εκατοντάδες επιπλέον οχήματα.

 

Το οδικό δίκτυο, εξάλλου, αναμένεται να επιβαρυνθεί σημαντικά, μετά την επιστροφή των αδειούχων στις εργασίες τους και την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο λόγος; Η μη λήψη επαρκών μέτρων για την αντιμετώπιση του επιπρόσθετου κυκλοφοριακού φόρτου που θα υποστεί η περιοχή, πριν την έναρξη λειτουργίας των νέων αναπτύξεων. Κατ’ ακρίβεια, οι εμπορικές αναπτύξεις στον πρώην Ορφανίδη λειτουργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ακόμη πολεοδομική άδεια, για τη χορήγηση της οποίας θα τεθούν μια σειρά από όροι, με σκοπό την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος που θα προκύψει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα σχέδια κατατέθηκαν εδώ και μήνες για έγκριση στο Τμήμα Πολεοδομίας και η αίτηση βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης. Η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει αποφασιστεί να εκπονηθεί, στο πλαίσιο της εξέτασης της αίτησης από το Τμήμα Κυκλοφοριακών Μελετών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, μετατέθηκε για το φθινόπωρο, περίοδο αυξημένης τροχαίας κίνησης, προκειμένου να καταγραφούν επακριβώς οι ανάγκες της περιοχής.

Μεταξύ των όρων που θα τεθούν για την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας είναι και οι όροι που περιλαμβάνονταν στη χορήγηση της αρχικής πολεοδομικής άδειας στην εταιρεία Ορφανίδης και ουδέποτε υλοποιήθηκαν, όπως η κατασκευή οδικού δικτύου και η τοποθέτηση οδικού φωτισμού. Επίσης προέκυψαν νέες ανάγκες, όπως η δημιουργία διαχωριστικής νησίδας και παρόδιων θέσεων στάθμευσης επί της οδού Θεόδωρου Ποταμιάνου. Στο μεταξύ, από το 2015 εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, μετά τη λήψη νομικών μέτρων από τον Δήμο Πολεμιδιών εναντίον των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ακίνητο και των παραληπτών διαχειριστών της Τράπεζας Κύπρου, για τη λειτουργία των υποστατικών χωρίς πολεοδομική άδεια και άδεια αλλαγής χρήσης. Στο ισόγειο του τεράστιου κτηριακού συγκροτήματος της άλλοτε κραταιάς υπεραγοράς Ορφανίδης, που παρέμενε για χρόνια αναξιοποίητο, λειτουργεί ήδη Κέντρο Παραγγελιών & Παραλαβών (pick up point) της ΙΚΕΑ, υπεραγορά Αλφαμέγα και κατάστημα της αλυσίδας πώλησης αθλητικών ειδών Intersport. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη λειτουργία εδώ και τέσσερα χρόνια πολυκαταστήματος της αλυσίδας Jumbo στον πρώτο όροφο του κτηρίου, έχουν μετατρέψει το συγκρότημα σ’ ένα εμπορικό κέντρο μαμούθ. Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τους διαχειριστές της εταιρείας Ορφανίδης, στο πλαίσιο της διαδικασίας για εξαγορά ή και μακροχρόνια ενοικίαση υπεραγορών της.

 

Πηγή: Πολίτης

Διαβάστηκε 7500 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top