Για ακόμη μία χρονιά το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, που πλέον αποτελεί καλλιτεχνικό θεσμό, ήρθε και χαρίζει μοναδικές στιγμές στους δημότες του, αλλά και στο ευρύτερο κοινό της πόλης.

 

Στόχος του θεσμού, είναι να παρέχει την δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν δωρεάν τις διάφορες μουσικές, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις και να χαίρονται αυτό το όμορφο καλοκαιρινό ταξίδι στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

 

664469622660043650674785464718686947639296n

 

Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου ανεβαίνοντας στο βήμα δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει την προσπάθεια των δήμων στο να συμβάλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να τύχουν της οικονομικής στήριξης και του κράτους.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook (1ο άλμπουμ)

 

«Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, η οικονομική δυσχέρεια, τα σκάνδαλα, η τρομοκρατία, οι καθημερινές απειλές και παραβιάσεις της Τουρκίας, οι δολοφονίες αλλά και η κατάρρευση θεσμών, μας κάνουν πιο σκληρούς ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Αναστασίου, ενώ συνεχίζοντας είπε πως «απέναντι σε όλα αυτά εμείς προβάλλουμε τον πολιτισμό».

 

Δυναμικό ξεκίνημα στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι, πραγματοποίησε το «Λαϊκό Αρχονταρίκι» σε συνεργασία με τον Χρίστο Αλεξάνδρου, ενώ σειρά πήρε η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Στον τόπο που αναγιώθηκα τις ρίζες έβαλεν η μάνα» από τον χορευτικό όμιλο «Ζήδρος» και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών.

 

Ακολούθησαν τα τραγούδια της μπουάτ και του νέου κύματος με τον Μιχάλη Πουργουρίδη, τα οποία μάγεψαν τους ακροατές ενώ, επόμενη εκδήλωση ήταν η μουσικοχορευτική παράσταση «Απ’ την βουνοσπαρμένη ήπειρο στο μεγάλο μοναστήρι Ανατολικής Ρωμυλίας», με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Νέοι Ορίζοντες».

 

6642771726422165591241614555438744466882560n

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook (2ο άλμπουμ)

 

Ακολούθησε η Θεατρική παράσταση «ΓΚΟΛΦΩ FOREVER» σε συνεργασία με την ΕΘΑΛ που συνδύασε με μοναδικό τρόπο το παραδοσιακό με το μοντέρνο στοιχείο. Στη συνέχεια η Ρεμπέτικη Βραδιά με τίτλο «Ρίξε την πιο γλυκιά πενιά» με το Γεώργιο Παπασολομώντος, χάρισε μελωδίες από τα παλιά, αποτυπώνοντας το στίγμα της συγκεκριμένης εποχής. Μετέπειτα η σχολή χορού «Το λουλούδι» Στέλιος - Ερατώ παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση «Αναπολώντας τα παλιά».

 

Επιπρόσθετα οι Πολεμιδιώτες απόλαυσαν την θεατρική παράσταση «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» του Ντάριο Φο από το Θέατρο Αντίλογος.

 

Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος παρευρέθηκε και στην εναρκτήρια εκδήλωση, δίνοντας το δικό του μήνυμα για την προώθηση του πολιτισμού στον τόπο μας.

Διαβάστηκε 644 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top