Μεγάλη αναταραχή προέκυψε μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ «Ζητούν στέγη» όπου ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετατροπή του παλιού νηπιαγωγείου σε Παιδική Λέσχη. 
Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, ο οποίος έμεινε άστεγος λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε πίσω το κτήριο που ενοικίαζε, ισχυρίζεται ότι ο δήμος τους «έταξε» το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο για προσωρινή στέγαση έως ότου ανεγείρει το δικό του πολυδύναμο κέντρο σε τουρκοκυπριακή γη. 
Σε δηλώσεις τους η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τασούλα Γεωργιάδου και Μαρία Κλεάνθους αντίστοιχα, ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτες με τα όσα διάβασαν στην εφημερίδα μας, καθώς θεωρούσαν «τελειωμένη υπόθεση» την παραχώρηση του νηπιαγωγείου για τις ανάγκες τους. Παραθέτουμε αυτούσια τα όσα μας εξιστόρησαν για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κτηρίου καθώς και γιατί θεωρούσαν ότι θα τους παραχωρείτο στο τέλος. 
Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, εκ μέρους του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου αντικρούει τα όσα λένε, παραθέτοντας την δική του πλευρά, με απτές μάλιστα, αποδείξεις.

 


Στο Κέντρο Ημέρας φιλοξενούνται 17 άτομα τα οποία είναι ενήλικες από 25 μέχρι 36 ετών. Δεν υπάρχει κανένας άλλο χώρος να τους δεχτεί και ο μόνος χώρος ήταν το Κέντρο Ημέρας που είχε ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό. Ο χώρος που στεγαζόμασταν κρίθηκε ως ακατάλληλος από τα Δημόσια Έργα εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες ως σύνδεσμος για να βρούμε κάποιο χώρο να στεγαστούμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Έτσι αναγκαστήκαμε να φύγουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτές μας από το ανθυγιεινό αυτό περιβάλλον. Ο χώρος δεν ανακαινίστηκε γιατί ήταν αρκετά παλιός, ενώ και η ιδιοκτήτρια μας έκανε έξωση.

 

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών θέλοντας να μας βοηθήσει διεκδίκησε ένα κομμάτι Τουρκοκυπριακής γης πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πολεμιδιών, το οποίο και μας παραχωρήθηκε, ώστε να κτίσουμε το δικό μας κτήριο, ένα πολυδύναμο κέντρο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

 

Έτσι ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό από αρχιτέκτονα, με την έγκριση του δημάρχου. Όμως, ο όλος σχεδιασμός θα πάρει περίπου 4-5 χρόνια για να τελειώσει. Θέλει πολλά λεφτά και η διαδικασία είναι μακροχρόνια.

 

Πριν το Πάσχα μάθαμε ότι ένα νηπιαγωγείο στα Κάτω Πολεμιδια ήταν εγκαταλελειμμένο. Συναντηθήκαμε με τον κ. Αναστασίου και του ζητήσαμε όπως μας παραχωρηθεί για ένα χρονικό διάστημα, μέχρις ότου να ανεγερθεί το δικό μας κτήριο. Μας ξεκαθάρισε όμως ότι προοριζόταν για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Παράλληλα όμως, περίμενε απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού επιθυμία του ήταν όπως αυτές οι υπηρεσίες στεγαστούν σε ένα κομμάτι στον οικισμό Βερεγγάρια. Σε περίπτωση που εξασφάλιζε τη γη στα Βερεγγάρια, θα μας παραχωρούσε το νηπιαγωγείο για να στεγάσουμε το κέντρο μέχρι να μετακομίσουμε στο καινούργιο κτήριο. Μας τόνισε όμως ότι θα μελετούσε την πρόταση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και θα μας ενημέρωνε. Δεν υπήρξε καμία γραπτή δέσμευση.

 

Μετά το Πάσχα, μας πήρε τηλέφωνο και όπως μας είπε χαρακτηριστηκά, «κανονιστήκαμε με τη στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών στο Βερεγγάρια, γι’ αυτό στείλτε μου μια επιστολή που να αναφέρει ότι χρειάζεστε το νηπιαγωγείο για 4 ή 5 χρόνια. Παράλληλα σας διαβεβαιώνω ότι μίλησα με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ήταν θετικότατοι στην παράκλησή σας».

 

Ο σύνδεσμος με δικά του έξοδα τα οποία θα ξεπερνούσαν τις 150 χιλιάδες ευρώ θα έφτιαχνε το νηπιαγωγείο γιατί έχει πάρα πολλές ζημιές και στα 4 χρόνια όπου θα ολοκληρωνόταν ο δικός μας χώρος, θα τους το παραδίδαμε ανακαινισμένο. Μας είπε πως θα έθετε το όλο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα μας απαντούσε. Στην πορεία μας κάλεσαν στην Διαχειριστική Επιτροπή του δήμου για να δώσουμε διάφορες εξηγήσεις, όπως το κόστος, το χρονοδιάγραμμα, την επιστροφή του κτηρίου στον δήμο κτλ. Αφού τους εξηγήσαμε τα πάντα, θεωρήσαμε ότι πλέον ήταν τελειωμένη η υπόθεση.

 

Ταυτόχρονα, μιλήσαμε με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία μας ανέφερε ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον δήμαρχο ότι θα μας το δώσει. Λάβαμε διαβεβαίωση επίσης και από πολιτικούς αρχηγούς και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης.

 

Ξαφνιαστήκαμε αφάνταστα όταν μάθαμε μέσω του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ ότι δεν προτίθενται να μας παραχωρήσουν το νηπιαγωγείο, αλλά θα το μετατρέψουν σε Παιδική Λέσχη. Δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι ως κάτι που το χρειαζόταν ο δήμος.

 

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση του δημάρχου

 

Ακολούθως επικοινωνήσαμε με την Υπουργό, η οποία μας επιβεβαίωσε ότι ο δήμαρχος θα το κάνει όντως Παιδική Λέσχη, αφού όπως μας είπε κάποιος την είχε διαβεβαιώσει ότι εμείς «βολευτήκαμε», ενώ ουσιαστικά είμαστε στον δρόμο με το σχολείο να παραμένει κλειστό.
 


Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πραγματική απόγνωση. Οι γονείς είναι απελπισμένοι γιατί μείναμε κρεμασμένοι χωρίς καμιά λύση. Το Κέντρο Ημέρας στην Λεμεσό αν δεν βρεθεί σύντομα λύση θα κλείσει τις εργασίες του. Χρειαζόμαστε επειγόντως χώρο και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Καλούμε τους αναγνώστες σας να μας βοηθήσουν στο ψάξιμο για ανεύρεση χώρου. Χρειαζόμαστε δύο χώρους για ενοικίαση, γιατί είναι δύσκολο να βρούμε ένα χώρο που να μπορεί να καλύψει 30 άτομα.

Διαβάστηκε 1326 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top