Μεγάλη αναταραχή προέκυψε μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ «Ζητούν στέγη» όπου ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετατροπή του παλιού νηπιαγωγείου σε Παιδική Λέσχη.

Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, ο οποίος έμεινε άστεγος λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε πίσω το κτήριο που ενοικίαζε, ισχυρίζεται ότι ο δήμος τους «έταξε» το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο για προσωρινή στέγαση έως ότου ανεγείρει το δικό του πολυδύναμο κέντρο σε τουρκοκυπριακή γη.

Σε δηλώσεις τους η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τασούλα Γεωργιάδου και Μαρία Κλεάνθους αντίστοιχα, ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτες με τα όσα διάβασαν στην εφημερίδα μας, καθώς θεωρούσαν «τελειωμένη υπόθεση» την παραχώρηση του νηπιαγωγείου για τις ανάγκες τους. Παραθέτουμε αυτούσια τα όσα μας εξιστόρησαν για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κτηρίου καθώς και γιατί θεωρούσαν ότι θα τους παραχωρείτο στο τέλος.

Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, εκ μέρους του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου αντικρούει τα όσα λένε, παραθέτοντας την δική του πλευρά, με απτές μάλιστα, αποδείξεις

 

Καταρχάς, θέλω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε στο έργο τους.

 

Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν βρεθεί σε ένα αδιέξοδο και αντιδρούν λίγο «άτσαλα», ας μου επιτραπεί ο όρος, παρ’ όλα ταύτα εγώ θέλω να βάλω το θέμα κάτω από την αρχή, διότι είναι κάτι για το οποίο κάθε άλλο παρά να κατηγορηθεί ο Δήμος Πολεμιδιών έπρεπε.

 

Είμαστε οι μόνοι που τρέξαμε στο αίτημά τους και εξασφαλίσαμε τουρκοκυπριακή γη γύρω στις 6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, η οποία βρίσκεται πίσω από το Λύκειο και Γυμνάσιο των Πολεμιδιών. Στη συγκεκριμένη γη θα καλύπτονταν ανάγκες του ΣΚΕ Κάτω Πολεμιδιών καθώς και οι ανάγκες του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό.

 

Η γη έχει εξασφαλιστεί στο το όνομα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών. Θέλω να σας αναφέρω ότι επειδή υπήρχαν κάποιες διαδικαστικές δυσκολίες, σήμερα έχω επισκεφθεί την υπηρεσία Τουρκοκυπριακών περιουσιών και έχω υπογράψει με συγκατάθεσή μου, ούτως ώστε ένα μεγάλο μέρος από αυτό τον χώρο, περίπου τα 4/5, να παραχωρηθεί με ανεξάρτητο συμβόλαιο στον σύνδεσμο, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία.

 

Να πούμε επίσης, ότι όταν αντιμετώπισαν το πρόβλημα στέγασης, με δική μου πρωτοβουλία, επικοινώνησα με τον δήμαρχο Λεμεσού και του εισηγήθηκα να γίνει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για εξασφάλιση λυόμενων αιθουσών όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο τουρκοκυπριακό τεμάχιο το οποίο μας είχε παραχωρηθεί και να μπορέσουν να στεγάσουν τα παιδιά προσωρινά μέχρι να οικοδομήσουν τα δικά τους κτήρια.

 

Κάτι το οποίο έγινε, τουλάχιστον από όσον γνωρίζω από τον δήμαρχο Λεμεσού, έχουν παραχωρηθεί δωρεάν.

 

Αυτές είναι οι προσπάθειες, οι οποίες κάναμε εμείς. Υπάρχει ακόμη μία απόκρυψη γεγονότων, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία και οφείλω να την αναφέρω. Ναι, είναι γεγονός ότι έχουν υποβάλει αίτημα στον Δήμο Κ. Πολεμιδιών, για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κατά πόσο θα μπορούσε ο δήμος να τους παραχωρήσει το παλιό νηπιαγωγείο για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες προσωρινά.

 

Σύμφωνα με την επιστολή τους, ανέφεραν πως η παραχώρηση του νηπιαγωγείου θα ήταν για 2-3 χρόνια και όχι για 4-5 που αναφέρουν σήμερα. Ο δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία παρά το ότι υπήρχε η παρμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μεταστέγαση των τεχνικών υπηρεσιών σε εκείνο το κτήριο, κάλεσε τον σύνδεσμο ενώπιων της διαχειριστικής επιτροπής του δήμου για να αιτιολογήσει το αίτημα του, αλλά και για να ακούσουν οι συνάδελφοι ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση.

 

Όταν παρουσιάστηκαν, κάθε άλλο παρά έπεισαν την διαχειριστική επιτροπή για τις προθέσεις τους. Όταν ερωτήθηκαν από τα μέλη της διαχειριστικής για το έργο το οποίο προτίθεται να αναπτύξουν, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται να κάνουν ένα έργο το οποίο έχει τεράστιο κόστος. Μιλάμε για κατασκευές οι οποίες θα γίνουν μέσα σε ένα τουρκοκυπριακό τεμάχιο και θα στοιχίσουν μερικά εκατομμύρια, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τι συνέβηκε στην περιοχή Μακένζι πριν μερικούς μήνες, όπου τουρκοκύπριος διεκδίκησε την περιουσία του, αναγκάζοντας του ιδιοκτήτες του κέντρου να κατεδαφίσουν το κτήριο και να του παραχωρήσουν την γη.

 

Διερωτώμαι, είναι ποτέ δυνατόν ένα συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για να διαχειριστεί τόσο μεγάλα κονδύλια, να μην λάβει υπόψη ότι χτίζει πάνω στην άμμο; Αλλά είναι θέμα δικό τους.

 

Εκεί που δεν έπεισαν το δημοτικό συμβούλιο και τη διαχειριστική επιτροπή ήταν στο γεγονός, ότι στην ερώτηση εάν έχουν αυτά τα λεφτά, η απάντηση τους ήταν ότι θα τα βρουν από χορηγούς, το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς να είναι σαφείς.

 

Παράλληλα με όλα αυτά, είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την Παιδική Λέσχη του Δήμου Κ. Πολεμιδιών, η οποία απασχολεί 130 παιδιά. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η λέσχη στεγάζεται μέσα σε ένα από τα δημοτικά σχολειά του δήμου, όπου έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του μιας και είναι ολοήμερο. Έτσι βρεθήκαμε ενώπιων αυτού του προβλήματος, το οποίο έπρεπε να το επιλύσουμε. Να προσθέσω ακόμη ότι η Παιδική Λέσχη αυτή τη στιγμή φιλοξενεί παιδιά μόνο μιας συνοικίας από τις έξι που έχει ο δήμος.

 

Γι’ αυτό σε συνάντησή μας με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου πριν από 2 μήνες, θέσαμε το θέμα της ανακαίνισης του νηπιαγωγείου. Η κα. Αιμιλιανίδου μας υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει το 50% του κόστους συντήρησης αλλά, παράλληλα μας τόνισε ότι είναι διατεθειμένη αν αδυνατεί ο δήμος, να θέσει το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο και να μας παραχωρήσει ακόμη και το 100% του κόστους ανακαίνισης του.

Διαβάστηκε 2503 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top