Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό καθώς και της Παιδικής Λέσχης του δήμου δίνει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών


Άστεγο έμεινε το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό, στη Λεμεσό, όπου 17 άτομα ζητούν βοήθεια από τους αρμόδιους στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε.Σε διάσκεψη τύπου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, Τασούλα Γεωργιάδου, ανέφερε πως, οι άθλιες συνθήκες στις οποίες βρισκόταν το κτίριο, που για χρόνια φιλοξενούσε το Κέντρο Ημέρας, επιβεβαιώθηκαν και από τα Δημόσια Έργα, τα οποία έκριναν ακατάλληλο το χώρο, λόγω υγρασίας, μούχλας και ρωγμών.

 


Λίγα λόγια για την Παιδική Λέσχη
Να σημειωθεί πως η Παιδική Λέσχη είναι ένα πρόγραμμα του ΣΚΕ Κάτω Πολεμιδιών το οποίο εξυπηρετεί τους γονείς, αφού απασχολεί τα παιδιά του δημοτικού μετά το σχολείο. Εκεί απολαμβάνουν φαγητό και το απογευματινό τους φρούτο.

Επίσης ο δήμος έχει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο διαβάζει στα παιδιά για τα μαθήματα του σχολείου. Επιπρόσθετα απασχολούνται με διάφορα δημιουργικά εργαστήρια όπως ζωγραφική και κατασκευές, καθώς και παιχνίδια. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 130 παιδιά στην παιδική λέσχη.

Όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος «ουσιαστικά δίνουμε την ευκαιρία στις εργαζόμενες μητέρες να πάνε δουλειά χωρίς να έχουν άγχος για τα παιδιά τους, αφού τα απασχολούμε εμείς στην παιδική λέσχη και όταν σχολάσουν θα έχουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους χωρίς τις καθιερωμένες υποχρεώσεις».Αποτέλεσμα των προβλημάτων, είναι η αδυναμία διεξαγωγής των προγραμμάτων του Κέντρου Ημέρας και τα άτομα με αυτισμό να περιορίζονται στο σπίτι τους, εδώ και περίπου δύο
εβδομάδες, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους γονείς, οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια του κράτους.
 


Στην αναζήτηση προσωρινού χώρου, ο Σύνδεσμος ζήτησε από το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών όπως του παραχωρηθεί προσωρινά το Γ’ Νηπιαγωγείο Κάτω Πολεμιδιών, που είναι εγκαταλελειμμένο, αίτημα που εκκρεμεί προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ μέχρι τότε, το Κέντρο Ημέρας μεταφέρθηκε σε λυόμενες αίθουσες που παραχώρησε δωρεάν επιχειρηματίας και οι οποίες τοποθετήθηκαν στην περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών, στον ίδιο χώρο όπου ο Σύνδεσμος έχει εξασφαλίσει γη για να ανεγείρει ένα μόνιμο κτίριο.

 


Η ίδια η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, τους διαβεβαίωσε πως θα καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες, ώστε οι λυόμενες αίθουσες να γίνουν λειτουργικές και ότι θα παρέμβει, για να μπορέσει το Κέντρο Ημέρας να στεγαστεί προσωρινά στο παλιό νηπιαγωγείο.

 


Για το όλο θέμα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου μας ανέφερε πως το Γ’ Νηπιαγωγείο Κάτω Πολεμιδιών προορίζεται για στέγαση της Παιδικής Λέσχης, η οποία δεν έχει «μόνιμο σπίτι».


«Αυτή την στιγμή η Παιδική Λέσχη στεγάζεται σε ένα σχολείο των Κάτω Πολεμιδιών, όπου οι αίθουσες δεν είναι ικανοποιητικές και οι ανάγκες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προσφέρονται. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην λέσχη πηγαίνουν παιδιά μόνο από μία ενορία του δήμου και να υπογραμμιστεί ότι στον δήμο έχουμε 5 ενορίες, οι οποίες δυστυχώς δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα της Παιδικής Λέσχης. Γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη να συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά σε ένα ενιαίο χώρο».Ο κ. Αναστασίου μας αποκάλυψε τέλος ότι την περασμένη εβδομάδα είχε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, την οποία ενημέρωσε γύρω από το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η Παιδική Λέσχη του δήμου. «Όταν είχα επισκεφθεί την κα Αιμιλιανίδου, μου είπε να προχωρήσω με το νηπιαγωγείο και θα μου καλύψει το 50% των εξόδων για συντήρηση του κτηρίου, με πιθανότητα να καλυφθεί ακόμα και το 100%», συμπλήρωσε.

 

 

Λύση στο πρόβλημα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών προτείνει όπως το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό στεγαστεί σε κτήριο στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη στα Κ. Πολεμίδια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο κτήριο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών, ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και στεγάζονταν στο παρελθόν τα ΣΚΕ Κάτω και Πάνω Πολεμιδιών.

Το 2015 το Υπουργείο τους ζήτησε να το εγκαταλείψουν, καθώς θα το χρησιμοποιούσε για ιδία ανάγκη, αλλά από τότε έχει μείνει έρημο. Ο δήμαρχος επισημαίνει πως η «τέλεια λύση» είναι η Παιδική Λέσχη να βρει επιτέλους στέγη στο Γ’ Νηπιαγωγείο Κ. Πολεμιδιών και το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό να μεταφερθεί στο κτήριο του Υπουργείου Εργασίας.

 

Διαβάστηκε 2897 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top