Αθρόα προσέλευση παρατηρήθηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο  ΙΖ’ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών (Αγίου Νικολάου), με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή». Η εκδήλωση περιλάμβανε δράσεις μαγειρικής στο εργαστήρι οικιακής οικονομίας, αθλητικές δραστηριότητες, έκθεση φωτογραφίας, σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά των ΣΤ’ τάξεων και μεσογειακό γεύμα.


«Είναι δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι, η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή τηρείται από όλους ή ακόμη από τους περισσότερους  σημερινούς κατοίκους των Μεσογειακών χωρών. Δυστυχώς, αυτό το διατροφικό πρότυπο με αργό και σταθερό ρυθμό εγκαταλείπεται. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά των Στ’ τάξεων του ΙΖ’ Δημοτικού Σχολείου, μελέτησαν τα χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής, μάζεψαν συνταγές και μαγείρεψαν», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της στην εφημερίδα μας η Διευθύντρια του σχολείου Γιωργούλλα Πατέρα.


Κύριος στόχος της όλης προσπάθειας, είναι η επιστροφή στις ρίζες μας και η υιοθέτηση υγιεινών ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών.


Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη, η οποία τέλεσε και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Η συμμετοχή του σχολείου, σε εβδομάδα «Μεσογειακής Διατροφής», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Λέσχης LIONS Λευκωσίας ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ, της Ιταλικής Πρεσβείας, του ΜΚΟ Bone Vivo και με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Διαβάστηκε 1152 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top