Με την καλύτερη αξιοποίηση του εργασιακού χρόνου των ιατρών επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεγάλων ουρών ασθενών, που παρατηρούνται στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου, η οποία διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς το σκοπό αυτό.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο επίσκεψης της στο Νοσοκομείο Λεμεσού, η κ. Αγρότου ανέφερε πως " για ακόμα μια φορά έχω διαπιστώσει, από την επαφή μου και με τον κόσμο, ότι ο Υπουργός Υγείας πρέπει να εγκύψει πάνω στα θέματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, είτε για να γραφτούν, είτε για να εξεταστούν από τους γιατρούς, περιμένοντας στις ουρές".

"Αυτή είναι η επιδίωξη μου, να λύσω αυτά τα προβλήματα", είπε, προσθέτοντας πως υπάρχουν ενδεικνυόμενα μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Σύμφωνα με την κ. Αγρότου, έχει αποφασιστεί η καλύτερη αξιοποίηση του εργασιακού χρόνου των ιατρών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δέχονταν ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων, αφού πρώτα επισκέπτονταν τους θαλάμους των υπόλοιπων ασθενών τους.

"Χωρίς να μειώσουμε τη συμμετοχή στο γύρο, θα προσπαθήσουμε κάποιοι από τους γιατρούς να ενημερώνονται με κάποιον διαφορετικό τρόπο, ούτως ώστε να είναι πρωί στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων από τις 7:45", ανέφερε η Υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα παραταθεί ο χρόνος των εξετάσεων μέχρι τις 14:30.

Ερωτηθείσα πότε θα εφαρμοστεί αυτό, απάντησε πως ήδη έχουν αποσταλεί σχετικοί εγκύκλιοι και πως "δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει τον ασθενή".

Λύσεις όσον αφορά και τις λίστες αναμονής για επεμβάσεις ασθενών επιδιώκει να βρει επίσης η κ. Αγρότου, η οποία θεωρεί πως "θα ανεχτεί καλύτερα ο ασθενής να γνωρίζει ότι σε 3-4 μήνες  θα έρθει η σειρά του να κάνει μια επέμβαση, η οποία δεν είναι επείγουσα, παρά να περιμένει στο άγνωστο πότε θα τον καλέσουν".

Όσον αφορά στην έλλειψη που παρατηρείται σε κλίνες ορισμένων κλινικών, η Ανδρούλα Αγρότου είπε πως, σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, θα πρέπει να βρεθούν πιο οικονομικές λύσεις, όπως η δημιουργία ενός πρωτοκόλλου για το χρόνο παραμονής ενός ασθενή.

"Πρώτα εξαντλούμε κάθε τρόπο για να διαχειριστούμε σωστότερα τις κλίνες και μετά, εάν δεν έχουμε άλλο τρόπο να επιλύσουμε το πρόβλημα, να το επιλύσουμε με την αύξηση των κλινών", συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση των τιμών των φαρμάκων εντός Φεβρουαρίου, διευκρινίζονταν ότι η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στη μη έγκαιρη παράδοση του τιμοκαταλόγου από την εταιρεία που είχε αναλάβει την επικαιροποίησή του.

 

 

Διαβάστηκε 737 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top