Δύο σημαντικές οδικές αρτηρίες για τα Πολεμίδια, παραδίδονται σύντομα στην κυκλοφορία, ικανοποιώντας ανάγκες της περιοχής, καθώς και την κυκλοφοριακή διαχείριση της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κ. Πολεμιδιών, ολοκληρώθηκαν τα έργα που αφορούν τη βελτίωση-αναβάθμιση της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως, μήκους 1χλμ, που συνδέει τον κυκλικό κόμβο Ορφανίδη με το κέντρο των Πολεμιδιών, όπως επίσης και της οδού Λάμπρου Κωνσταντάρα, που συνδέει την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως με την κεντρική αρτηρία της οδού Παναγίας Ευαγγελιστρίας.

Το πρώτο έργο, κόστους 500 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβάνει υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών ΑΗΚ, ΑΤΗΚ καθώς και όλες τις υποδομές ομβρίων και λυμάτων. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια σ’ όλο το μήκος της οδού, έγινε διάνοιξη-διαπλάτυνση σ’ ορισμένα σημεία και ειδική λωρίδα για τη στάθμευση λεωφορείων.

Σημαντικό έργο, ως υπηρεσιακό οδικό δίκτυο, είναι επίσης η οδός Λάμπρου Κωνσταντάρα, επίσης μήκους περίπου 1 χλμ. Το έργο, το κόστος του οποίου ανήλθε στις 400 χιλιάδες ευρώ, συνδέει την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως με την κεντρική αρτηρία της οδού Παναγίας Ευαγγελιστρίας και περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, υπογειοποιημένες υπηρεσίες ΑΗΚ, ΑΤΗΚ και αποχετεύσεις ομβρίων λυμάτων.

Για τα έργα αναμένεται χορηγία από το Κράτος και ειδικά από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ‘Εργων, ως αντισταθμιστικά από την κατασκευή υπέργειων γεφυρών.
Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις γίνονται πραγματικότητα, σημειώνοντας πως "μέσα σε συνθήκες κρίσης κατορθώνουμε να παράξουμε έργο, να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών".

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ‘Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 15:30, παρά τον κυκλικό κόμβο Ορφανίδη.

 

Διαβάστηκε 815 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top