Ουσιαστική και εις βάθος συζήτηση για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης μεταναστών και την καταπολέμηση των φημολογιών που υποθάλπουν ξενοφοβία, διεξήχθη στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου που διοργάνωσε ο Δήμος Λεμεσού και οι εταίροι του στο πρόγραμμα «Λεμεσός μια πόλη ο κόσμος όλος».


 
Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε ικανοποίηση για την πολυετή συνεχή εφαρμογή του προγράμματος ένταξης μεταναστών στην ευρύτερη επαρχία Λεμεσού, με επικεφαλής τον Δήμο Λεμεσού. Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι οι ανισότητες στην κατανομή των δημόσιων αγαθών και στη χρήση κοινωνικών δικαιωμάτων προκαλούν φαινόμενα προκαταλήψεων,  ξενοφοβίας και ρατσισμού σε βάρος των μεταναστών και αιτητών ασύλου. Τόνισε δε ότι θεωρεί την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών σημαντική για διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και σύγκλισης.
 


Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν καλές πρακτικές από την εκστρατεία «anti-rumour» που αναπτύσσει η πόλη της Βαρκελώνης και την αντίστοιχη που θα υλοποιήσει το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το έργο «Λεμεσός μία πόλη ο κόσμος όλος» συνεχίζεται για μια δεκαετία προσφέροντας υπηρεσίες στήριξης της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών – υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία. Ο προϊστάμενος της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού ανέφερε ότι η μετανάστευση αποτελεί μια αναπότρεπτη πραγματικότητα, ενώ ο κοινωνικός αποκλεισμός, πέραν της ανθρωπιστικής πτυχής του, ελλοχεύει κινδύνους που μακροπρόθεσμα μπορεί να λάβουν επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις.


 
Για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα ένταξης, μίλησαν επίσης οι δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, Μέσα Γειτονίας Δώρος Αντωνίου και Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς.Το πρόγραμμα «Λεμεσός μία πόλη ο κόσμος όλος» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστηκε 525 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top