Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λεμεσού Μιχάλης Σωκράτους, μίλησε για όλα εκείνα που αφορούν τους συμπολίτες μας και για όσα τεκταίνονται στην πόλη μας.

Διαβάστε την εφημερίδα της πόλης μας όπως τυπώνεται στο χαρτί σε PDF (ΚΛΙΚ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ)

Μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων

Αξιολογώντας την τετραετία της νέας δημοτικής αρχής, εκτιμά ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις των συμπολιτών μας, με όραμα και αποτελεσματικότητα, ως προς τις διακηρύξεις και δεσμεύσεις, είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά. 

Μας υπενθύμισε πως κύριο σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Νικολαΐδη ήταν ότι «Ήρθε η ώρα να περάσουν οι ξεχασμένες συνοικίες μπροστά. Να καλυφθούν τα κενά σε υποδομές. Να αλλάξει η όψη τους. Να αποκτήσουν νέα ποιότητα ζωής οι κάτοικοι τους». Ο κ. Σωκράτους διαπιστώνει ότι δεν έγιναν αυτά που διακήρυσσε, «γεγονός που το συμπεραίνω από την καθημερινή μου επαφή με Λεμεσιανούς, αλλά και οργανωμένα σύνολα, όπου δραστηριοποιούνται στις συνοικίες μας».

Ο απλός άνθρωπος στο επίκεντρο

Την δική του εκδοχή για το όραμα που έχει για την Λεμεσό μας εκμυστηρεύτηκε, αφού θέλει η πόλη να γίνει ελκυστική με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σύγχρονες υποδομές, πιο φιλική προς το περιβάλλον, με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία να είναι ο φάρος της καθοδήγησης.

«Ο απλός άνθρωπος είναι το επίκεντρο της δράσης μας. Στόχος, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με περισσότερα κοινωνικά προγράμματα και δράσεις. Επίσης, για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι ο χώρος της κατοικίας και ότι τον περιβάλλει, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ευχάριστη διαβίωση των δημοτών μας. Αυτή την ποιότητα πρέπει να αναβαθμίσουμε και να διευρύνουμε με μια σειρά από έργα και δραστηριότητες», σημείωσε.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μελετών – Φορολογιών και Ελέγχου, επισήμανε πως εισηγήθηκαν, λόγω και της πανδημίας, μειώσεις των φορολογιών για τις εταιρείες που είχαν και έχουν επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών τους, αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τους συνταξιούχους, τους πολύτεκνους κ.α.

Πάμπολες οι απαιτήσεις των δημοτών

Αρκετές ώρες επίπονης και επίμονης δουλειάς από την προσωπική ζωή και τον ελεύθερο χρόνο που έχει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, χρειάζεται μας είπε, το λειτούργημα του Δημοτικού Συμβούλου.  

«Αν κάποιος θέλει να ανταποκριθεί σε αυτό που πραγματικά πρέπει για να λέγεται Δημοτικός Σύμβουλος, θα πρέπει κατά τη διάρκεια της θητείας του να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την δράση του στο Δημοτικό Συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μας ξεκαθάρισε πως αυτή του η δραστηριοποίηση είναι κάτι σημαντικό για τη δράση την οποία θέλει να έχει, «αφού πάντα στην ζωή μου έχω ως στόχο το να προσφέρω και να είμαι δίπλα στον συνάνθρωπο μου».

Το κόμμα θα αποφασίσει

Ερωτηθείς εάν θα επαναδιεκδικήσει θέση στις επόμενες εκλογές, ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως τα μέλη του ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα τα επαγγελματικά στελέχη, βρίσκονται πάντοτε στην διάθεση του κόμματος και τον συλλογικών οργάνων του. «Άρα αυτό σίγουρα είναι θέμα το οποίο θα αξιολογήσουμε συλλογικά στο ΑΚΕΛ. Εγώ δηλώνω παρών για όποια μάχη μου ζητηθεί», τόνισε.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία αποσπασματικά

«Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει με ποια λογική έχουν αποφασιστεί και επιβληθεί τα μέτρα λόγω της πανδημίας στη Λεμεσό», πρόσθεσε ο κ. Σωκράτους, κληθείς να σχολιάσει τις συνέπειες που επέφερε αυτή στην πόλη μας.

Χαρακτηριστικά είπε, πως «η σημερινή Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα απλά αποσπασματικά και καθαρά επικοινωνιακά. Θα υπάρξουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που είναι παραδεκτό από όλους τους πολίτες, εάν η Κυβέρνηση δεν στηρίξει έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, τους χώρους εστίασης, τους εργαζόμενους που έχουν δει τα εισοδήματα τους να μειώνονται. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δημιουργηθούν ακόμη πολύ πιο σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις», είπε εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του.

Κύρια προβλήματα δημοτών

Τέλος, έκανε λόγο στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως η καθαριότητα στις συνοικίες, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, οι ασφαλτοστρώσεις των  δρόμων, η συντήρηση και ο εμπλουτισμός του πρασίνου στα πάρκα, η έλλειψη χώρων άθλησης στις συνοικίες και άλλα έργα ανάπτυξης και υποδομής που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. «Η διαχείριση αυτών των προβλημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Χρειάζεται καλή επαφή και επικοινωνία, αλλά και συντονισμός με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί κάποιος στην επίλυση των αιτημάτων από τους συνδημότες μας», είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του.

Διαβάστηκε 593 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top