Συνέντευξη στην εφημερίδα «Λεμεσός», παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού και εκπρόσωπος της δημοτικής ομάδας ΕΔΕΚ, Ανδρέας Νεοφύτου.

Διαβάστε την εφημερίδα της πόλης μας όπως τυπώνεται στο χαρτί σε PDF (ΚΛΙΚ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ)

Υπέρ της ανάπτυξης κατά της άναρχης δόμησης

Αρχή στις δηλώσεις του έκανε με την αξιολόγηση της τετραετίας της νέας δημοτικής αρχής, η οποία ανέφερε, ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα που απασχόλησαν την πόλη, μεταξύ άλλων τα ψηλά κτήρια, την αξιοποίηση του Εναερίου, τη ρύπανση της θάλασσας, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα κ.λπ.

Κατά την ψήφιση των προϋπολογισμών, αλλά και σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη δημοτική ομάδα ΕΔΕΚ, όσον αφορά τα ψηλά κτήρια, «δυστυχώς οι ανησυχίες και οι προβλέψεις που εκφράσαμε επιβεβαιώθηκαν 100%».

Ο κ. Νεοφύτου τάσσεται υπέρ της ομοιόμορφης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, διατήρησης της θέας προς τη θάλασσα για όλους, αλλά και προστασίας των ντόπιων. Κατά όμως, τάσσεται στην άναρχη και ανεξέλεγκτη υποτιθέμενη ανάπτυξη, που εφαρμόζει ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, μας παρέθεσε το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου το ύψος χωροθέτησης καθορίζεται από το δήμο ή την Κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, μίλησε και για την αυξημένη ζήτηση των διαμερισμάτων σε αυτούς τους πύργους, την οποία θεωρεί ως προσωρινή, «διότι οι πολίτες των τρίτων χωρών που αγοράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των διαμερισμάτων, είναι για να εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό διαβατήριο. Φανταστείτε μετά από μερικά χρόνια εάν αποφασίσουν να τους εγκαταλείψουν τι θα συμβεί. Δυστυχώς αυτή η διαχρονική μας θέση για τα ευρωπαϊκά διαβατήρια, φαίνεται να επαληθεύεται». Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει και τη μεγάλη ευθύνη για την αλόγιστη παραχώρηση αδειών, με σκοπό το κτίσιμο αυτών των τεράστιων κτιρίων.

 

Ανάπτυξη Εναερίου

Σχετικά με το πολυσυζητημένο «φιλέτο» του Εναερίου, ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε πως ο δήμος έχει προκηρύξει προσφορές για αξιοποίηση του χώρου στάθμευσης. «Κύριος στόχος του δημάρχου αλλά και αρκετών δημοτικών συμβούλων φαίνεται ότι είναι η εκμετάλλευση των νέων πολεοδομικών κινήτρων, ανεγείροντας στο συγκεκριμένο χώρο ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο και ουρανοξύστη 25 ορόφων, σύμφωνα με μελέτη της Deloitte. Ο κ. Νεοφύτου δηλώνει απερίφραστα την άρνησή του στην εξέλιξη αυτή, την οποία ήδη εξέφρασε και στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, παραθέτει την δική του εισήγηση, ώστε να γίνουν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και μια μεγάλη ανοικτή πράσινη πλατεία με καφετέριες και εστιατόρια τύπου Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε εισηγηθεί παλαιότερα και ο πρώην αντιδήμαρχος Λεμεσού, Γιάννος Δανιηλίδης.

«Δυστυχώς, παρά την επιμονή μας στην μελέτη της Deloitte να υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο, η εισήγηση αυτή απορρίφθηκε από τον δήμαρχο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι οδηγηθήκαμε σε νέο αδιέξοδο, διότι το μοναδικό κριτήριο ήταν η επιδίωξη του αβέβαιου υπερκέρδους», υπογράμμισε.

 

Επαναδιεκδίκηση

Όσον αφορά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο δημοτικός σύμβουλος ΕΔΕΚ Λεμεσού ξεκαθάρισε πως «υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν προτίθεμαι να επαναδιεκδικήσω. Δύο θητείες προσπάθησα με τιμιότητα, εργατικότητα, ήθος και αποτελεσματικότητα να συμβάλω στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής της πόλης μου. Δυστυχώς, πολλές φορές ήμουν η μειοψηφία και δεν μπόρεσα να συμβάλω όσο επιθυμούσα, ιδιαίτερα στα σοβαρά προβλήματα της πόλης, αφού τα ατομικά συμφέροντα και τα αλόγιστα κέρδη ήταν υπεράνω του καλού της πόλης».

 

Οικονομική κρίση λόγω covid-19

Είναι γεγονός πως η πόλη μας λόγω της πανδημίας έχει επηρεαστεί αρνητικά, ιδιαίτερα όσον αφορά τα οικονομικά. Για τον κ. Νεοφύτου όμως ύψιστη προτεραιότητα έχει η υγεία, όμως τονίζει πως τα τελευταία μέτρα που ήταν μόνο για την Λεμεσό και Πάφο ήταν άδικα και ίσως είχαν σκοπιμότητες. «Η Λεμεσός δεν έχει μεγάλο δημόσιο τομέα όπως η Λευκωσία, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και στα κέντρα αναψυχής, γι’ αυτό μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας έχει πληγεί σοβαρά. Επίσης, άδικα ήταν και τα μέτρα για τους μαθητές των Λυκείων Λεμεσού και Πάφου», υπογράμμισε.

 

Λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια

Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Επιτροπή Προσφορών του δήμου την οποία προεδρεύει εδώ και δύο θητείες και θεωρεί αρκετά σημαντική, μαζί με αυτήν της Πολεοδομικής. Πιο συγκεκριμένα, «τόσο την προηγούμενη θητεία, αλλά και αυτήν, η επιτροπή κατάγενική ομολογία λειτούργησε με πλήρη διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και νομιμότητα. Γίνεται πάντα μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων απ’ όλους τους συναδέλφους και κατακυρώνουμε τις προσφορές πάντα σύμφωνα με τους όρους προκήρυξης», συμπλήρωσε. Συνεχίζοντας επισήμανε πως λειτουργούν άψογα, μακριά από σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να πραγματοποιηθούν περισσότερα έργα στην πόλη.

 

Προβλήματα δημοτών

Τέλος σημείωσε, ότι τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους συμπολίτες μας είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι προσφορές, η ανεξέλεγκτη κατάσταση των ψηλών κτηρίων, η ρύπανση της θάλασσας, οι φορολογίες κ.λπ. «Πάντα προσπαθώ να τους εξυπηρετήσω αντικειμενικά, δίκαια και να τους αναφέρω την πραγματικότητα», κατέληξε.

Διαβάστηκε 906 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top