Προσαρμόζεται η Γιορτή στις νέες συνθήκες

Το καρναβάλι της Λεμεσού είναι η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του νησιού και μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι πελλόμασκες, τα άρματα, η μοναδικότητα των κανταδόρων, οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές, οι χοροί και οι παρελάσεις αποτελούν μέρος του DNA της πόλης. Το ερώτημα που τίθεται είναι, μέσα σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, θα κάνουμε Καρναβάλι την επόμενη Άνοιξη; 

 «Οι συνθήκες της πανδημίας μας αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουμε το Καρναβάλι του 2021», τόνισε στην εφημερίδα Λεμεσός ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης. Οι μαζικές εκδηλώσεις όπως η Μεγάλη Παρέλαση, η Παιδική Παρέλαση,  η εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης και οι χοροί της Τρίτης και της Πέμπτης αναγκαστικά δεν μπορούν να διοργανωθούν. 

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση, τη χαρά, τη διασκέδαση και τη αισιοδοξία που προσφέρει το Λεμεσιανό Καρναβάλι δεν πρέπει να την στερηθούν οι Λεμεσιανοί αλλά και όλοι οι άλλοι συμπατριώτες μας. Ειδικά αυτή την εποχή που την έχουν περισσότερο από ποτέ, ανάγκη».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, εάν και εφόσον, οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν θα διοργανώσει μια σειρά από παλιές και νέες εκδηλώσεις με τρόπους συμβατούς. Προγραμματίζεται επίσης η περιφορά ανοιχτού λεωφορείου που ντυμένο Καρναβαλίστικα θα περάσει από τις συνοικίες της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς και της Λεμεσού. 

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα της πόλης μας.  

Διαβάστηκε 5093 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top