Για την τετραετία που διανύουμε και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν δημάρχου Λεμεσού μίλησε στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ Απόστολος Ψαράς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η κάθε πόλη δεν σταματά να λειτουργεί και να προσπαθεί να γίνεται πιο ανθρώπινη και προσιτή στον δημότη, γιατί αλλάζει ο εκάστοτε δήμαρχος. 

 

Αυτό όμως που τον ενοχλεί, όπως είπε, «είναι η προσπάθεια από την δημοτική αρχή, αλλά και από άλλους, φίλα προσκείμενους στον κύριο Νικολαΐδη, να μας πείσουν ότι πριν την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν υπήρχε τίποτα και όλα έγιναν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι ανέντιμο και σου τρώει πολύ ενέργεια την οποία σπαταλάς, αντί να την αφιερώσεις στην πόλη. Η Λεμεσός όμως με την δυναμική που πήρε τα τελευταία τριάντα χρόνια και ειδικά τα τελευταία δεκαπέντε, είναι πολύ δύσκολο να την σταματήσεις χάνοντας τον προσανατολισμό σου», σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Ψαράς σημείωσε πως σίγουρα ο δήμαρχος θέλει να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, παρ’ όλο που κατά την άποψή του, το θεωρεί εξωπραγματικό, γιατί όπως είπε, πολλά πράγματα που ειπώθηκαν το 2016 δεν μπορούσαν να προγραμματιστούν, να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν σε μια πενταετία.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες, ο κ. Ψαράς δήλωσε ότι «έγιναν πολλές και ακούγονται καλά στα αυτιά του κόσμου μόνο. Εγώ δεν θα σταθώ σε αυτές, γιατί μέχρι την υλοποίησή τους έχουν μεγάλη απόσταση», τόνισε. 

 

Έργα σε εξέλιξη

 

«Ακόμα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να γίνουν έργα που προγραμματίστηκαν, κερδήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν το 2016, όπως η αναβάθμιση της Μισιαούλη και Καβάζογλου, η οδός Δημοκρατίας, η ανανέωση πλατειών, η ανάπλασή των πολυκατοικιών στην Μισιαούλη και Καβάζογλου και άλλα ώριμα έργα που «κοιμήθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης», όπως η ανακατασκευή του γηπέδου του Αετού στον Απόστολο Ανδρέα. Τα έργα αυτά για να γίνουν έπρεπε η πόλη μας να φτιάξει το κέντρο της, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί πάνω σε αυτά η επόμενη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ Λεμεσού.

 

Ο κ. Ψαράς υπογράμμισε ακόμη ότι είμαστε τυχεροί αυτή την πενταετία που η οικονομική κρίση απομακρύνεται από την πόλη μας, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. «Εντούτοις, έργα όπως οι περιβαλλοντικές γειτονιές θα υλοποιηθούν με δανεισμό, πράγμα που θα το βρουν μπροστά τους τα επόμενα δημοτικά συμβούλια», επισήμανε.

 

Αντιπλημμυρικά και κυκλοφοριακό σε πρώτο πλάνο

 

Ο δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ Λεμεσού στάθηκε και στα έργα που πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθούν για να αναβαθμίσουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής όλων μας. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, «οφείλουμε να πιέσουμε όλους, ακόμα και τους εαυτούς μας, για να γίνουν οι υποδομές για το κυκλοφοριακό με κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων, καθώς και αναδιοργάνωση των δημόσιων συγκοινωνιών, ούτως ώστε να μη χάνουμε χρόνο μέσα στους δρόμους».

 

Επίσης, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, επεξηγώντας μας ότι από το 2006 – 2016 έγιναν έργα δεκάδων εκατομμυρίων σε πολλές συνοικίες της πόλης, όπως το Ζακάκι, Αγία Φύλα, Κάψαλο, Νεάπολη, Καθολική, Άη- Γιάννη, Άγιο Γεώργιο Χαβούζας, Βιομηχανική Περιοχή και αλλού, που έλυσαν χρόνια προβλήματα πλημμυρών.

 

Υπέδειξε δε, ότι «πολλά άλλα έπρεπε να γίνουν και ακόμα περισσότερα πρέπει να σχεδιαστούν για τα επόμενα 20 χρόνια. Η κυβέρνηση όμως του κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, κούρεψε, το 2013, τα 30 εκ. ευρώ που το ΣΑΛΑ είχε εξασφαλίσει ως δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και ακύρωσε την εκτέλεση των έργων. Η προσπάθεια για επαναχρηματοδότησή τους άρχισε ξανά το 2016 και πάλι επί δημαρχίας Ανδρέα Χρίστου. Τα πλείστα λοιπόν έργα αποχέτευσης ομβρίων που κατ’ επανάληψη ο σημερινός δήμαρχος κ. Ν. Νικολαΐδης αναγγέλλει ότι θα γίνουν, σχεδιάστηκαν και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για αυτά, το 2012, επί δημαρχίας Ανδρέα Χρίστου».

 

Στήριξη στις τέχνες, στην παιδεία και στον αθλητισμό

 

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για στήριξη της καλλιτεχνικής ανάπτυξης καθώς και της ανάπτυξης του πρασίνου στην πόλη μας, ενώ δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν και κατάλληλοι χώροι για να μπορούν να παίζουν τα παιδία κάθε ηλικίας, όπως και χώροι αθλητισμού. «Επίσης μπορούμε να έρθουμε σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορία Λεμεσού για να επενδύσουμε σε ανάπλαση των αθλητικών χώρων των σχολείων, ούτως ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν οι μαθητές μας και το πρωί αλλά και το απόγευμα», υπογράμμισε.

 

Βάζει το δικό του λιθαράκι

 

Ο κ. Ψαράς ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, καθώς και μέλος των Επιτροπών Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Πολιτιστικής Επιτροπής, των Ευρωπαϊκών Θεμάτων και της Πολεοδομικής, αλλά και ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΛΑ, της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού, του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΘΑΛ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου, βάζει το δικό του μικρό λιθαράκι για την ανάπτυξη της πόλης μας.

 

Όπως εξήγησε, «οφείλουμε για τους νέους μας αλλά και για την ανάπτυξη των θαλάσσιων αθλημάτων να κάνουμε master plan και ανάπλαση της παραλίας από τα γήπεδα του βόλεϊ στο παραλιακό σνακ μπαρ «Θαλασσάκι» μέχρι την κοίτη του ποταμού. Παράλληλα, πρέπει να στηρίζουμε την καλλιτεχνική δράση στην πόλη μας, η οποία είναι πολυδιάστατη και διαχρονική».

 

«Πολλά μπορούν να γίνουν και γίνονται, όπως αναβάθμιση υπηρεσιών του δήμου προς τον δημότη, τόσο για την καθαριότητα όσο και για την επιδιόρθωση προβλημάτων της καθημερινότητάς τους στις συνοικίες. Φτιάξιμο δρόμων, επικοινωνία και άκουσμα καθημερινών προβλημάτων των συνδημοτών μας. Γι’ αυτό το λόγο οργανώνουμε και συγκεντρώσεις στις συνοικίες για ανταλλαγή απόψεων. Απ’ εκεί μπορείς να οργανώσεις νέες δράσεις, και να λύσεις καθημερινά προβλήματα», συμπλήρωσε.

 

Απαιτητικό το λειτούργημα του δημοτικού συμβούλου

 

Αναφερόμενος στο λειτούργημα του δημοτικού συμβούλου, ο κ. Ψαράς διαπίστωσε ότι για έναν μεγάλο δήμο όπως η Λεμεσός, είναι αρκετά απαιτητικό. «Χρειάζεται να είσαι συνεχώς ενημερωμένος, μελετημένος στα θέματα. Ο δήμος μας τρέχει με ταχύτητες Φόρμουλας 1, γι’ αυτό πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση και δημιουργικός», είπε, τονίζοντας ότι θα επαναδιεκδικούσε θέση δημοτικού συμβούλου, καθότι του αρέσει και θέλει και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και μετατροπή της πόλης μας σε πιο ανθρώπινη και φιλική.   

 

Προβλήματα καθημερινότητας 

 

Ο Απόστολος Ψαράς σημείωσε δε, ότι οι δημότες επικοινωνούν μαζί του για προβλήματα καθημερινότητας όπως για καθαριότητα, σπασμένους δρόμους και πεζοδρόμια. «Πάντα θέλω πρώτα να βλέπω το πρόβλημα και μετά συζητώντας με τους τμηματάρχες αξιολογώ αν το αίτημα είναι δίκαιο, γιατί υποβάλλονται και παράλογα αιτήματα, και βλέπουμε πώς και πότε μπορεί να λυθεί», μας αποκάλυψε.

 

Ο Λεμεσιανός είναι εργατικός και πολυμήχανος

 

Κληθείς να σχολιάσει τα πολλαπλά «κτυπήματα» που δέχεται η Λεμεσός λόγω της πανδημίας, ο δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι ως δήμος όφειλαν να καταθέσουν τη διαμαρτυρία τους στην κυβέρνηση, καθώς «ήταν αναμενόμενο να θέλουν τουρίστες από το εξωτερικό να έρθουν στην πόλη μας, όπως και έγινε, αλλά μας άφησαν ανοχύρωτους και τώρα ψάχνουν για την ατομική μας ευθύνη».

 

Ο κ. Ψαράς συνέχισε λέγοντας ότι «ως δήμος πήραμε και παίρνουμε μέτρα για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος όμως, ο Λεμεσιανός είναι εργατικός και πολυμήχανος. Θα τα καταφέρουμε, με αργά και  σταθερά βήματα. Τα  έργα που θα προγραμματιστούν στην πόλη μας θα δώσουν ξανά πορεία προόδου για όλο τον κόσμο, όπως έγινε και στα χρόνια της κρίσης. Ως δημοτικός σύμβουλος θα στηρίξω όλες τις δράσεις του δήμου για βοήθεια στους συμπολίτες μας», επισήμανε στο τέλος.

 

 

Διαβάστηκε 135 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top