Όραμά του η Λεμεσός στο εγγύς μέλλον να γίνει αυτάρκης και πιο πράσινη μέσα από ένα πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ Ανδρέας Νικολάου.

 

Σε αποκλειστική συνέντευξή του ανέφερε πως για να επιτευχθεί το πιο πάνω όραμά του, πρέπει να λυθούν βασικά προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό και ζητήματα τάξης και ομοιομορφίας. «Πρέπει να παρθούν πιο γενναίες αποφάσεις. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και οι Λεμεσιανοί να είναι έτοιμοι να αποδεχθούν σημαντικές αλλαγές. Για παράδειγμα, φωνάζουμε συνεχώς πως η πόλη χρειάζεται περισσότερη καθαριότητα. Ας αναρωτηθούμε όμως ποιος βρωμίζει, ποιος πετάει τα σκουπίδια του δεξιά και αριστερά. Είμαι σίγουρος ότι όταν ξεκινήσουν να δίνονται εξώδικα για τέτοια παραπτώματα αρκετοί συμπολίτες μας θα βγουν να παραπονεθούν. Είναι και ζήτημα κουλτούρας…», υπογράμμισε.

 

Τήρηση εξαγγελιών

Ταυτόχρονα, σχολίασε το πρόγραμμα της παρούσας δημοτικής αρχής σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει πάρα πολλά απ’ όσα είχε ανακοινώσει κατά την προεκλογική περίοδο. «Σίγουρα αρκετά από αυτά που εξαγγέλθηκαν πριν τις εκλογές του 2016 είναι έργα που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε μια πενταετία. Αυτά τα έργα πιθανόν να τα δούμε εντός του επόμενου έτους, ενώ επίσης αρκετά έχουν τροχοδρομηθεί για την επόμενη διετία», τόνισε.

 

Ο κ. Νικολάου επισήμανε το γεγονός ότι βασική υπόσχεση κατά την προεκλογική περίοδο ήταν να γίνει η Λεμεσός πιο ανθρώπινη, να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και όχι μόνο σε αυτά που σχετίζονται με την εικόνα της πόλης μας. «Προφανώς και μας ενδιαφέρει η Λεμεσός να παραμείνει πόλος έλξης των Ευρωπαίων και ξένων τουριστών, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε λειτουργικά ζητήματα που έχουν να κάνουν άμεσα με την ποιότητα ζωής των Λεμεσιανών», συμπλήρωσε.

 

Η προσφορά στην πόλη μέσω της θέσης του

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Νικολάου επισήμανε πως είναι δύσκολη λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος που καλείται να ανταπεξέλθει κάποιος ο οποίος δουλεύει full time, αλλά και στις ευθύνες που απορρέουν από την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο. «Πέραν από της τεράστιας κόπωσης που νιώθω λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος μου, ναι μου αρέσει η θέση του δημοτικού συμβούλου. Προσφέρω στην Λεμεσό μου, στους συμπολίτες μου, στους γείτονες μου, στους ανθρώπους δίπλα μου. Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, οι Λεμεσιανοί έχουν έναν ζεστό χαρακτήρα, ένα ιδιότυπο ταπεραμέντο. Ξέρουν να λένε ευχαριστώ. Μόνο τα «ευχαριστώ» που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια από τους συμπολίτες μου, μου αρκούν για να απαντήσω πως ναι μου αρέσει πολύ που είμαι δημοτικός σύμβουλος», εξήγησε. Όσον αφορά τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Νικολάου είπε πως αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σκεφτεί αν θα θέσει υποψηφιότητα, θεωρεί πως έχει ακόμα πολλά πράγματα να δώσει και πως σε μια δεύτερη θητεία θα είναι πιο παραγωγικός και ωφέλιμος για την Λεμεσό. «Έχω αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε.

 

Η πανδημία στη Λεμεσό

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στην πόλη μας, ο δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ είπε πως ήταν αναμενόμενο ότι η Λεμεσός θα βρισκόταν στο κέντρο της πανδημίας, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νησιού. «Όσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Κύπρο πέρασαν από την Λεμεσό, ενώ συμπατριώτες μας από άλλες πόλεις ήρθαν το καλοκαίρι στην Λεμεσό για να περάσουν τις διακοπές τους. Είμαι της άποψης πως καλύτερα να περιοριστούμε λίγο αν είναι να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές γίνεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αξία για μένα από την ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε. Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει η πανδημία, ο κ. Νικολάου εξέφρασε την άποψη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

 

Κυριότερα προβλήματα

Τέλος, αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα καθαριότητας και οδικού δικτύου. «Γενικά οι Λεμεσιανοί διακατέχονται από ευσυνειδησία. Όποτε πέσει στην αντίληψη τους κάτι που χρήζει προσοχής, σηκώνουν το τηλέφωνο και το αναφέρουν. Και πολύ καλά κάνουν φυσικά. Όλα τα αιτήματα που παίρνουμε τα διαχειριζόμαστε επί ίσοις όροις, δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και όπου μπορούμε προσπαθούμε να δίνουμε άμεσα λύση», επισήμανε.

Διαβάστηκε 498 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top