Αναδημοσίευση: Φιλελεύθερος/Λούκας Πάρπας

 

Απίστευτο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από εκατοντάδες κόσμου, μετά την επίσημη εξαγγελία της συμφωνίας μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης για την ανέγερση πέραν των 600 οικιστικών μονάδων για προσιτή στέγη (το μεγαλύτερο στεγαστικό έργο που έγινε στον τόπο μας με εμπλοκή Δημοτικής Αρχής). Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, είναι το γεγονός ότι, προτού ολοκληρωθεί ακόμα η συνέντευξη στην οποία ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, είχαν πάρει "φωτιά" τα τηλέφωνα του Δήμου από ενδιαφερόμενους. Πολλοί μάλιστα από αυτούς, μετέβησαν προσωπικά στο δημαρχείο ζητώντας κυρίως να πληροφορηθούν ποιοι και με ποια κριτήρια θα μπορούν και πότε να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις για την προσιτή στέγη.

Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε επιβεβαίωσε το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πολίτες για τις οικιστικές μονάδες, λέγοντάς μας χαρακτηριστικά ότι "ήταν κάτι που προσωπικά ανέμενα, γιατί ιδιαίτερα στη Λεμεσό, το πρόβλημα της εξεύρευσης προσιτής στέγης είναι μεγάλο και δεν κρύβεται". Πρόσθεσε δε ότι" είναι κοινό μυστικό ότι τα ενοίκια σε όλες σχεδόν τις περιοχές έχουν εκτοξευτεί σε βαθμό τέτοιο που δεν τα αντέχουν τα βαλάντια των οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ απλησίαστα έχουν καταστεί τα ενοίκια και για τον φοιτητόκοσμο".

Απαντώντας στο κύριο ερώτημα που απασχολεί όσους αναμένουν να επωφεληθούν από την κοινωνική αυτή προσφορά του Δήμου Λεμεσού και του ΚΟΑΓ, για το πότε δηλαδή θα μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για προσιτή στέγη, ο δήμαρχος Λεμεσού, υπέδειξε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για αιτήσεις, γιατί η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει σε ενάμιση περίπου χρόνο.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα δοθούν αργότερα και λεπτομέρειες για τα κριτήρια απόκτησης προσιτής στέγης. "Δουλεύουν σκληρά πολλοί άνθρωποι, πολλές ώρες καθημερινά ώστε να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων, γιατί η προσιτή στέγη είναι κάτι που μακάρι να μπορούσαμε να την δώσουμε... χθες", μας είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι οι οικιστικές μονάδες θα ανεγερθούν σε τρία δημοτικά τεμάχια, δυο στον Άγιο Νικόλα και ενός στον Άγιο Ιωάννη.

Πρόκειται για τα 3 τεμάχια όπου υπάρχουν ακόμα τα απομεινάρια των πρώτων εργατικών κατοικιών που κτίστηκαν κατά τη δεκαετία του 1940, επί δημαρχίας του αείμνηστου δημάρχου Πλουτή Σέρβα.

 

Διαβάστηκε 1838 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top