Στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για τη ζωή των μεταναστών στο νησί μας προχωρεί το πρόγραμμα «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων στήριξης της διαδικασίας ένταξης.


 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, επισκέψεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται οι μετανάστες, με τους συντελεστές να οργανώνουν συνεντεύξεις για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους σχετικά με τη ζωή των μεταναστών.
 


Οι μετανάστες μίλησαν για τα βιώματα και την καθημερινότητά τους, καθώς και τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ένταξης, δεξιοτήτων και αλληλογνωριμίας με τον ντόπιο πληθυσμό, ενώ αναφέρθηκαν ειδικότερα στις κοινωνικές δράσεις στήριξης που προσφέρουν ο Δήμος Λεμεσού, ως συντονιστής και ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ως εταίρος του προγράμματος.


 
Ιδιαίτερη αξία για τη στήριξη της ομαλής ένταξης των μεταναστών, προσθέτει η ανακοίνωση, έχουν οι δραστηριότητες που οργανώνουν οι Δήμοι όπως είναι η κοινωνική παρέμβαση στον δρόμο, τα μαθήματα κυπριακής ιστορίας και πολιτισμού, οι εκπαιδευτικές εκδρομές και τα μαθήματα γνώσης της κυπριακής κουζίνας κ.ά.


 
Οι μετανάστες εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς την τοπική κοινωνία γιατί έχουν ευκαιρίες συμμετοχής και γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου αλλά και τους ίδιους τους Κύπριους.

 


Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία,  προωθεί την εξοικείωση των μεταναστών με την Κύπρο ως χώρα υποδοχής, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου και γενικά αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.


 
ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 494 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top