Π. Θεοχαρίδης / Φιλελεύθερος

 

Όλα είναι έτοιμα στον Δήμο Λεμεσού για τη δημιουργία υψηλών προδιαγραφών πάρκου εκπαίδευσης και απασχόλησης σκύλων. Το κονδύλι των €45.000 που υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί έχει εξασφαλιστεί, οι λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές και σχέδια είναι επίσης έτοιμα και ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής του αναδόχου που θα κατασκευάσει το πάρκο.
 


Το δημοτικό πάρκο σκύλων της Λεμεσού, θα βρίσκεται εντός της Δημοτικής Αγοράς στην Α’ Βιομηχανική Ζώνη Λεμεσού. Θα έχει συνολική έκταση περίπου 1.800 τετραγωνικών μέτρων. Η πρόσβαση στο πάρκο θα γίνεται μέσω της οδούς Αγορά, πλησίον του περιφερειακού οδικού άξονα Κάθετου Λιμανιού. 


 
Πρόκειται για χώρο όπου ήδη υπάρχουν πολλά δέντρα και κυρίως εσπεριδοειδή, ενώ η ανατολική πλευρά απαρτίζεται σε όλο της το μήκος από κυπαρίσσια και πεύκα μεγάλου ύψους.


 
Το πάρκο θα έχει υψηλής προστασίας περίφραξη για την ασφάλεια των σκύλων και των ιδιοκτητών τους, όπως και ειδικούς χώρους για τις ανάγκες τέτοιου πάρκου, όπως χώρους αφόδευσης και χώρους για τα απορρίμματα κάθε μορφής που θα προκύπτουν.


 
Επίσης θα έχει επαρκή φωτισμό που θα εξασφαλίζεται μέσω φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το πάτωμα με επεξεργασία του υπεδάφους θα είναι το κατάλληλο για την ασφάλεια των σκύλων και των ανθρώπων, ανάλογα με τον σκοπό που προορίζεται, δηλαδή διαφορετική βάση πατώματος για χώρους απασχόλησης και εκπαίδευσης, για τους χώρους προσέλευσης, τους χώρους αφόδευσης κ.τ.λ.


 
Επίσης εξασφαλίζονται οι εγκαταστάσεις για εξασφάλιση νερού για τους σκύλους, τους συνοδούς τους και άλλες ανάγκες που απαιτούνται για ένα τέτοιο πάρκο. 


 
Θα υπάρχουν τέσσερα είδη παιγνιδιών εκπαίδευσης σκύλων σε διεθνών προτύπων ποιότητα κατασκευής, μεγέθη και μορφή. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν αλουμινένια εμπόδια για άλματα, υπερυψωμένες ράμπες από αλουμίνιο και ξύλο, τραμπάλες από αλουμίνιο και ξύλο και σήραγγες από ξύλο. 


 Τα κατασκευαστικά έργα προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου.


Πηγή: www.philenews.com
 

Διαβάστηκε 1996 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top