Με δράσεις μέσω διαδικτύου και Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το πρόγραμμα ένταξης από τις Τοπικές Αρχές «Λεμεσός: Μια πόλη, ο Κόσμος όλος», ανέλαβε την πρωτοβουλία για συστηματική ενημέρωση των υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) για τα περιοριστικά και προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού.


 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα συνέβαλε στην προσπάθεια που ανέλαβαν τμήματα και οργανισμοί όπως το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (PIO), η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο (UNHCR Cyprus) και το Cyprus Refugee Council, που  κυκλοφόρησαν πληροφορίες σε διάφορες γλώσσες των κοινοτήτων των μεταναστών και ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το  πρόγραμμα «Λεμεσός: Μια πόλη, ο Κόσμος Όλος» αξιοποίησε μεθοδικά το δικό της δίκτυο επαφών με τις κοινότητες, διαδίδοντας τις πληροφορίες αυτές σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.


 
Σημειώνεται πως, την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διάφορες δράσεις στους συμμετέχοντες Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, όπως η «Κοινωνική Εργασία στο δρόμο» (Δήμος Λεμεσού), μαθήματα μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας ( Δήμος Αγίου Αθανασίου), μαθήματα πολιτισμού και γνωριμίας με την Τοπική Κοινωνία (Δήμος Λεμεσού) και το πρόγραμμα φροντίδας, φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ( ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς).

 


ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 353 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top