Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο: «Εφαρμογή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαλογής στην Πηγή και Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον», από τον Δήμο Λεμεσού.

 

Στόχος του προγράμματος ήταν η εκπαίδευση προς την ορθή διαδικασία διαλογής των βιο-αποβλήτων που παράγονται σε διάφορους αστικούς χώρους (π.χ. πολυκατοικίες, εστιατόρια, επιχειρήσεις), μέσω της χρήσης της κατάλληλης τεχνολογίας (Αυτόματου Μηχανικού Κομποστοποιητή – ΑΜΚ).

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πραγματοποιήθηκε πλήρης ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες ως προς την ορθή χρήση και λειτουργία του ΑΜΚ σε αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την κομποστοποίηση όπως για παράδειγμα τα πλεονεκτήματα της κομποστοποίησης, την κυκλική οικονομία, καλές πρακτικές χρήσης ΑΜΚ κ.α.

 

Επιπρόσθετα, στόχος είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος συγκέντρωσης των παραγόμενων βιο-αποβλήτων (π.χ. τρόφιμα, κλαδέματα) και επεξεργασία τους μέσω της εφαρμογής των ΑΜΚ σε αστικούς χώρους. Όπως εξηγεί η ανακοίνωση, μέσω της τεχνολογίας αυτής, θα επιτευχθεί μείωση των οργανικών απορριμμάτων που καταλήγουν στους κάδους, η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση της οδηγίας 98/2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την διαχείριση αποβλήτων.

 

Αξίζει να σημειώσουμε, πως το πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πράξη ACUA του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020 στο οποίο ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει ως εταίρος.

 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν άτομα από τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και δημοτικοί υπάλληλοι.

Διαβάστηκε 458 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top