Πιο ώριμη από ποτέ η πόλη για δημιουργία αθλητικών υποδομών στις συνοικίες

 

O Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανακοινώσε ότι η Λεμεσός απέκτησε επίσημα τον πολυπόθητο τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020». Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη κυπριακή πόλη που κερδίζει τέτοια διάκριση.

«Έναν ευρωπαϊκό τίτλο, που ήταν ο ύψιστος στόχος του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού στον ένα χρόνο λειτουργίας του. Ένας τίτλος που δεν θα μπορούσε να τον κερδίσει καμία άλλη πόλη εκτός από την αθλητομάνα Λεμεσό μας», ανέφερε υπερήφανος ο δήμαρχος.

 

Δίκαια κατέκτησε τον τίτλο
 

Η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, μίλησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του δήμου Λοΐζο Μαυρουδή, ο οποίος ανέφερε πως «δίκαια η Λεμεσός κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς η πόλη μας είναι αθλητομάνα και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Μαυρουδής, οφείλουμε σε όλους τους αθλητές που γέννησε η πόλη μας, στην ίδια την πόλη μας, αλλά και γενικότερα στην Κύπρο μας να προχωρήσουμε μπροστά με έργα υποδομής για μια σωστή «αθλητική Λεμεσό».

 

 

Σημαντικά οφέλη 

Ερωτηθείς ο κ. Μαυρουδής για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, υπογράμμισε πως χρειάζονται πολλές μελέτες και σωστός σχεδιασμός, ούτως ώστε να μπορέσει η Λεμεσός να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για δημιουργία διάφορων αθλητικών υποδομών στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πόλεις που έχουν κερδίσει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» έχουν προτεραιότητα στα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια, τα οποία το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού στοχεύει να διεκδικήσει με συνέργειες, ούτως ώστε να συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και της ενότητας «Άσκηση και Πολίτης» στην πόλη.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαυρουδής, η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές όπως π.χ. σωστή χρήση της παραλίας με δημιουργία κερκίδων για ανάπτυξη beach volley, του τένις, σωστός φωτισμός και άλλα, με στόχο τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αλλά και διεθνή αγώνων. 

 

Προβληματισμένοι οι πολίτες

Με την ανακοίνωση του τίτλου οι πολίτες της Λεμεσού ναι μεν χάρηκαν, αλλά από την άλλη εμφανίζονται αρκετά προβληματισμένοι. Σε δηλώσεις τους στην ΛΕΜΕΣΟΣ, σημείωσαν πως η έλλειψη αθλητικών υποδομών στην πόλη είναι ένα αρνητικό στοιχείο για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, αλλά και αποτρεπτικό για τους ιδίους να μπορούν να έχουν ένα σωστό ενεργό τρόπο ζωής. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, το ΓΣΟ είναι «κλινικά νεκρό» εδώ και δεκαετίες, ένα στάδιο που άλλοτε έσφυζε από ζωή, σήμερα είναι έρημο και σιωπηλό περιμένοντας και πάλι τους αθλητές να του δώσουν πνοή. Το Τσίρειο Στάδιο είναι ετοιμόρροπο και δεν τιμά καθόλου τη Λεμεσό και τους πολίτες της, ενώ οι γειτονιές της πόλης είναι αποκομμένες από αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους, πόσο δε μάλλον σε στάδια. Αιτήματα όπως στάδια για τρέξιμο, γήπεδα καλαθόσφαιρα και ποδοσφαίρου 5χ5 στις συνοικίες είναι πιο ώριμα από ποτέ. 

 

Δημόσια Διαβούλευση

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων δημόσια διαβούλευση, στην οποία οι πολίτες θα μπορέσουν να καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και προτάσεις, ώστε με συντονισμένες προσπάθειες η Λεμεσός να αφήσει το δικό της λιθαράκι ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020.

Διαβάστηκε 467 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top