Πως θα αποφευχθεί να έχει ο κάθε δήμος τμηματικά και αντιφατικά έργα


Το πρώτο μέρος των συζητήσεων, που φέρουν τον τίτλο «Λεμεσός 2040», ολοκληρώθηκε χθες με σπουδαίους ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στον στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και το όραμα τους για την πόλη του αύριο. 
Παρών στην συζήτηση ήταν και ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για όλες τις προκλήσεις που καλείται να αντεπεξέλθει, καθώς και για τις παραλείψεις του παρελθόντος που προσπαθεί να καλύψει.
Όπως ανέφερε, είναι «ευχάριστο που το τελευταίο διάστημα μιλάμε και εργαζόμαστε για έναν στρατηγικό σχεδιασμό». 
Συγκεκριμένα, μίλησε για τα έργα που προωθεί στον δήμο του, όπως για παράδειγμα ο παραλιακός πεζόδρομος της Γερμασόγειας, ο οποίος όπως σημείωσε, διακόπτεται σε 12 σημεία. «Αυτή την στιγμή γίνεται ένας σχεδιασμός για να διορθωθεί το πρόβλημα, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους ανενόχλητοι”, είπε. 
«Επίσης, κάνουμε σχεδιασμό ώστε να συνδέσουμε με ένα γραμμικό πάρκο τον υδατοφράκτη Γερμασόγειας με την θάλασσα» σημείωσε, ενώ εξηγώντας μας περαιτέρω ο κ. Ξυδιάς είπε, πως το πάρκο θα περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και χώρους αναψυχής.
Επιπρόσθετα, μας υπενθύμισε πως ήδη δρομολογείται η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα και ο παρακαμπτήριος δρόμος, ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρησή από το κέντρο της Γερμασόγειας. 

Τέλος, ο Δήμαρχος προέβη σε μια αποκάλυψη. Οι 6 δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού θα αναθέσουν σε έναν ειδικό επιστήμονα τον σχεδιασμό της πόλης στην ολότητά της, έτσι ώστε «να μελετήσει την πόλη ως ενιαία, για να αποφευχθεί να έχει ο κάθε δήμος τμηματικά και αντιφατικά έργα». Το όνομα αυτού…ολοκληρωμένος Λεμεσιανός σχεδιασμός! 

 

Διαβάστηκε 1515 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top