«Λόγω της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει ο τόπος μας, της μείωσης της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους και της περαιτέρω μείωσης του 8% της κυβερνώσας Βουλής, των ιδιωτικών χορηγιών που εκ των πραγμάτων μειώθηκαν, είναι παραδεκτό ότι ο Δήμος πέρσι αντιμετώπισε δυσκολίες και ως  εκ τούτου προέβηκε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού του στο πλαίσιο των νέων δεδομένων. Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον, καλούμαστε να εξετάσουμε και να αποφασίσουμε την πορεία την οποία θα πρέπει να διαγράψει ο Δήμος της Λεμεσού το επόμενο έτος», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ – Αριστερά Ν.Δ. Πέρσα Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια συζήτησης για τους προϋπολογισμούς του επόμενου έτους.
Η κα Παπαϊωάννου αναφερόμενη στην κατάσταση της ταμειακής ροής δήλωσε ότι το Ταμειακό Έλλειμμα για το 2013 θα είναι σχεδόν κατά 2 εκ. ευρώ χαμηλότερο από το έλλειμμα που προβλέπεται να κλείσει το τρέχον έτος. Αυτό οφείλεται, σημείωσε, στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό του εξοδολογίου του Δήμου και ιδιαίτερα του μισθολογίου.
Οι θέσεις της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ – Αριστερά Ν.Δ. είναι όπως υπάρξει μεγάλο περιθώριο μείωσης προσωπικού εκεί και όπου μπορούν φυσικά, χωρίς να ξηλώσουν, όπως είπε, τον ιστό της δημοτικής μηχανής.
Όσον αφορά τη μείωση χορηγιών από το κράτος και άλλους χορηγούς η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ προτείνει με στόχο την αύξηση των εσόδων του Δήμου όπως αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία. Επίσης για αύξηση εσόδων του Δήμου προτείνουν όπως δοκιμαστεί το γραφείο είσπραξης φόρων να παραμένει ανοιχτό περισσότερες ώρες κατά την περίοδο του έτους που πληρώνονται οι δημοτικοί φόροι, ώστε να διευκολύνονται οι δημότες για να προσέρχονται κατά τις ώρες που οι ίδιοι δεν εργάζονται. Επίσης, ανέφερε η κα Παπαϊωάννου θα μπορούσε να ανατεθεί, σε ιδιωτική εταιρεία η οποία έναντι αμοιβής θα εντοπίζει τους δημότες οι οποίοι αποφεύγουν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο και να τις εισπράττει.
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί η περαιτέρω στελέχωση του Τεχνικού Τμήματος  το οποίο με τα σημερινά δεδομένα κατόπιν των αφυπηρετήσεων, δεν θα μπορεί στην εποχή της ανάκαμψης της οικοδομικής βιομηχανίας, να εξυπηρετήσει άμεσα και γρηγορότερα την έκδοση αδειών οικοδομής και πολεοδομικών αδειών καθώς και την επίβλεψη τόσων σημαντικών έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο.  
Η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ανέφερε ακόμη ότι οι τροχονόμοι του Δήμου θα πρέπει να καλύπτουν μεγαλύτερη αχτίνα εκτός από το κέντρο της πόλης και θα πρέπει ως Δήμος να  μελετήσουν την αύξηση της παραγωγικότητας τους με καλύτερη οργάνωση και έλεγχο από μέρους της υπηρεσίας. Επίσης, συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να μελετηθεί το σύστημα στάθμευσης μέσων ηλεκτρονικού μηνύματος για όλους τους χώρους και τα παρκόμετρα.
Όσον αφορά τη μείωση εξόδων του Δήμου η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ εισηγήθηκε την επαναφορά σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης μελών του προσωπικού του Δήμου ώστε να μειωθεί περαιτέρω το μισθολόγιο του Δήμου, την εξέταση θέματος της εναλλαξιμότητας του προσωπικού στις διάφορες υπηρεσίες όπου είναι εφικτό, τη μηχανογράφηση της δημοτικής υπηρεσίας, τη συγχώνευση υπηρεσιών όπως η Υπηρεσία Καθαριότητας με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, τη μείωση των τομέων αποκομιδής σκυβάλων, την προτροπή του Δήμου προς τους δημότες για ανακύκλωση και κομποστοποίηση των οικιακών τους σκυβάλων, την ορθολογική και προσεκτική χρήση του στόλου των αυτοκινήτων του Δήμου καθώς επίσης και με την αντικατάσταση της παροχής εμφιαλωμένου νερού με πόσιμο νερό της πόλης.
Για εξοικονόμηση ενέργειας πρότειναν όπως:
• δημιουργηθούν όπου είναι δυνατό φωτοβολταϊκά πάρκα.
• επιδιώξουν απαλλαγή από την πληρωμή ρεύματος για τα φώτα τροχαίας.  
• να συνεχίσουν με την αλλαγή των συνηθισμένων λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.
«Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ είμαστε υπέρ της πλήρωσης της θέσης του Εσωτερικού Ελεγκτή του Δήμου. Ο Εσωτερικός Έλεγκτης θα βοηθά τη δουλειά του Οικονομικού Διευθυντή και του επιτελείου του και θα τον ελευθερώνει από αυτή την επιπλέον εργασία», συμπλήρωσε η κα Παπαϊωάννου.
«Αναδεικνύοντας σαν βασικό μήνυμα των Προϋπολογισμών την περισυλλογή των δαπανών, την αύξηση των εσόδων μας και με παράλληλη διατήρηση της αναπτυξιακής μας δραστηριότητας, σας προσκαλώ και εγώ με τη σειρά μου να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για υλοποίηση των στόχων του Δήμου για το 2013 προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας», ήταν η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Λεμεσού Σάββα Στούππα, ο οποίος επισήμανε ότι οι προϋπολογισμοί του Δήμου για το 2013, είναι η πυξίδα και το εργαλείο που θα οδηγήσει το μεγαλύτερο Δήμο της Κύπρου στον εκσυγχρονισμό που τόσο πολύ όλοι μας διακαώς επιθυμούμε.
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Γιάννης Αρμεύτης παρουσίασε τις θέσεις και απόψεις της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ, τονίζοντας ότι το ταμειακό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί το 2012 επιβάλλει την ανάγκη για σημαντικό προϋπολογιζόμενο πλεόνασμα για το 2013.
«Θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά και καθαρά για το πόσα χρωστάμε, ώστε να μπορούμε να προγραμματίσουμε σε ορθή βάση την αποπληρωμή των χρεών μας, να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα την ευημερία των εργαζομένων. Θα πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα και αν χρειαστεί να κλείσουμε υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Αρμεύτης. Η δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ βάσει του πλαισίου αυτού προτείνει δράσεις για να μπουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη όπως:
• Τον έγκαιρο σχεδιασμό για έργα υποδομών, όπως π.χ. ρυθμιστικά σχέδια δρόμων, αναπλάσεις και γενικά ενίσχυση του τομέα σχεδιασμού και εκπόνησης μελετών.
• Την αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου με μεθόδους PPP, BOT για δημιουργία χώρων στάθμευσης, ανάπτυξη του Εναερίου, της Πινακοθήκης, κτλ.
• Την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης με κατάλληλα λογισμικά όπως το GIS με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστοσελίδας για επιτάχυνση παροχής υπηρεσιών μέσα από την αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τηρώντας υπεύθυνη στάση, υπερψηφίζουν τους προϋπολογισμούς, είπε ο κ. Αρμεύτης υπό την προϋπόθεση ότι:
• To πλεόνασμα θα δημιουργεί δικλείδα ασφαλείας σε σχέση με την ταμειακή ροή. Τα πλεονάσματα δεν θα πρέπει να προκύπτουν μόνο από την αύξηση των εσόδων αλλά και από την μείωση των εξόδων.
• Δεν θα αυξηθούν οι φορολογίες στα τέλη.
Ταυτόχρονα προτείναν τη λήψη άμεσων μέτρων για:
• Την μηχανογράφηση στο σύστημα διαχείρισης για τη συντήρηση και λειτουργία οχημάτων.
• Την μείωση των υπερωριών.
• Την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και στον οδικό φωτισμό.
• Να γίνει προσπάθεια μείωσης των εξόδων των εκδηλώσεων και διάκοσμων.
• Καλύτερη εποπτεία του ανθρώπινου δυναμικού, βελτίωση μηχανισμών οικονομικής διαχείρισης και Εσωτερικού Ελέγχου.
Ταυτόχρονα ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ σημείωσε πως το Τεχνικό Τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα κι αποτελεσματικά προσφέροντας τις υπηρεσίες του εντός εύλογου χρόνου λόγω των αυξημένων καθηκόντων και όγκου εργασίας από τα έργα των Διαρθρωτικών Ταμείων, την Πολεοδομική Αμνηστεία κτλ, ενώ παράλληλα επήλθε και μείωση του προσωπικού του, προτείνοντας όπως το Τμήμα υποστηριχθεί από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις σε ζητήματα όπως π.χ. Διεύθυνση Έργων, Συγκοινωνιολόγου, Ηλεκτρομηχανολόγου Μηχανικού.
Τις θέσεις της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ κατέθεσε ο Επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Ευγένιος Χαμπουλλάς, ο οποίος σημείωσε πως η συζήτηση των προϋπολογισμών του Δήμου είναι η πρώτη ενός ανανεωμένου Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2011. «Η ψήφιση του προϋπολογισμού», είπε ο κ. Χαμπουλλάς, «αποτελεί όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει  την αποδοχή ή όχι μιας πολιτικής η οποία συμβάλλει στον καθορισμό της ποιότητας των υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει ο δήμος και στην αναβάθμιση των δομών της πόλης. Αυτή η πολιτική λοιπόν, θα πρέπει να είναι τέτοια που να διαφοροποιεί άμεσα τη σημερινή οικονομική εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος». Με βάσει αυτών, η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ με στόχο την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών δεδομένων αλλά και αποφυγή εκπλήξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, εισηγήθηκε όπως:
1.    Υπάρξει άμεση έναρξη συζητήσεων για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να εκσυγχρονίζεται ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου να αυξάνεται η παραγωγικότητα, και να δημιουργούνται κίνητρα για ψηλότερες αποδόσεις των εργατοϋπάλληλων.
2.    Την άμεση πρόσληψη εσωτερικού ελεγκτή ή αγορά εσωτερικού ελέγχου θεωρώντας πως ο εσωτερικός έλεγχος αναβαθμίζει τις προφερόμενες υπηρεσίες, ενώ μπορεί έχοντας την ορθή εικόνα για τις ανάγκες της υπηρεσίας να ετοιμάζει προγράμματα εργασίας, να ελέγχει την ορθότητα εφαρμογής των κανονισμών και παράλληλα να προωθεί νέα συστήματα που να βελτιώνουν τη λειτουργία και παραγωγή του Δήμου.
3.    Την άμεση αναβάθμιση μηχανογραφικών συστημάτων, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Χαμπουλλάς υπάρχει επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν συστήματα που να υποστηρίζουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών του δήμου.
4.    Εισηγήθηκαν όπως υπάρξει σύμπτυξη υπηρεσιών του Δήμου και μεγαλύτερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, πχ. πρότειναν τη συγχώνευση του τμήματος καθαριότητας με το υγειονομικό τμήμα και να γίνει άμεση προσπάθεια συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα στους ευάλωτους τομείς ενώ την ίδια ώρα να μελετηθεί η πρόταση του προέδρου της επιτροπής για δημιουργία τρίτης βάρδιας.
5.    Μείωση των υπερωριών και εφαρμογή της εγκύκλιου του υπουργείου οικονομικών που μιλά για μείωση της τάξης του 25%
6.    Περαιτέρω προσπάθεια καταβολής των οφειλών προς το ταμείο συντάξεων και φιλοδωρημάτων, ώστε να μπουν οι βάσεις με χρονοδιάγραμμα για εξάλειψη των οφειλών.
7.    Εισηγήθηκαν την αξιοποίηση της δημοτικής κτημοσύνης, επαναφέροντας την εισήγηση σύστασης επιτροπής υπό την προεδρία του δημάρχου ή τη δημιουργία αρχής διαχείρισης της αρχής κτημοσύνης, με σκοπό την εκμετάλλευση στο μέγιστό από τον δήμο των περιουσιακών του στοιχείων.
Όσον αφορά τα έσοδα του δήμου η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ καταψηφίζει οποιαδήποτε αύξηση στα τέλη σκυβάλων, επαγγελματικών αδειών και επαγγελματικού φόρου. Ενώ όσον αφορά τα έξοδα του δήμου προτείνουν όπως υπάρξει:
1.    Μείωση στις υπερωρίες κατά 25%
2.    Μείωση των εξόδων λειτουργίας των οχημάτων και μηχανημάτων κατά 20%
3.    Μείωση των εξόδων για πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά 20%
4.    Μείωση των διαγραφών / προβλέψεων για επισφαλείς χρεώστες κατά 30%
5.    Μείωση των εξόδων για αθλητικές εκδηλώσεις κατά 25%
6.    Μείωση των διοικητικών εξόδων κατά 25%.
Τέλος, ο κ. Χαμπουλλάς ανέφερε ότι η δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ προτείνει ακόμη τη μείωση των απολαβών και αποζημιώσεων των Δημοτικών Συμβούλων κατά 10% με την προϋπόθεση ότι το ποσό που θα προκύψει από την εξοικονόμηση χρημάτων να ενισχύει το συσσίτιο της Μητρόπολης ή άλλα ιδρύματα.
Εκ μέρους της δημοτικής ομάδας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τις θέσεις τους κατέθεσε ο Επικεφαλής της, Αντρέας Νεοφύτου, ο οποίος τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει ένας δήμος ή ένα κράτος για τη βελτίωση της οικονομικής του διαχείρισης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη και ακριβή πρόβλεψη των δεδομένων που ο δήμος σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται βελτίωση. Με δεδομένο αυτό, ο κ. Νεοφύτου κατέθεσε τις εισηγήσεις της ομάδας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με σκοπό τη βελτίωση της ρευστότητας και αποτελεσματικότητας του δήμου. Μέσα στις εισηγήσεις του ο κ. Νεοφύτου αναφέρει την:
•    Εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε αρκετά τμήματα της Δημοτικής Υπηρεσίας π.χ. είσπραξη τελών, προστίμων, έκδοση αδειών, κλπ, με σκοπό όπως είπε την εξοικονόμηση τόσο χρόνου όσο και χρημάτων.
•    Αύξηση της παραγωγικότητας με την εισαγωγή μετρήσιμων κριτηρίων/δεικτών για την επίδοση των υπαλλήλων π.χ. η Τεχνική Υπηρεσία θα μπορούσε να αξιολογεί αναλόγως με τους φακέλους που ολοκληρώνει ο κάθε υπάλληλος το μήνα κλπ.
•    Εισαγωγή συστήματος εσωτερικού ελέγχου με την αγορά υπηρεσιών για βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας και διαχείρισης.
•    Να εκδίδονται έγκαιρα οι φορολογίες του Δήμου π.χ. το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, για να υπάρχει νωρίς εισροή χρημάτων στα ταμεία του Δήμου με κίνητρα και διευκολύνσεις.
•    Εφαρμογή σχεδίου δράσης για εντοπισμό αλλοδαπών όσον αφορά πληρωμή των τελών αποκομιδής των σκυβάλων, σημειώνοντας ταυτόχρονα ο κ. Νεοφύτου ότι αν δεν μπορεί η Υπηρεσία του Δήμου να ανταποκριθεί να δοθεί η συγκεκριμένη εργασία σε ιδιώτες με τη μέθοδο του ποσοστού % είσπραξης.
•    Ξεκαθάρισμα του χρέους του Δήμου προς το προσωπικό όσον αφορά το Ταμείο Συντάξεων και Φιλοδωρημάτων, με συνάντηση και με τις συντεχνίες.
•    Βελτίωση της σχέσης χρέους προς τα έσοδα.
•    Μείωση των δαπανών για υπερωρίες, για καύσιμα αυτοκινήτων και για επιδόματα.
•    Μείωση δαπανών για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
•    Μείωση χορηγιών του Δήμου προς διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα.
•    Αρκετές ειδικές επιτροπές είναι αχρείαστες και οι δραστηριότητες τους πρέπει να ενταχθούν στις μόνιμες επιτροπές του Δήμου.
•    Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ εισηγείται όπως η οικονομική ομάδα του Δήμου να ετοιμάζει αναλυτικά οικονομικό προγραμματισμό για την επόμενη διετία ή τριετία.
Τις εισηγήσεις της για το θέμα του προύπολογισμού του Δήμου έκανε και η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Εύη Τσολάκη, η οποία στην ομιλία της εισηγήθηκε όπως ο Δήμος μειώσει περισσότερο τα έξοδά του ώστε να αυξηθεί περαιτέρω, όπως είπε, το πλεόνασμα και έτσι να υπάρχει το περιθώριο να ισοσκελιστούν τα έσοδα και τα έξοδα ακόμα κι αν τα έσοδα  στην πραγματικότητα θα είναι μειωμένα σε σχέση με αυτά που παρουσιάζονται στον τακτικό προϋπολογισμό. Η κα Τσολάκη συνεχίζοντας κατέθεσε τις εισηγήσεις της οι οποίες είναι:
•    Τα έξοδα για την κατασκευή πεζοδρομίων, νησίδων, κυκλοφοριακών κόμβων, διαβάσεων πεζών, σήμανση οδών, στεγάστρων λεωφορείου να παραμείνουν τα ίδια τα περσινά
•    Τα έξοδα άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που φαίνονται αυξημένα να παραμείνουν στα ίδια τα περσινά
•    Τα έξοδα για γραφική ύλη και εκτυπωτικά να μειωθούν κατά €20.000. Αυτή η μείωση μπορεί να επιτύχει είπε, με την κατάργηση εκτύπωσης της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.
•    Τα έξοδα για τηλεφωνικά και ταχυδρομικά να μειωθούν επίσης κατά €20.000, ανέφερε συμπληρώνοντας πως πρέπει όλοι να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
•    Τα έξοδα για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο να μειωθούν στο ποσό των €80.000.
•    Να αλλάξει το είδος των δημόσιων αποχωρητηρίων και ο τρόπος συντήρησής τους ώστε να μη χρειάζεται η δαπάνη του ποσού των €215.000.
•    Να αντικατασταθούν ορισμένα οχήματα, όπως του Δημάρχου, του Δημοτικού Γραμματέα και του Οικονομικού Διευθυντή με υβριδικά, πετυχαίνοντας όπως είπε την εξοικονόμηση των καυσίμων και τη συντήρηση, περνώντας και το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
•    Να ξεκινήσει από τώρα ο έλεγχος των συμβολαίων αγοράς διαφόρων υπηρεσιών ώστε στα νέα να θέσουν όρους που δεν θα είναι πολυδάπανοι για τον Δήμο.
•    Να διαδοθεί και προωθηθεί η πληρωμή των τελών και των φόρων μέσω διαδικτύου.
•    Να διαφημιστεί και προωθηθεί η τέλεση πολιτικών γάμων καθώς επίσης και η ετοιμασία πακέτου για ενοικίαση δημοτικού χώρου (π.χ. Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολωμονίδης) διοργάνωση δεξίωσης, παροχή μεταφορικού μέσου, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα.
•    Να αυξηθούν τα δίδακτρα του Δημοτικού Κέντρου Χορού, με εξαίρεση τα άπορα παιδιά.
•    Να καταργήθούν κάποια επιδόματα που υπάρχουν στα υφιστάμενα σχέδια υπηρεσίας όπως το επίδομα ηλεκτρονικού υπολογιστή και γενικά να αναθεωρηθούν τα σχέδια υπηρεσίας.
•    Να γίνει έλεγχος υπερωριών.
•    Να γίνει πιο παραγωγική η υπηρεσία, αξιοποιώντας όλους τους εργατοϋπαλλήλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
•    Να παρέχεται εργασία σε άνεργους με ειδικούς όρους αυξάνοντας τα έσοδα του Δήμου και βοηθώντας συμπολίτες μας.
•    Να γίνει η επανεκτίμηση και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Η κα Τσολάκη εισηγήθηκε ακόμη την προσθήκη κονδυλιού για την αγορά υπηρεσιών από ειδικούς για εξέταση όλων των μπαλκονιών των παλιών οικοδομών και εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα να ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης για να το επιδιορθώσει.
Τέλος, όσον αφορά την εισήγηση της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ για αποκοπή ποσοστού 10% από την αντιμισθία του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων και καταβολής του αντίστοιχου ποσού στο Συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, η κα Τσολάκη ανέφερε ότι δεν έχει οποιαδήποτε αντίρρηση για αποκοπή αυτού του ποσοστού το οποίο αντιστοιχεί όπως είπε, σε ποσό €68,00 περίπου, αλλά ταυτόχρονα η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λεμεσού διερωτήθηκε πως γίνεται η μεγαλύτερη Δημοτική Ομάδα του Δήμου Λεμεσού, στην οποία ανήκει και η προεδρία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, να μην αναγνωρίζει τα Κοινωνικά Προγράμματα του Δήμου Λεμεσού, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα Ελεύθερα Χέρια και την Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο και εισηγείται όπως το ποσό της αποκοπής να καταβάλλεται στο Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.
Από δικής του πλευράς ο εκπρόσωπος της Κίνησης Αρχιτεκτόνων δημοτικός Σύμβουλος Μίλτος Παπαδόπουλος ανάφερε στην εφ «Λ» ότι κατά την συνεδρίαση για επικύρωση  των  Προϋπολογισμών του Δήμου μας για το 2013,  όλες οι πολιτικές ομάδες ήταν ενήμερες και μάλιστα είχαν και γραπτώς έτοιμες θέσεις και προτάσεις ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να εκφέρει οποιαδήποτε άποψη επί του θέματος. Ο λόγος, κατά τον κ. Παπαδόπουλο , είναι ότι, βάσει της νομοθεσίας της Ένωσης  Δήμων   δεν δικαιούταιι να λαμβάνει μέρος στην Διαχειριστική Επιτροπή, η οποία επανειλημμένως συζήτησε τα θέματα των προϋπολογισμών και όπως του ελέγχθηκε από τον  Δήμαρχο κ. Αντρέα Χρίστου ο οποίος  και τον δικαίωσε όταν διαμαρτυρήθηκε αλλά του τόνισε ότι ,  λαμβάνουν μέρος  μόνον εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων και οι πρόεδροι των επιτροπών.  
Καταλήγοντας ο Μίλτος Παπαδόπουλος ανάφερε ότι έχει ετοιμάσει  επιστολή διαμαρτυρίας  προς την  Ένωση Δήμων.
«Σίγουρα στις δύσκολες μέρες που περνούμε στόχος μας είναι η μείωση των εξόδων του Δήμου μας για το 2013 χωρίς να επηρεαστούν οι βασικές δραστηριότητες και η προσφορά του προς τους δημότες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με περιορισμό των υπερωριών των υπαλλήλων (αντικατάστασή τους με άδειες), των επιδομάτων, τον προϋπολογισμό για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου αυτό είναι εφικτό», δήλωσε με τη σειρά της και η Δημοτική Σύμβουλος του ΕΥΡΩΚΟ Νίκη Παντελίδου.
Η κα Παντελίδου ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος των εξόδων που αφορούν υλικά καθαρισμού, συντήρηση και καύσιμα οχημάτων κ.α. ώστε να μην γίνεται ανεξέλεγκτη σπατάλη χρημάτων.

Διαβάστηκε 1279 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top