Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή στις 16 Σεπτεμβρίου ο ετήσιος φθινοπωρινός χορός που διοργάνωσαν η ΑΕΖ Ζακακίου και οι Λαικές Οργανώσεις Ζακακίου στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Ζακακίου.

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας, υπό την αιγίδα του Δημάρχου της Λεμεσού κου Ανδρέα Χρίστου, μια λαϊκή γιορτή που προάγει την κυπριακή παράδοση και τιμά τον καρπό της Ζακακιώτικης γης, το σύκο. Φέτος έχουν συμπληρωθεί 56 χρόνια, από το Σεπτέμβρη του 1960 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά.

 

xoros_tou_sikou_zakaki_16092016-29.jpg

 

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Λεμεσού κου Ανδρέα Χρίστου εμφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου.

 

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο και η Συμπλεγματική Επιτροπή ΑΚΕΛ Ζακακίου τίμησαν συνολικά επτά κατοίκους της κοινότητας, στελέχη τα οποία προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά.

 

xoros_tou_sikou_zakaki_16092016-41.jpg

 

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας κο Ντίνο Έλληνα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου κου Ανδρέα Καρεκλά για την παραχώρηση του χώρου, το Δήμαρχο της πόλης μας κο Ανδρέα Χρίστου, τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου για τα επετειακά κείμενα, την εφημερίδα «Λεμεσός» που πάντα παρευρίσκεται και προβάλλει αυτές τις εκδηλώσεις.

 

Μετά τους χαιρετισμούς ξεκίνησε το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης δίνοντας βροντερό παρόν με χορούς των δεκαετιών 60 και 70, όπου πραγματικά εντυπωσίασε τους θεατές. Στο τέλος της όμορφης αυτής βραδιάς πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πλούσια δώρα.

 

xoros_tou_sikou_zakaki_16092016-54.jpg

 

Ο φετινός «Χορός του Σύκου» αποτέλεσε την κορωνίδα μιας σειράς εκδηλώσεων προς τιμήν της συμπλήρωσης 60 χρόνων. Σε αυτή την πολύχρονη πορεία με αθλητικές επιτυχίες γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ΑΕΖ με την άνοδο της ποδοσφαιρικής αυτής ομάδας στην Α’ Κατηγορία της Κ.Ο.Π.

 

xoros_tou_sikou_zakaki_16092016-88.jpg

 

Διαβάστηκε 1299 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top