Με σύνθημα “TransForm your Mind” πραγματοποιήθηκε η 3η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, την Κυριακή.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου «το φετινό Pride είχε ως σύνθημα το TransForm your Mind και στόχος του ήταν να δώσει φωνή και εικόνα στην τρανς κοινότητα και να διεκδικήσει μαζί της τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

  

Ιδιαίτερη ικανοποίηση έφερε η δυναμική παρουσία της ομάδας ΛΟΑΤΙ της Λεμεσού, όπου έχει δημιουργηθεί τοπικός σύνδεσμος εδώ και ένα χρόνο. Σχολιάζοντας το φαινόμενο ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος των ACCEPT-ΛΟΑΤ, τόνισε ότι η εικόνα αυτή ήταν το αποκορύφωμα μίας ιδιαίτερα δραστήριας χρονιάς γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους ΛΟΑΤΙ στην Λεμεσό. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία μ ε το ΤΕΠΑΚ για τα ζητήματα των ΜΜΕ, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε και στην εκδήλωση που ανέδειξε προβλήματα ατόμων ΛΟΑΤ που είναι γονείς.

 

«Υπάρχουν ανάγκες στους ΛΟΑΤΙ της Λεμεσού», κατέληξε ο Κώστας Γαβριηλίδης και διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση ACCEPT-ΛΟΑΤΙ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτές.

 

 

Ο Κώστας Γαβριηλίδης, αποτιμώντας συνολικά την 3η σε σειρά διοργάνωση ανέφερε ότι εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως έδωσαν το παρόν λιγότερα κόμματα από εκείνα που στήριζαν τις δράσεις της οργάνωσης προεκλογικά. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έδωσε το παρόν και αρχηγός κόμματος, ο Νικόλας Παπαδόπουλος από το ΔΗΚΟ», πρόσθεσε ο κος Γαβριηλίδης και ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουνε επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την ανταλλαγή απόψεων. «Θεωρούμε ότι μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις με όλα τα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ», κατέληξε ο κος Γαβριηλίδης, ο οποίος εξήγησε ότι στο επόμενο διάστημα θα εστιάσουν ιδιαίτερα στα Trans άτομα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ταυτοποίηση των στοιχείων τους μέσω επίσημων εγγράφων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην έναρξη της πορείας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ενώ ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, έχοντας το Pride υπό την αιγίδα του, έδωσε το στίγμα του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

 

 

Εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο χαιρέτισε ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και η Αλεξάνδρα Ατταλίδου εκ μέρους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

 

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο Αλέκος Μοδινός, η Βουλευτής Ελένη Μαύρου με την ιδιότητα της ως η Υπουργός η οποία κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο κ. Ανδρέας Μαυρομιχάλης εκ μέρους της Ομάδας Γονέων ΛΟΑΤΙ ατόμων, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, η Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, η Βουλευτής ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η Πραξούλα Αντωνιάδου εκ μέρους των ΕΔΗ και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Λοίζος Βασιλείου.

 

«Μετά την πορεία το πλήθος χόρεψε στους ρυθμούς των Drumble Beats, των CoinDrop και των DJs Mr. Fox και The Mighty Scoop & Pueblo Franco. Η βραδιά έκλεισε με την ιδιαίτερη performance της Krista Papista, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστηκε 12785 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top