Φιλοξενούμενος στο στούντιο του Lemesos Tv και στην εκπομπή «ΤΟ ΘΕΜΑ» ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, κ. Σωκράτης Μεταξάς.


Συζητάμε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το ΣΥΛ, όπως είναι η αντικατάσταση του παλαιωμένου υδρευτικού δικτύου

.
Όπως μας εξηγεί ο κ. Μεταξάς, το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ενημερώσει το ΣΥΛ ότι θα λάβει ένα σημαντικό κονδύλι ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να προβεί σε αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα.
Μέσα στο 2022 θα είμαστε σε θέση να προκηρύξουμε το διαγωνισμό και σταδιακά να προβούμε σε αντικατάσταση του δικτύου σε ένα σημαντικό μέρος της πόλης μας, υπογραμμίζει.


Όπως τονίζει ο κ. Μεταξάς, η αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου ήταν κάτι που επιθυμούσε το ΣΥΛ και τώρα του δίνεται η ευκαιρία με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε ριζική αναδόμηση του δικτύου, χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.
Ερωτηθείς για το διάστημα ολοκλήρωσης του έργου ο διευθυντής του ΣΥΛ μας αναφέρει ότι, τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 
3 - 4 χρόνων. Στο διάστημα αυτό θα δούμε ελάχιστες διακοπές νερού κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ θα προσπαθήσουμε να μη διαταράσσεται με οποιονδήποτε τρόπο η ομαλότητα είτε της οικογενειακής είτε της επιχειρηματικής ζωής των καταναλωτών, επισημαίνει.
Κληθείς να σχολιάσει αν αναμένονται και άλλα έργα στο δίκτυο, ο κ. Μεταξάς αναφέρει ότι μέσα στους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού υπάρχει το θέμα εγκατάστασης smart technologies, για το οποίο θα λάβει χορηγία ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Καταληκτικά, μας αποκαλύπτει ότι το 2022 προγραμματίζεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή τεσσάρων υδατοδεξαμενών, στη Γερμασόγεια, στον Άγιο Αθανάσιο, στα Πολεμίδια και άλλη μία η οποία θα εξυπηρετεί από κοινού την περιοχή Γερμασόγειας - Αγίου Αθανασίου. Αυτός ο προγραμματισμός είναι μόνο η αρχή, αφού υπάρχει πλάνο κατασκευής περισσότερων υδατοδεξαμενών ούτως ώστε να βρισκόμαστε μπροστά από την ανάπτυξη και να βοηθάμε στην επέκταση της πόλης, μας εξηγεί.


Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.


Για επίσημη εγγραφή στο κανάλι του Lemesos Tv κάντε κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο
https://bit.ly/2P3qTXz

 

Διαβάστηκε 138 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top