1. Πείτε μας δυο λόγια για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η πρόσφατη παράστασή σας.

Η παράσταση της διασκευής του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ στην κυπριακή, ελληνική και τουρκική διάλεκτο, από το Θέατρο ΑντίΛογος. Η υπόθεση αφορά δύο παρίες, που περιφέρονται άσκοπα στη διάρκεια της μέρας και λίγο πριν τη νύχτα, καταλήγουν σε ένα μέρος στη μέση του πουθενά, όπου περιμένουν την έλευση κάποιου κυρίου Γκοντό, ο οποίος, όμως, ποτέ δεν έρχεται. Οπωσδήποτε, όμως, θα έρθει αύριο. Έτσι, η ζωή τους καθώς περιστρέφεται γύρω από την πάντα επικείμενη και πάντα αναβαλλόμενη άφιξη του Γκοντό, δεν αποκτά κανένα άλλο λόγο ύπαρξης, παρά τη συνάντησή τους και την αναμονή.  Το Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε τελετή βράβευσης, όπου έλαβαν μέρος 15 θεατρικά έργα από χώρες όπως η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ουκρανία. Ο σκηνοθέτης μας Κώστας Συλβέστρος έλαβε το βραβείο σκηνοθεσίας και το βραβείο καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου εξ ημισείας ο συμπρωταγωνιστής μου Ιζέλ Σεϊλανί και εγώ. 


2. Ποια η σημασία του συγκεκριμένου βραβείου για εσάς;
Στην Τουρκία του Ερντογάν, θεωρώ πως είναι ιστορική στιγμή το γεγονός ότι τόλμησαν να μας καλέσουν, πόσο μάλλον να μας δώσουν και δύο βραβεία. Είναι μία κίνηση, που πρέπει να την πάρουμε ως παράδειγμα, τόσο οι πολίτες όσο και πολιτικοί. Η κίνηση του δημάρχου του Μάλτεπε ήταν πραγματικά θαρραλέα. Όταν ανέβηκε στη σκηνή μιλούσε για αρκετά λεπτά για το νησί μας, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι μία και πρέπει να τελειώσουν οι διαχωρισμοί.


3. Η τέχνη τελικά μπορεί να ενώσει τις δυο κοινότητες;
Σε κοινωνικό επίπεδο σαφώς και μπορεί, γιατί μέσα από την τέχνη θεωρώ ότι μπορούμε να μειώσουμε το χάσμα μεταξύ μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε «grassroots politics», δηλαδή από τους πολίτες να ξεκινούν όλα. Οι δύο κοινότητες πρέπει να ξεκινήσουν να παίζουν θέατρο, να παίζουν ποδόσφαιρο, να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς. Έχει ξαναγίνει αυτή η σύμπραξη θεάτρου και στο παρελθόν μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, αλλά είναι πρώτη φορά που έτυχε τόσο μεγάλης στήριξης. 


4. Ποια είναι η σχέση σου με τον συμπρωταγωνιστή σου Ιζέλ;
Οφείλω να ομολογήσω πως δεν τον ήξερα και είναι κάτι που με θλίβει, καθώς θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηθοποιούς της γενιάς του. Θεωρώ σχεδόν αστείο το γεγονός ότι βρισκόμαστε δίπλα-δίπλα και δε γνωριζόμασταν, ενώ βρισκόμασταν σε σκηνές θεάτρου μερικά χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη. Πλέον όμως τον νιώθω σαν τον αδερφό που δεν είχα ποτέ.


5. Τι άλλο θα περιμένουμε από εσάς αυτό το διάστημα;
Βρίσκομαι σε δύο τηλεοπτικές σειρές, «Μελίαρτος» στον ΑΝΤ1 και Black Forest στο ΡΙΚ. Επιπρόσθετα, θα ξαναπαίξω με τον νέο χρόνο σε μια παράσταση που έγινε και πέρσι το «Out of Necessity» και αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης, αλλά και αμφισβήτησης των δοσμένων και των δεδομένων και μια απόπειρα επανεγγραφής των κυρίαρχων αφηγήσεων της Κύπρου, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον της νέας γενιάς. Τέλος, θα παρουσιάσω το «Eshei Stand Up», μια μονόωρη παράσταση, αποτελούμενη από τα 20 καλύτερα λεπτά των προηγούμενων μου παραστάσεων, στις 27 Οκτωβρίου στο μπαράκι «Στο δρόμο».


 

Διαβάστηκε 446 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top