Προϊστάμενη Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού

 

1. Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον θεσμό των Μεγάλων Μπαλέτων;
Τα Μεγάλα Μπαλέτα κλείνουν φέτος είκοσι χρόνια ζωής και έχουν καταξιωθεί ως μια σημαντική θερινή πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού που συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη της τέχνης του χορού στον τόπο μας και ιδιαίτερα στην πόλη μας, με την ξεχωριστή της χορευτική δραστηριοποίηση, τις πάμπολλες σχολές χορού που διαθέτει και τα φεστιβάλ χορού, κυρίως σύγχρονου, που φιλοξενεί.

 

2. Τι προσφέρει στον Λεμεσιανό αυτή η σειρά εκδηλώσεων;
Η εκδήλωση αυτή προσφέρει την ευκαιρία εξοικείωσης με διεθνούς εμβέλειας χορευτικές ομάδες από το εξωτερικό, στον τομέα τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου χορού, παρουσιάζοντας ενίοτε καινούργιες τάσεις και εξερευνητικούς πειραματισμούς στο διεθνές τοπίο.

 

3. Γνωρίζουμε ότι στα Μεγάλα Μπαλέτα θα υπάρχει και ένα αφιέρωμα σε ένα μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Μιλήστε μας γι’ αυτό.
Με αφορμή τα είκοσι πέντε χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, το πρώτο μέρος των Μεγάλων Μπαλέτων θα αποτελέσει αφιέρωμα στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ως ελάχιστη κατάθεση μνήμης και τιμής προς την ανεκτίμητη συμβολή του στη διαμόφωση του νεοελληνικού μουσικού τοπίου, αλλά της νεοελληνικής ταυτότητας κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

 


4. Ποιες άλλες εκπλήξεις θα περιμένουμε φέτος στα Μεγάλα Μπαλέτα;
Τη συνέχιση της νέας προσέγγισης που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά πέρσι. Δηλαδή την ένταξη στα Μεγάλα Μπαλέτα του θαυμαστού κυπριακού δυναμικού από χορευτές, χορεύτριες και χορογράφους, με διακρίσεις σε γνωστά κέντρα της Ευρώπης. Μάλιστα, φέτος, όλοι ανεξαιρέτως οι συντελεστές του αφιερώματος στον Μάνο Χατζιδάκι είναι από τη Λεμεσό. Μια ευχάριστη έκπληξη, στο δεύτερο μέρος, θα είναι η ατμοσφαιρική παράσταση «Horses in the Sky - Asylum» από την περίφημη ισραηλινή ομάδα Kibbutz Contemporary Dance Company.

 

5. Ποιες άλλες εκδηλώσεις θα περιμένουμε από τον Δήμο Λεμεσού για τα καλοκαίρι;
Αναφέρουμε ενδεικτικά, ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις, τις συναυλίες υπό το φως της πανσελήνου στο Θεατράκι της Προκυμαίας, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής σε διάφορα σημεία της πόλης, υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις σε συνοικίες, καθώς και το αυγουστιάτικο χορευτικό πάρτι στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Διαβάστηκε 1603 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top