O Λοΐζος Σιαφί αν και μόλις 26 ετών, κατάφερε να πετύχει αρκετά στον κόσμο της κομμωτικής. Νέος και παθιασμένος για δουλειά, πρόσφατα έκανε το επόμενο βήμα, ανοίγοντας το δικό του κομμωτήριο, το οποίο αν και καθυστέρησε μερικώς την ανάπτυξή του η πανδημία, πλέον δηλώνει έτοιμος να δώσει τα πάντα ώστε να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στους πελάτες του και να αναδείξει την πιο όμορφή τους πλευρά.

 

Λοΐζο, τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την κομμωτική;
Καταρχήν, η κομμωτική είναι ένας τομέας με έντονο το στοιχείο της δημιουργικότητας, δεν είναι καθόλου μια μονότονη δουλειά. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει συνεχώς να ψάχνεσαι από μόνος σου για τις νέες τάσεις και μέρα με τη μέρα να αποκτάς εμπειρία, ακόμη κάνοντας και μερικά λάθη. Εκτός αυτού, κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την κομμωτική, είναι εύκολο να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.


 

Η ενασχόλησή σου ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Πώς προέκυψε αυτό;
Μια Τετάρτη, όταν ήμουν 16 χρονών, είχα πάει για κούρεμα. Κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν στον χώρο αναμονής, συνειδητοποίησα πόσο «ανάγκη» έχουμε όλοι το επάγγελμα αυτό και είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητά μας. Έτσι μπήκε στο μυαλό μου ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος επιτελεί ένα έργο. Με αυτή την αφορμή ξεκίνησα μαθήματα σε σχολή κομμωτικής τα απογεύματα, ενώ τα πρωινά ήμουν ακόμη μαθητής στο λύκειο, επιλογή που απαιτούσε αρκετές θυσίες από τον ελεύθερό μου χρόνο. Ακολούθως στο στρατό, ανέλαβα αφιλοκερδώς καθήκοντα κουρέα.

loizart-13


Μετά από πολυετή εμπειρία, αποφάσισες να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και να δημιουργήσεις τον δικό σου χώρο.
Όταν ολοκλήρωσα τη σχολή, δούλεψα για έξι χρόνια σε άλλα κομμωτήρια και ακολούθως αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου. Δεν περίμενα όμως, τη στιγμή που επιτέλους έκανα αυτό το σημαντικό βήμα, να έρθει η πανδημία του κορωνοϊού και όλα τα κομμωτήρια να κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος.

 

Υπήρξαν άτομα που σε στήριξαν ώστε να μην τα παρατήσεις;
Δόξα τω Θεό βρέθηκαν άνθρωποι δίπλα μου που με στήριξαν και με αυτό τον τρόπο κατάφερα και άνοιξα ξανά το κομμωτήριό μου.
Σιγά-σιγά με σκληρή δουλειά, κατάφερα να φέρω καινούριους πελάτες, πέραν του υφιστάμενού μου κύκλου. Ακολούθως προσέλαβα μία υπάλληλο, τη Θέκλα, που με βοηθάει αρκετά και την ευχαριστώ θερμά.

loizart-25


Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που σε κάνει να ξεχωρίζεις στον τομέα σου;
Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Φεύγοντας ο πελάτης, θέλω να νιώθει ότι έχουμε πετύχει ένα τέλειο αποτέλεσμα και να είναι πλήρως ικανοποιημένος και ανανεωμένος. Αυτή είναι η πραγματική ταυτότητα του Loizart hair studio.


Υπάρχουν «δύσκολοι» πελάτες; Πώς διαχειρίζεσαι τις αντιρρήσεις τους;
Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Εάν έρχεται με τη σκέψη πως του πηγαίνει κάτι συγκεκριμένο στα μαλλιά και εγώ διαφωνώ, θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω ούτως ώστε να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντα λαμβάνω υπόψη την ηλικία, το χρώμα του δέρματος, και το σχήμα του προσώπου του έτσι ώστε να προτείνω κάποια κουρέματα και χρώματα. Όσον αφορά τις τάσεις αυτή την εποχή, ενημερώνομαι συνεχώς όμως δεν τις ακολουθώ πάντα γιατί δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

loizart-2


Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα. Πώς προστατεύουμε τα μαλλιά μας;
Η θάλασσα και η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου ταλαιπωρεί σε μεγάλο βαθμό τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται.
Πάντα συνιστώ προϊόντα ενυδάτωσης και διάφορες θεραπείες, είτε στο κομμωτήριο είτε στο σπίτι με μάσκες και λαδάκια.

Loizart hair studio
Le corbusier 12
25 250511

 

loizart-6

 

Διαβάστηκε 1790 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top