Ο Παναγιώτης Πολεμίτης είναι μόνιμα με μια βαλίτσα και μια κάμερα στο χέρι και τα αεροδρόμια έχουν γίνει το δεύτερο του σπίτι. Κάθε φορά φροντίζει να μοιράζετε τις απίστευτες περιπέτειές του με τους followers του, που τους μετατρέπει σε συνταξιδιώτες του στα low budget ταξίδια του που τον κάνουν πολύ πλούσιο σε εμπειρίες. Στη συνέντευξη φυσικά μας μιλά για να την κατάσταση με την πανδημία που αν και δημιούργησε μια παύση στα ταξίδια του, ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Κύπρο.

 

 

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσεις όλα αυτά τα ταξίδια και να τα βιντεοσκοπείς;
Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο εξωτερικό, μου ήρθε η ιδέα. Πάντα μου άρεσε να βιντεοσκοπώ και μόλις κατάλαβα ότι το να ταξιδεύω θέλω να γίνει τρόπος ζωής, τότε αποφάσισα να συνδυάσω αυτά τα δύο, έτσι ώστε να το κάνω δουλειά και να μοιράζομαι με πολλά άτομα τις εμπειρίες μου.

 

 

Πόσες χώρες επισκέφθηκες μέχρι σήμερα και με ποιο κριτήριο επιλέγεις κάθε επόμενο προορισμό;

Ταξίδεψα σε περίπου 40 χώρες. Η μόνη ήπειρος που δεν επισκέφτηκα ακόμη είναι η Αφρική, καθώς και η Αντάρτικη. Τα κριτήρια που θέτω, είναι η περιπέτεια, ειδικά αν είναι δύσκολο να ταξιδέψει κανείς σε μια συγκεκριμένη χώρα, αυτό είναι που με εξιτάρει ιδιαίτερα. Φυσικά, ακόμη μια παράμετρος που λαμβάνω υπόψη είναι το οικονομικό κομμάτι, γι’ αυτό και αρκετές φορές ταξιδεύω με προγράμματα, οπότε δε διαλέγω την χώρα.

 

 

Σε ποια χώρα θα μπορούσες να ζήσεις μόνιμα και σε ποια δε θα ξαναπήγαινες;
Πολλές είναι οι χώρες που μου άρεσαν και θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει μόνιμα εκεί, όπως για παράδειγμα η Αυστραλία, Βραζιλία και η Ρουμανία. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν υπάρχει χώρα που να μη θέλω να ξαναεπισκεφθώ, αλλά αν πρέπει να διαλέξω μια θα είναι 
το Qatar, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά πράγματα για να κάνεις.

 

taksidiwtis-3-of-6

 

Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη εμπειρία που έζησες και γιατί;
Νομίζω η σημαντικότερη εμπειρία που έζησα, ήταν όταν ταξίδεψα σε 10 χώρες στην Ασία για 6 μήνες, εντελώς μόνος μου. Ήταν κάτι δυνατό που με άλλαξε πολύ ως άνθρωπο.

 

 

Ποιους κίνδυνους ενέχει το να ταξιδεύεις μόνος σου και πώς προστατεύεις τον εαυτό σου;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά ποτέ δεν τους σκεφτόμουν, γιατί κατά έναν περίεργο λόγο με ενθουσιάζουν. Προστατεύω τον εαυτό μου, με το να έχω καλή διάθεση και να είμαι φιλικός με όλους. Κοιτάω το παρελθόν μου κάποτε και κάποια από τα πράγματα που έκανα, δεν θα τα ξαναέκανα. Επιπρόσθετα, παίζει ρόλο το γεγονός ότι είμαι άντρας, ειδικά σε χώρες έξω από την Ευρώπη.

 

taksidiwtis-1-of-6

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε επέλεξε για να ταξιδέψεις σε ένα Road Τrip Project σε 9 χώρες μέσα σε 1 μήνα. Πώς ήταν αυτή η περιπέτεια;

Για μένα αυτή η εμπειρία, ήταν η τελευταία απόδειξη πως βρήκα αυτό που θέλω να κάνω. Με διάλεξαν ως παρουσιαστή, ώστε να προβάλω προγράμματα και επιχειρήσεις που επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταξίδεψα με ακόμα πέντε άτομα από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και μαζί δουλεύαμε για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης εγώ πάντα ταξίδευα με τον πιο budget τρόπο, οπότε ήταν η πρώτη φορά που εμένα σε ξενοδοχεία και κάστρα, που δεν τα πλήρωνα εγώ.

 

 

Μέσα από την εμπειρία που απέκτησες, τι θεωρείς ότι έχει η Λεμεσός που δεν το βρήκες πουθενά αλλού και τι σου έκανε εντύπωση από άλλες χώρες που θα ήθελες να εφαρμοστεί στην πόλη μας;

Στη Λεμεσό μου αρέσει που όλα συνδέονται τόσο όμορφα μεταξύ τους, η κουλτούρα, η θάλασσα, ο κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής, αλλά και η χαλάρωση μαζί, όλα σε κοντινές αποστάσεις. Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη με τα κτίρια, αλλά δυστυχώς όσον αφορά το θέμα των σκουπιδιών ζούμε ως τριτοκοσμική χώρα. Ένα βασικό στοιχείο που λείπει από την πόλη είναι το πράσινο, τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι, γι’ αυτό είναι πολύ γκρίζα η πόλη μας. Τέλος, η κίνηση στους δρόμους είναι τόσο αυξημένη που είναι σαν να ζουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην πόλη.

 

taksidiwtis-2-of-6

 

 

H πανδημία προκάλεσε μια παύση στα ταξίδια σου. Ήταν η αφορμή για να γνωρίσεις καλύτερα την Κύπρο;

Ναι, πράγματι ξαναγάπησα την Κύπρο. Είχα συνηθίσει να θέλω να φεύγω συνεχώς και τώρα δεν προλαβαίνω να δω όλα αυτά που θέλω να δω στο νησί. Θέλω να εξερευνήσω την Κύπρο ακόμη περισσότερο.

 

 

Ποια άποψη έχουν οι ξένοι followers σου για το νησί μας;
Νομίζουν πως είναι παράδεισος και πως τα έχει όλα. Για κάποιο λόγο όμως όλοι ξέρουν πως είναι και φορολογικός παράδεισος!

 

 

Ποιος θα είναι ο επόμενός σου προορισμός;

Η Κρήτη. Θέλω πάρα πολύ να εξερευνήσω το νησί και ήθελα για πρώτο μου ταξίδι μετά την πανδημία να πάω κάπου πιο γνώριμα. Ανυπομονώ να πάω και να κάνω αυτό που είμαι καλός, να μοιραστώ την περιπέτεια με τον κόσμο. 

 

 

Διαβάστηκε 2627 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top